• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

wat heb je nodig voor een interne usb kabel te maken?

anub1s18

Junior Member
Hoi, ik ben in de zomer tijdens het onderhoud van plan nog wat dingen te veranderen en voor de interne usb kabels van me pomp/flow meter kan ik niet echt een mooie kabel vinden (connectors hangen in zicht meeste kabels hebben de sleeving net te ver terug, het werkt maar ivm de rest van me pc triggerd het me een beetje).

de hulzen waar de kabels in gaan heb ik al gevonden maar de pinnetjes / welke kabel dikte ik nodig heb en of er een tang/gereedschap nodig is voor de pinnetjes weet ik niet (ben niet echt thuis in de zelf kabels maken wereld, veel te bang dat ik een foutje maak en iets op blaas maar usb zou wel moeten lukken)

en een niet geheel gerelateerde vraag van die klitteband stickers die vaak bij fan hub's / rgb hub's zitten zijn die ook los te krijgen? zijn opzicht wel fijn als je iets vast wil zetten maar nog de mogelijkheid wil hebben om het los te halen als bv een ventilator connector maar niet los wil laten.
 
Laatst bewerkt:

Freddy

Administrator
Forumleiding
Je kan een oude netwerk (UTP) kabel gebruiken, daarvan de draadjes eruit halen, die hebben ongeveer dezelfde dikte als de USB draadjes.

Als stekker heb je wss een van deze twee nodig:
(pinnen zitten bij beide erbij)
 

anub1s18

Junior Member
ah goed te weten. ffe kijken of ik er nog ergens een heb liggen (heb half jaar terug flink opgeruimd en er veel weg gedaan >.<) anders gewoon wat andere interne usb kabels kanibaliseren. me vorige behuizing is toch niet echt goed meer door te verkopen (gebarst plastic, usb3.0 header was 1 geworden met de header op het mobo waardoor bij het proberen die 2 los te krijgen zowel die van de case als die op het mobo kapot is gegaan.

knip ik gewoon de kabels daar uit.
 
Bovenaan