• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Als beginner heb ik een vraagje over wat ik moet kopen

djmulder

New member
Dag allen,

Ik heb onlangs een NZXT Manta gehaald en wilde eigenlijk volledig overstappen op watercooling hierin.

Nu valt het mij op dat, als ik kijk naar AIO kitjes, het altijd maar 1 component koelt. Waarom is dit?

Ik zou graag een AIO kitje willen hebben dat beide CPU en GPU doet. Maar dus moet ik naar een semi-custom oplossing neem ik aan?

Dus mja wat is wijsheid hierin?
- 2x AIO kitje?
- zo'n complete kit.

Maar dan rijst mijn vraag hoe zit het met onderhoud. Ik ben complete noob in watercooling dus ik weet nog niet helemaal wat het me behelst. Maar die AIO kitjes ogen mij als low maintenance (dus weinig gezeur met bijvullen, alles is fitted perfect etc etc) vandaar dat ik hier naar kijk.

Als een simpleton wil ik eigenlijk zo low-noise als maar kan. Overklokken zie ik als optie, maar eigenlijk niet mijn main goal, ik wil gewoon van de hitte af.

Ik heb op dit moment als cpu: i7 3770K, gpu ATI R9-200 (heb een GTX970 liggen, maar mobo kan deze niet aan.. *piep* asrock heeft geen ondersteunende bios, dus ik ben ook rond aan het kijken naar een nieuw mobo met een z77 chip)

Kan iemand licht hierin scheppen voor mij?

Thx alvast.
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
AIO kitjes zijn over het algemeen alleen voor processoren, omdat je deze kan monteren op vrijwel alle Intel of AMD processoren.

Met videokaarten is dat een andere verhaal, bijna elke merk en type videokaart heeft een andere vormgeving, waardoor niet één blok op alle videokaarten past.
Voor AIO kit fabrikanten is het daarom onmogelijk om voor elke videokaart een aparte AIO kit aan te bieden.

Wat je kan doen is een AIO kit nemen met minimaal een 240 radiator en die uitbreidbaar is (bijvoorbeeld Alphacool, EK of Swiftech kitjes), dan bestel je daarbij een passende waterblok voor jouw videokaart en twee extra fittingen.

Een complete kit is wat uitgebreider en meer aan te passen naar eigen wens.

Of een kit helemaal zelf samenstellen naar eigen wens en smaak.
Dit kost wel even tijd met inlezen en onderzoek, maar geeft wel het meeste voldoening.
Je kan dan dit doornemen: http://forum.highflow.nl/f40/advies-nodig-voor-een-waterkoeling-setup-1653/
 

djmulder

New member
duidelijk, thx!, nu weet ik van NZXT dat ze een framepje hebben voor grafische kaarten.. waar je hun cpu blok in clickt..dus ik neem aan dat die gewoon voor grootte gaan? dus bij de ene kaart zal de chip lager op het blok zitten dan het andere? ( https://www.nzxt.com/products/kraken-g10-white dus)

jouw oplossing klinkt goed. (AIO kit met 240 radiator) misschien dat ik daar eens naar kijk. ik neem aan dat je bedoelt: 2 extra fittingen EN 1 leiding? of zit die extra leiding er bij?Dus:
https://www.highflow.nl/watercooling/watercooling-sets/aio-kits/alphacool-eisbaer-280-cpu-black.html
en
https://www.highflow.nl/watercooling/water-blocks/gpu-blocks/nvidia/alphacool-nexxxos-gpx-nvidia-geforce-gtx-970-m01-incl.-backplate-black.html

en dan leidingen en fittingen.. zou voldoende zijn?

hmm het is me alleen niet duidelijk welke leidingen/fittingen ik moet hebben


en mja voldoening :p andere keer misschien ;) ik wil eerst een proof of concept ;)
 

djmulder

New member
ik heb een windforce 3x van gigabyte

op dit moment gebruik ik dus een sapphire r9 200 omdat ik dit: ASRock > H67M-ITX/HT board heb.. ik krijg die 970 maar niet aan de praat... bios wil em maar niet pakken.

Dus mja ik ben maar op zoek naar z77 itx board


en thx.. ik heb nu een idee voor wat ik wil halen :)
 
Bovenaan