• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Vraag over thermaltake 360 set en cpu fan

Bartjuh999

New member
Hallo allemaal,

Heb mijn eerste hardtube geprobeerd buiten de kast werkt perfect, nu aangesloten in de kast, maar snap nog een paar dingen niet (beetje noob vragen haha)

Ik heb een set gekocht dus met d5 360 radiator cpu waterblock en drie riing 120s heb daarnaast nog drie extra riings voor de kast.

Ik heb de pomp op een molex aangesloten rechtstreeks op de psu en ook 2 controllers rechtstreeks met 2 molex op de psu. Daarnaast de micro usb aangesloten op het moederbord op een 9 pins usb aansluiting. Alles werkt rgb ook super, maar als ik de pc start krijg een foutmelding op het bios dat de cpu fan niet is aangesloten. Op de ene controller van thermaltake de pomp, waterblock cpu en drie fans aangesloten en op de 2e controller de drie kast riings.

Hoe sluit ik controllers aan op de 4 pins cpu fan ?

Nog een vraag ik heb een commander f6 van thermaltake gekocht eigenlijk omdat hij er gewoon cool uitzag haha, maar is het mogelijk om de riing 120 rgbs via de commander aan te sluiten omdat deze alleen 3 of 4 pins aansluitingen heeft en de riings 9 pins ?

Alvast enorm bedankt voor de hulp!!!

Gr
Bart
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
Je moet in de BIOS van jouw moederbord de CPU Fan error melding uitzetten, die heb je niet nodig gezien je de fans reguleert middels jouw Thermaltake controller.

Je kan het uitzetten bij de fan instellingen, voorbeeld op Youtube:

Ik kan het niet zo snel herinneren, maar volgens mij heeft de Riing fans geen aparte kabel voor de verlichting (dus gewoon één kabel voor zowel de fan als voor de verlichting) toch?
In dat geval kan je het niet aansluiten op jouw Commander.
 
Bovenaan