• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

[CIP] Reactor Meltdown

skyrip

frappant
hey allemaal,

ik ben laatst begonnen met een nieuwe casemod genaamd reactor meltdown. deze build zal voornamelijk draaien om de zelfgemaakte waterkoeling onderdelen aangezien dat een beetje mijn specialisme is.

ik ben een beetje te lui om de al in het engels geposte berichten te gaan vertalen dus de eerste paar zijn helaas in het engels :p

de kast is de cooler master centurion 6.

in de bovenkant van de kast stop ik een zelf gemaakte aluminium 360 rad en aan de voor onder kant komen aan beide zijde van de kast 2 240 zelfgemaakte aluminium radiatoren. aan de voorkant maak ik een nieuw front paneel en daar komt in het midden een zelfgemaakt reservoir en aan de bovenkant komt een op arduino gebaseerd touchscreen systeempje.

deze build zal redelijk op een budget zijn, wat betekend dat ik geen nieuwe hardware ga kopen. het meeste van het materiaal(plexiglas) heb ik hier al liggen dus dat is wel zo goedkoop/handig.


hier zijn de eerste foto's van mijn voortgang(kast uit elkaar halen)

zoals te zien is heb ik de hdd cages en de 5.25inch bays verwijderd
 
Laatst bewerkt:

skyrip

frappant
ik heb een kleine update van de spullentjes die zijn aangekomen:


mijn nieuwe kogel lagers die ik geimporteerd heb uit de USA, ze hebben een 12mm gat in het midden voor de centrale as in het front reservoir.

ik heb ook een aantal draad tappen binnen gekregen. de ene aan de linker kant en de buiten schroefdraad snijder zijn van het formaat M12x1 en de andere is een G1/4 machine tap.ook heb ik de 12od, 6id plexiglas buis binnen gekregen. deze wordt gebruikt om de ccfl in het reservoir te brengen.


nu een plaatje van hoe het lager, buis en ccfl in elkaar passen:


het volgende item op de lijst is een gemotoriseerde klep(g1/2), aan de rechterkant is een g1/4 schroefgat te zien ter referentie.


de laatste foto in deze post is hoe mijn spinner/flow indicator is geevolueerd door de tijd, de laatste(meeste vinnentjes) wordt gebruikt in het front reservoir.ik heb recentelijk ook het front reservoir ontwerp afgerond:


het idee is om 2 kleppen te gebruiken, 1 verbonden met het vierkante reservoir en 1 verbonden met de uitgang van het tube reservoir. the ingang van het reservoir zal bij de 2 tube reservoirs liggen. als ik de klep van het vierkante reservoir dicht heb dan is het water niveau stabiel in de tube reservoirs. Doe ik beide kleppen open dan zal het water niveau gelijktrekken wat dus het water niveau in de tubes verlaagd en het niveau in het vierkante res verhoogt. doe ik vervolgens de klep van te tube reservoirs dicht dan zal het water omhoog pompen door de tubes en lopen dan over in het vierkante reservoir.mogelijk wordt de lucht in het reservoir vervangen door mineraal olie wat waarschijnlijk wel een tof effect zal geven.
 
Laatst bewerkt:

skyrip

frappant
vandaag had ik eindelijk tijd om te beginnen met het bouwen van de onderdelen van het reservoir. de onderdelen zijn erg goed gelukt al zeg ik het zelf :p
eerst een foto van het ongelijmde reservoir:(spinner en ccfl tube komen later erbij)een foto van het reservoir met de buitenste wanden verwijdert:

de bodem plaat:

van links naar rechts: bodem, zijkanten, voor/achterkant en daaronder ligt the top plaat:de volgende dag ben ik begonnen met het bouwen van de spinners voor in het reservoir:

het plan is om een 3mm plexiglas spiegel aan de achterkant van het reservoir te monteren, dit zal hopelijk een vergrotend effect hebben.

de afmetingen van het reservoir zijn: 146*215*155mm(width*hight*depth)

de spinner bestaat uit 2 lagers(boven en onder) deze zulen doormiddel van een extra part de uv groene balkjes vasthouden die dus ook gaan ronddraaien.

als eerste heb ik de water guides gemaakt, deze zorgen ervoor dat de beweging van het water wordt omgevormd van verticaal naar horizontaal gericht op de spinner:


het volgende is de spinner(motor), dit onderdeel wordt gebruikt om de beweging van het water om te zetten naar beweging van de spinner. dit onderdeel krijgt 5 4mm staafjes van uv groen in zich.de volgende foto is van de bodem samen met de water guides:


met de water guides gemonteerd:


de flow indicators toegevoegd:


ik heb voor de volgende foto de muren van het vierkante reservoir toegevoegd, ccfl toegevoegd en een stuk uv groene staaf.


de laatste voor deze week is het complete overzicht van de spinner onderdelen:
het ronde onderdeel is de bovenste lager houder en houdt aan de bovenkant de staafjes op hun plek.


ik heb nog een paar dingentjes te doen voor dit reservoir: deksel, spiegel aan de achterkant en een spiegel in het midden.

dit is het voor deze week, volgende week ga ik beginnen aan de custom aluminium radiatoren.
 
Laatst bewerkt:

skyrip

frappant
nou ik heb goed nieuws en ook slecht nieuws, het goede nieuws is dat ik eindelijk een aflever datum heb gekregen van mijn alu leverancier, het slechte nieuws is dat het pas komende maandag is :( ik had gehoopd dat ik dit weekend de rads had kunnen maken maar dat zal dan pas volgende week zijn

ik heb ook de spinner proef geassembleerd. hieronder een foto van hoe het eruit zag:
c24f9c77dc17a005e63b1914e8e171a2.jpg


de camera zorgt er voor dat alles een beetje blauw eruit komt te zien maar in werkelijkheid is het mooi groen oplichtend.

als je heel goed kijkt naar de centrale plexiglas buis kun je zien dat ik daar schroefdraad op gedaaid heb, waarschijnlijk ga ik dit doen voor alle buizen die zichtbaar worden want ik vind dat het net een klein beetje een extra dimentie eraan geeft.

dit weekend ga ik waarschijnlijk wat kloten met wat nieuwe soort fittingen die ik wil gaan gebruiken.
 

skyrip

frappant
bedankt voor de leuke comments! :)

helaas kan ik dit weekend niks doen dus ik kan alleen wat renders laten zien van de radiators en front paneel die ik volgend weekend hoop te maken.

eerst een soort perspectief overzicht van de kast:


boven aanzicht van de bovenste rad:

zijaanzicht rad:

en nog een schuine van de bovenste radiator:


dan maak ik verder nog 2 radiators aan de onderkant:
boven:

zij:

schuin:


de water kanalen van de radiators gaan helemaal door het alu heen en worden aan beide zijde met plexiglas afgedicht(oring). hierdoor kan ik moor een ledstrip direkt onder de kanalen doen waardoor de aurora in de rad super goed zichtbaar zou moeten worden.

volgende week komt het plexi voor het voor paneel en de spiegels en het alu binnen dus dan heb ik weer een hoop te doen :)
 

skyrip

frappant
laat je het alu kaal? zal wel moeten denk ik neem ik aan, had je beter geen messing kunnen nemen(betaalbaarder als koper) ?
nou ik heb het bekeken en voor de top radiator kost het alu <50 euro, messing zit rond de 400 euro en koper >500 euro dus ja.....
dus die keuze is gemaakt aan de hand van mijn budget, mogelijk dat ik ook een cpu blok van alu maak of direct op de cpu zoals bij mijn andere builds.

heb de galvanische dingens wel onderzocht en daar kwam uit dat als je gedestilleerd water gebruikt(slecht elektriciteit geleidend) en ook nog eens een groot oppervlakte alu tegen klein oppervlakte koper het maar weinig uitmaakt. mocht het alsnog een probleem opleveren dan gooi ik een staaf magnesium in als offer materiaal :p
het fijne is wel dat het koper nooit aangetast wordt door het alu maar alleen het goedkope aluminium leidt er onder :)
 

skyrip

frappant
nou ik heb mijn materialen binnen :)

allereerst het plexiglas:
3x 12-8 plexi buizen
1x 1000x500 3mm plexi doorzichtig
1x 1000x500 3mm plexi wit
1x 800x400 3mm plexi spiegel
1x 550x300 25mm plexide dikke plaat waaruit ik het voorpaneel ga maken:


ook het aluminium is vandaag binnen gekomen :)
de kleine plakken wegen 1,65kg per stuk en de grote weegt 3,8kg :)ook heb ik vandaag een nieuwe kolomboormachine mogen ophalen, deze heb ik weten goedkoop op de kop weten te tikken :) zeer handig voor gaten te boren op de kopse kanten van bijv: grote reservoirs :)
verder heb ik ook de magnetische kleppen binnen gekregen, deze gaan gebruikt worden in combinatie met de bovenste radiator.
ik heb 2 versies, 1 van metaal en 1 van plastic, waarschijnlijk ga ik die van plastic gebruiken.
ook heb ik laatste keer ook het arduino kopie en touchscreen binnen gekregen evenals het relais blok dat de gemotoriseerde kleppen voor het res en de magnetische kleppen voor de top radiator.


morgen ga ik dus flink aan de slag met het aluminium blok, en aan het einde van het weekend hoop ik de radiatoren toch wel af te hebben(top + bodem)
 

skyrip

frappant
nou hier zijn dan de foto's van het resultaat:


er gaat ongeveer 4M oring koord in 1 kant van de radiator, dus 8M in totaal. hopelijk wordt hij wel gewoon waterdicht anders moet ik het gaan doen met silicone kit :p

ik heb ook nog een hele lading foto's van het frezen zelf dus als iemand die graag zou willen zien kan ik die ook nog posten.
 

skyrip

frappant
Ik zou het zeer informatief vinden om dit te mogen aanschouwen.

Mooi werk trouwens.

zoals beloofd:

het zit in chronologische volgorde:
eerst voorbewerkt met 6mm frees(gaten en grote water kanalen)
nabewerkt gaten 3mm frees(maakt weer mooie 6 hoeken van de gaten)
nabewerkt met 1,5mm frees(oringen en schroefgaten)

Dat was hem weer, tot volgend weekend dan hoop ik te gaan werken aan de nieuwe front van de kast.
 
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp starter Titel Forum Reacties Datum
S [CIP] ----- Parvum Toxic ----- Gallery & Build Logs 14
k.3nny [CIP]Aciddreams Gallery & Build Logs 11
tijgervarken [CIP] "Night Shades" mod by Tijgervarken Gallery & Build Logs 46
S [CiP] DeskMod by Solidseal Gallery & Build Logs 11
vincent [CIP] Frits Gallery & Build Logs 43
vincent [CIP] gemene machine Gallery & Build Logs 38
PasLis [CIP] Merlin SM8 Gallery & Build Logs 7
alain-s [CIP] Eden Gallery & Build Logs 55
Zwelgje [CIP] Kweet niet Gallery & Build Logs 90
ProAce [CiP]Nice Soil Gallery & Build Logs 23
Sw333t [CIP] Nebula RGB Gallery & Build Logs 20
toosgrandioos [CIP] TG Mods - Powermac G5 Gallery & Build Logs 4
ProAce [CiP] Server Case 2.0 Gallery & Build Logs 12
kier [CiP] Corsair Carbide MbK Gallery & Build Logs 35
Ianovski [CIP] the Cube Gallery & Build Logs 40
S [CIP] Pro-Bit Gallery & Build Logs 0
S [CIP] The eYe Gallery & Build Logs 26
N [CiP] Coolermaster E-Lite Mini Itx Gallery & Build Logs 2
M [CIP] FraG Gallery & Build Logs 12
88Gamer88 [CiP] The Black Mozart Restyle Gallery & Build Logs 68
E [CIP]The Hardest Ever Gallery & Build Logs 8
Timmeh [CIP] Billyboekenkastmod Gallery & Build Logs 11
kier [CiP] MCE MbK Gallery & Build Logs 23
Ianovski [CIP] Shirokuro Gallery & Build Logs 38
alain-s [CIP] Bel Air Gallery & Build Logs 112
DieHard [CiP] The Devil's Den Gallery & Build Logs 33
kier [CiP] Caselabs Magnum M8K Gallery & Build Logs 120
Meelobee [CiP] Project pǝʇɹǝʌuı Gallery & Build Logs 310
alain-s [CIP] CM Silencio Limited Edition Gallery & Build Logs 56
kier [CiP] Silencio 550 MbK Gallery & Build Logs 24
T [CIP] Storm Trooper Gallery & Build Logs 24
Mexel Gezocht voor een CIP Advies Waterkoeling Setup 1
wâldpyk [CIP] wâldcase antec 900 Gallery & Build Logs 31
R [CiP] The Black Panther Gallery & Build Logs 13
wâldpyk (CIP) antec p180 rasta style Gallery & Build Logs 14
ChrisdeW [CIP] Chrubus Gallery & Build Logs 105
baretsu [CIP] The Quaternion Project Gallery & Build Logs 43
G [CIP] Black Mythical TJ07 Gallery & Build Logs 62
wâldpyk [CIP] think pink Cases en Modding 23
tomcatt [CIP] Little HD Gallery & Build Logs 6
R [CiP] green antec 1200 Gallery & Build Logs 19
Jason Barrowch M Series Reactor CPU Waterblock, LRC 2.0 RGB, Ryzen AM4/ AM3/ Intel 115x / 1200 / 2011 / 2066 HighFlow Product Suggesties en Nieuws 0
K Hoe sluit je een FrozenQ Reactor Core Extreme Blue Reservoir V2 aan? Waterkoeling 3
Eon OClan #2 - The Meltdown Lan Party 1

Vergelijkbare onderwerpen

Bovenaan