• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Advies gevraagd voor nieuwe gaming pc (4790K, ASUS M7F)

Freddy

Administrator
Forumleiding
Na de pomp is prima, inderdaad op een zo laag mogelijke punt (eventueel stuk slang naar het T-stuk wat langer maken, zodat je het gemakkelijker uit de kast krijgt en het kraantje onder de kast kan krijgen als je gaat legen).
 

MaxTheDragon

New member
Bestelling geplaatst. Dank allen. Ik zal nog wel wat foto's laten zien als het klaar is. 't wordt m'n eerste custom loop, dus fingers crossed. :)
 

MaxTheDragon

New member
Nog een vraagje: Bij de pomptop+reservoir zit een rond zwart foam ding. In de handleiding staat daarover: "In case your system suffers from excessive vortex issues, air bleeding problems or if the pump is sucking in air you may replace the anticyclone with the enclosed polyether foam."

Is het verstandig om deze er sowieso in te leggen of alleen in uitzonderlijke probleemsituaties?
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
Kans erop is niet zo groot, je kan die gewoon erin laten.
De eerste weken ook even dopje van reservoir houden, zodat lucht kan ontsnappen.
 

Kamuchi

Member
En opletten dat je het res niet te ver vult als de pomp aanstaat, want als je lucht problemen hebt in de loop, dan spuit het om je oren zodra je de pc uitzet :D
 

MaxTheDragon

New member
We zijn inmiddels een paar dagen verder. Ik heb de bestelling ontvangen. Ik ben uitermate tevreden over de levering. Top!

Ik heb nu de pomp (met de grotere buis) in elkaar gezet en ik heb de radiator gespoeld met heet demi-water. Het werd een beetje een kliederboel, maar er kwam geen troep uit, dus ik neem aan dat 'ie schoon is.

Ik heb nu drie PWM fans (http://www.highflow.nl/fans/ventilatoren/corsair-nl-2/corsair-sp120-pwm-high-performance-120mm-fan-2350rpm.html) op de radiator gemonteerd. Ik wil die via deze stekker (4-Pin PWM Splitter (1x PWM -> 3x PWM) 30CM Sleeved Black) die ik heb meebesteld, op de CPU_FAN header van het moederbord aansluiten, zodat ze zachter kunnen draaien als de CPU niet zwaar belast wordt. Ik zie echter nu ik deze splitter kabel in m'n hand heb, dat maar één van de drie kabels het PWM signaal heeft. Betekent dat dan dat er maar een fan geregeld kan worden en de andere twee constant op volle toeren draaien? Ik wil ze graag alledrie op dezelfde snelheid laten draaien.
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
Alle drie worden gereguleerd en zullen evensnel draaien.
Jouw moederbord kan echter maar van 1 fan de RPM lezen, daarom is daarvoor maar 1 kabeltje nodig.
De snelheid van de twee andere fans wordt dus bepaald door die ene fan met extra kabel.
 

MaxTheDragon

New member
Hallo,

Ik heb inmiddels de pc geassembleerd. Het werkt hartstikke goed! Ik heb alle adviezen opgevolgd en leaktests gedaan en alles is in orde.

Foto:
http://content.hwigroup.net/collection-images/usersystem/1920x1080/84133.jpg?d=1407623881
(Ik ga de kabels nog wat netter wegwerken.)

Nu wilde ik ook mijn beide GTX 680's gaan waterkoelen met twee van deze: EK-FC680 GTX+ - Acetal CSQ

De fans zijn namelijk iets luidruchtiger dan de rest en de temps zijn vrij hoog (50 idle al).

Ik had daar een aantal vragen over:

1) Ik neem aan dat er nog een rad bij zou moeten om de complete setup te koelen (CPU, VRMs, 2x GPU). Ik heb nu een EK 360 XTX (60mm dik). Ik kan voorin nog een 280 rad plaatsen, is dat voldoende?
2) Ik heb nu nog één pomp voor de huidige loop (CPU + VRMs). Zou er voor de GPU's een tweede pomp moeten komen?
3) Momenteel is het zo dat m'n mobo de pompsnelheid en de fansnelheid van de 3x 120mm fans op de rad boven regelt. Als m'n CPU heter wordt, dan gaan die omhoog. Hoe is dat voor een GPU te regelen? Dat als hij intensief gebruikt wordt, de fans ook harder draaien. Ik kan immers niet de GPU temps kiezen als maatstaf voor de draaisnelheid. Verder kan de CPU temp natuurlijk onafhankelijk van de GPU temps fluctueren afhankelijk van het type workload (games bijv.). Hoe organiseer je dit?
4) Hoe kan ik het beste de blocks in de bestaande loop integreren. Kan ik de bestaande loop half leeg laten lopen zodat de slangen voor de CPU droog staan, dan doorknippen, vastdraaien op de GPU block fittingen en dan het overtollige vloeistof weer (gefilterd) teruggieten met evt. wat extra vloeistof?

Groet,

Max
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
Je zou het met de huidige radiator moeten kunnen redden, maar als je het budget hebt, dan is een extra radiator zeker geen overbodige luxe en ook aan te raden.

Een 280 erbij heb je ruim voldoende koelcapaciteit.

Ik geloof dat je nu een D5 pomp hebt, dat is wel voldoende.

Als jouw GPU warm worden, wordt het koelvloeistof ook warmer.
Daardoor zal jouw CPU temp ook toenemen, waardoor de fans harder gaan draaien.
Ik zou het dus gewoon zo laten (eventueel de ingestelde max temp van jouw CPU lager zetten, zodat fans eerder harder gaan draaien).

Inderdaad zoals je zegt, leeg laten lopen voor de zekerheid is aan te raden.
Je kan dan ook 2 van deze aanschaffen om een knoeiboel te voorkomen:
Slangklem - Afkneller tot 20MM
Net na jouw CPU blok goed afknellen.
En net voor jouw T-stuk goed afknellen.
Dan kan je het stuk ertussen eruit knippen en zo de slang op jouw videokaartblokken aansluiten :)
 
Bovenaan