• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Inbouw Water Cooling combinatie met Asus Maximus IX Extreme mboard

Wiljoh

New member
Hallo Highflow, graag wat advies in deze....

Ik ben bezig mijn Antec DF-85 Black Steel kast om te bouwen naar een systeem met waterkoeling
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811129087

Ik heb een Asus Extreme IX Motherboard ingebouwd wat standaard reeds is voorzien van een Bits-waterkoelings blok voor op de CPU.

https://www.asus.com/nl/Motherboards/ROG-MAXIMUS-IX-EXTREME/

https://rog.asus.com/articles/maximus-motherboards/the-rog-maximus-ix-extreme-motherboard-is-ready-for-your-z270-dream-machine/


Vandaar in principe de voorkeur om Bits-componenten te gebruiken, maar dat is geen verplichting natuurlijk.

De meest logische (zichtbaar via glas-panel zijkant) locatie voor de pomp mét reservoir is onder de grafische kaart, achter de voeding, zie onderstaande foto (Optie 1).

Ik heb daar echter maar een beperkte hoogte, 19 cm is al redelijk dicht tegen de grafische kaart aan (die laat ik nog even op luchtkoeling voor nu).

Optie 1 (voorkeur):
optie1.jpg

Hoog 19cm
Breed 15cm
Diep 17cm

Alternatief is in de bay voor 3.5” en 2.5” disken.

Die is aanzienlijk hoger, maar minder breed. Nadeel is dat het reservoir dan vanaf buiten niet echt zichtbaar is.
Doel is koeling, maar het oog wil ook wat natuurlijk.

Optie 2 (tube niet zichtbaar omdat glas niet voor dat gedeelte zit) :
Optie2.jpg

39 cm hoog
8 cm breed
11 cm diep

Bovenkant voor de radiator met 2x 12cm fans, achterkant heeft ook nog 2x 12cm maar als ik daar het reservoir plaats, dan zit het voor het koelblok, das niet echt fraai denk ik en erg kort voor de tubing...:
Bovenkant.jpg


Als de Bitspower Water Cooling Kit Merge Series 240 CODE: BP-WCKMG240 - SKU: BP-WCKMG240 - EAN: 4712914776440 inderdaad 17cm is mét pomp (?) is, dan zou het moeten passen.
( https://www.highflow.nl/watercooling/watercooling-sets/complete-sets/bitspower-water-cooling-kit-merge-series-240.html?sl=nl )

Echter, op de plaatjes bij dat product is deze voor de radiator geplaatst, in mijn geval zou hij op de bodem komen en zijn er wellicht nog brackets voor nodig. Daardoor komt hij waarschijnlijk hoger dan de 17 cm ?

Is er een bracket waarbij ik niet over die 19CM ga ? Punt is natuurlijk ook nog dat er een fitting bovenop komt en de aanvoer van de radiator...maar wellicht kan ik hem wat naar rechts schuiven (richting de bay voor disken).

Tevens ben ik op zoek naar een fitting met stop t.b.v. eenvoudig legen/hervullen elke zoveel maanden van deze setup;

Alsook rode tubing (bijvoorbeeld : https://www.highflow.nl/watercooling/slangen/1-2-slangen-13mm-id/feser-tube-uv-highflow-1-2-id-3-4-od-red.html ) incl.
https://www.highflow.nl/modding/lichtbuizen/revoltec-ultra-bright-cold-uv-light-10cm-twin-set.html t.b.v. UV uitlichten.

Dat dan op basis van de geleverde fittingen qua diameter van eerder genoemde kit.

Ik ben eigenlijk nog opzoek naar de exacte size van de fittingen op het koelblok wat geleverd is bij het motherboard maar dat staat nergens in de handleidingen beschreven. Ik ga er dan maar vanuit dat bitspower op bitspower wel zal passen....

Gaat dit lukken is de vraag ? :048:

Wil eigenlijk voorkomen dat ik een 5.25 inch waterblock (kan ook, boven in de kast is ruimte voor 3x 5.25") moet gebruiken....(de grijze DVD speler gaat er uit natuurlijk)

Thanks voor suggesties :)
 

Wiljoh

New member
Ja, ik moet zeggen, terwijl ik het item invoerde was dat toch ook wel de gedachte. Ik moet toch wel heel veel in bochten wringen om dit werkend te maken. kortom, dat is inderdaad wellicht de weg om te volgen...hence, nieuwe kast met veel meer ruimte is inmiddels besteld :)

Case closed for now;:icon_cool:
 
Bovenaan