• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

hulp gezocht bij eyefinity setup

gerjanlubbers

New member
Hallo mensen ik zou graag een eyefinity setup met 3 schermen kopen , maar ik heb zelf geen idee wat ik nou zou moeten kopen en waar ik rekening mee zal moeten houden, miss kunnen jullie mij hierbij helpen.
ik hoef geen beste van het beste als het maar 1080p is en ong 22inch.
en ik denk dat ik met display port enz moet gaan werken.

mijn videokaart : AMD 6870 van XFX
mijn Monitor : Samsung 22inch full HD LED *maar wil ook wel 3 nieuwe dezelfde voor een eyefinity setup :)*
Mijn setup :
Hopen dat er hier iemand verstand van heeft alvast bedankankt.

*Budget ? , wil eerst kijken wat het gaat kosten *
 

DjangoSoe

New member
Ik heb me er best wel veel in verdiept en als ik jouw was zou ik zoizo 3 nieuwe monitoren komen want die jij hebt heeft nogal een dikke bezel (zwarte rand aan zijkant van scherm), welke Gpu heb je want dat hangt ervan af welke aansluitingen je zou moeten hebben het is in ieder geval zeker dat 1 van de 3 schermen aangesloten moet zijn via een ACTIVE displayport adapter dezen kosten nieuw ongeveer 25euro.
ik hoorde je in de shout iets zeggen over de response time van het scherm en hier hoef je je geen zorgen over te maken een scherm dat op de doos 2ms aangeeft kan net zo sloom zijn als eentje die op de doos 20ms aangeeft dit hangt gewoon van de manier van meten af dit is ook andersom dat 20ms werkelijk 2ms kan zijn.
 

DjangoSoe

New member
ik probeer uit te leggen hoe het werkt met die active en niet active poorten:

je moet alle schermen die je hebt aangesloten hebben op active poorten alle videokaarten hebben standaard 2 van de aanwezigen poorten active en de andere niet active dit betekend dat je zonder active addapter maar 2 schermen kan aansturen (2x dvi of 1x dvi en 1x hdmi) om meer schermen te gebruiken moet er in jouw geval een active mini-displayport==> hdmi of een active mini-displayport==> dvi koppelstukje tussen zitten deze zijn nieuw 25euro en 2de hands tussen de 8 en 15euro.


het kwaliteit verschil tussen hdmi en dvi maakt geen verschil, behalve dat hdmi geluid doorgeeft. omdat je je computer waarschijnlijk niet recht onder je buro hebt staan moet je 2 kabels hebben die langer zijn dan 1,5m je kan daar het beste geen dvi=dvi kabels voor gebruiken omdat deze best duur zijn hiervoor zou ik kijken naar dvi==>hdmi of hdmi==>hdmi kabels van 3 of 5m dezen kosten tegenwoordig bijna niks meer.

ik gebruik hiervoor de xfx adapters heb er nooi problemen mee gehad: CD-ROM-LAND - XFX DisplayPort to Active DVI Dongle
en dan kan je kiezen tussen de dvi of hdmi versie.
 

k.3nny

Oldscool.
Aleen een active display adapter, maar dan moet je even kijken wat voor vorm je display aansluiting je heb op je GPU.
 

DjangoSoe

New member
hij heeft er 2 mini displayporten op dus dan moet je EEN active mini-displaypoort ==> hdmi of dvi bestellen.
en de 3 schermen natuurlijk,
en als je je pc naast je schermen hebt staan moet je 2 langere kabels bijkopen.
 
Bovenaan