• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Alweer een d3sk mod, # zoveel!

Aarskabouter

New member
Hallo allemaal!

Voorstellen
Mijn naam is Arween en ben nieuw op dit forum en ben, zoals het topic al aangeeft, bezig met een bureau (helaas nog geen foto's van het bureau). Aangezien ik niet heel handig ben moet ik helaas een aantal zaken (het lassen en zetten) uitbesteden. Maar gelukkig heb ik hiervoor een goed(koop) adresje gevonden! Een aantal bewerkingen worden voor mij gedaan door mijn vader en mijn broer, zij hebben helaas alle creativiteit in dit gezin meegekregen:wehe Daarnaast ben ik helaas genoodzaakt een beetje op de kosten te letten, aangezien ik nog studeer. Gelukkig heb ik net een verjaardag achter de rug dus de financiën zijn iets aangesterkt

Het idee is er eigenlijk gekomen doordat ik ooit de l3p desk (duh..) voorbij zag komen en gelijk een geek-boner (hardeschijf? of gaat dat te ver?) kreeg. Nu heb ik sinds 2 weken besloten om een soortgelijk bureau te (laten) maken.

Nu had ik een aantal vragen gesteld aan de Highflow.nl klantenservice en zij raadden mij aan om mijn vragen op het forum te stellen.

Ervaringen
Om te beginnen met het bureau moest ik de onderdelen van het bureau laten maken. Hiervoor ben ik bij de Metaalwinkel in Rotterdam Zuid langs geweest voor een offerte. Persoonlijk dacht ik dat ik failliet zou gaan, ben toen geholpen door een jonge knul en die kwam in de offert INCL. het lassen op 175,- euro. Ik natuurlijk blij want het leek betaalbaar, dus ik vroeg of deze offerte nog zou gelden als ik een week later terug zou komen en kreeg hierop een positief antwoord.

Bij het tweede bezoek was de medewerker niet aanwezig en was ik aangewezen op iemand anders. Ik liet hem het blaadje zien (hun eigen vel papier) en hij zei niks betreft de prijs. Hierna liet ik de materialen zien die ik wilde, de maten, etc. Hierna kreeg ik een van deze persoon een nieuwe offert 390,- euro, er waren wonderbaarlijk 200 eurotjes bij gekomen. Het wonderbaarlijke excuus: "Het is natuurlijk natte vingerwerk." waarop de reactie van mij natuurlijk volgde: "Ik moet dat natte vingerwerk wel betalen EN als het minder is zal de uiteindelijke prijs ook niet minder worden." Zijn mening was dat het laswerk wat hij verricht 90 euro per uur waard is en dat hij dus 2 uur ongeveer bezig zou zijn met het lassen van het frame.

Hierna even met mijn broer gebeld, deze gaf aan dat ik het aluminium maar achterwege moest laten en voor staal moest gaan omdat hij dit voor mij kon lassen. Nou ik dus terug naar binnen, stalen buizen gekocht en 108,- euro afgerekend voor 30mm stalen buis (dikte ben ik even kwijt) in de maten 1,40m bij 0,70m. Helaas kon mijn broer mij toen niet helpen vanwege een nieuwe woning, hierdoor moest ik op zoek naar een adresje voor het laswerk. Door even te zoeken op internet ben ik bij lasbedrijf Laska terug gekomen in Kralingen Rotterdam.

"Uw komt zeker van de metaalwinkel?", "Hoeveel heeft u hiervoor betaald?" waren de eerste 2 vragen, na het antwoord kreeg ik hevig hoofd geschud als reactie. Hij vertelde eerlijk dat hij de stalen buizen (6m lang) voor veel minder dan 100 euro inkocht bij zijn leverancier, rond de 30 euro. Natuurlijk komt er iets op voor de winst, maar hij vond dit wel heel erg veel winst. Nou ik heb aan deze meneer gevraagd om het frame te lassen (wat hij overigens al 50 jaar doet), er steunpoten bij te maken (beide kanten 70cm aan buis erbij). Kosten = 90,- incl lassen (gehele frame), borstelen en materiaal:icon_super: Ik ben dus hartstikke blij en zeer tevreden, het eindproduct was netjes en zag er goed uit.

Ik moest hierna bakken laten zetten, helaas kon de meneer van Laska mij hier niet mee helpen. Wel gaf hij mij het adres van zijn leverancier, van Zijl metaalhandel op de Spaanse Polder en een contactpersoon om mij te helpen. Eenmaal daar aangekomen, werd ik WEER verrast door het verschil in prijzen. Ik heb hier bakken laten zetten van (grofweg, weet even de precieze maten niet uit mijn hoofd) 0,70 bij 0,40 met 1 zijde gefolied, hier was ik voor twee bakken 140,- euro voor kwijt. Weer hartstikke blij natuurlijk:praygod. Bij de handige meneren van de Metaalwinkel kostte het namelijk 25,- per vouw/zet die gemaakt moest worden in de bak. Aangezien mijn bakken uit 8 vouwen bestaan, zou ik dus failliet zijn want 2*8=16.. 16*25 = 400, dit is nog exclusief materiaal.

Waarom dit hele verhaal
Het is niet mijn bedoeling iemand zwart te maken, ik ben gewoon eerlijk in de ervaringen die ik heb meegekregen. Helaas was het niet allemaal leuk, maar de 2e ervaring met de meneer die gewoon heel eerlijk was heeft heel veel goed gemaakt.

Het leuke deel
Het bureau waar ik voor heb gekozen, is 1,40m breed en 0,70m diep. Het profiel dat ik gekozen is van staal en is 3cm dik en, ik geloof, 4cm hoog. De bedoeling is om, net als bij de l3pdesk, hier een aluminium bak in te hangen. Na een goed advies van de lasser: "Maak het niet na, maak het op jou manier zoals jij het mooi vindt." Heb ik besloten om niet 1 bak maar 2 bakken te maken, het middelste deel is dus open.

Het bureaublad zal uit helder gehard glas bestaan. Dit glas zal uit 1 laag veiligheidsglas bestaan en om er zeker van te zijn dat als het breekt (het springt uit elkaar in scherven) mijn computer niet naar de knoppen gaat, zal ik de onderkant voorzien van anti-inbraak folie. Dit zetten ze op autoruiten (krijg je niet heel snel kapot). Dit zal in geval van het springen van de ruit, de scherven opvangen.

Ik ben nog bezig met de details hoe ik de voeding ga weg werken, bij de l3p desk is er namelijk gebruik gemaakt van een schotje, maar ik weet nog niet hoe dit er bij mij uit gaat zien.

Hardwarelijst
ASRock Z77 Extreme 4
Intel Core i7 3770k
2 x XFX Pro 1000 Watt voeding
2 x G-Skill 8GB DDR3 1600 geheugen (wordt uitgebreid ooit)
2 x Sapphire R9 Tri-x 290x 4GB DDR5 OC (crossfire)
2 x Samsung SSD
1 x Kingston SSD

De hardware is een beetje "verouderd", maar dit wordt uiteindelijk gewoon geupgrade natuurlijk. Nu heeft het voor mij nog geen nut omdat alles er goed op draait (games en overige software). De SSD's zijn bij elkaar 120GB+120GB+250GB = 490GB totaal. Dit is niet heel veel, maar ik heb hiernaast nog een 8-bay Synology NAS (21TB) staan die dit opvangt. De SSD's waren dus puur uit snelheidswinst.

De setup die ik heb, wil ik verbinden met custom bekabeling met een blauwe sleeve. Dit ga ik inkopen bij een bedrijfje (ben even de naam kwijt, als iemand dit wil weten kan ik het opzoeken).

Hier trouwens de bakken die gezet zijn, dit zijn de enige afbeeldingen die ik op het moment heb.

WP_20141204_003.jpgWP_20141204_002.jpg

Vraag

Op de foto met de blauwe pijlen zie je de zijden waar ik case fans in wil monteren. Nu is 1 van de vragen die ik heb:

* Welke fans en hoeveel hiervan zouden de beste optie zijn? De crossfire setup zal namelijk veel warmte genereren.

Ik wil persoonlijk stille fans die goed met de lucht om kunnen gaan, zelf dacht ik aan 5 stuks voor de bak met de pc onderdelen.
- 1 blaast koele lucht in het tussenschot waar de PSU ligt
- 4 voor de ruimte waarin de pc plus grafische kaarten zit, 2 zuigen lucht in de kast en 2 blazen.

Ik heb helaas 5 keer de Corsair AF140 gekocht (wel na onderzoek) maar nu blijkt dat deze een tik geluid maken rond de 500 RPM. Na toch wat grondiger onderzoek kwam ik op de Aerocool Dead Silence fans uit en deze bleken toch beter te zijn. Deze ga ik morgen omruilen.
 
Heerlijk om te lezen zeg als je daar ook allemaal doorheen bent gegaan :D

Ik heb een paar duizend keer de vraag gehad wat een desk nou kost als je het zelf maakt.
Ik heb zo vaak uit moeten leggen dat dat niet te zeggen is.
Dit omdat het helemaal afhangt van wat je zelf kan, wat voor gereedschap je zelf hebt en wat voor bedrijven er bij jezelf in de buurt zijn en tegen welke prijs ze je kunnen helpen.
Mensen in Nederland die je beroepsmatig gaan helpen onder werktijd zijn nou eenmaal onbetaalbaar. (Word zelf ook wel eens op klus gestuurd terwijl ik €70 ex btw per uur kost .. wtf)
 
Haha ja, boevenstreken overal boevenstreken:119:

Haha jij bent de originele l3p desk ontwerper, ik dacht persoonlijk dat je zelf in de staal bewerking of iets dergelijks zat. Je hebt helemaal gelijk trouwens, ik heb ook moeten zoeken naar een goed adresje en moet eerlijk zeggen dat ik dat bij Laska en van Zijl gevonden heb. Ik snap ook wel dat men geld wil verdienen, maar in mijn ogen doe je dat met goede service (moet nogmaals zeggen: Laska), niet met overdreven prijzen.

Maarre hoe vind je dat nou, zoveel mensen geïnspireerd (en door gekopieerd)?

Trouwens een vraagje aan jou direct, hoe heb je jou moederbord geïsoleerd van de bak? Daar zit ik nu even mee te stoeien:/

Trouwens, ik heb ondertussen ook de fans om kunnen ruilen voor Aerocool Dead Silence 14cm fans. Ik ben benieuwd!

Heerlijk om te lezen zeg als je daar ook allemaal doorheen bent gegaan :D

Ik heb een paar duizend keer de vraag gehad wat een desk nou kost als je het zelf maakt.
Ik heb zo vaak uit moeten leggen dat dat niet te zeggen is.
Dit omdat het helemaal afhangt van wat je zelf kan, wat voor gereedschap je zelf hebt en wat voor bedrijven er bij jezelf in de buurt zijn en tegen welke prijs ze je kunnen helpen.
Mensen in Nederland die je beroepsmatig gaan helpen onder werktijd zijn nou eenmaal onbetaalbaar. (Word zelf ook wel eens op klus gestuurd terwijl ik €70 ex btw per uur kost .. wtf)
 

Bijlagen

 • altApfCzknPOXUgWNsoaufsmKd5Ab0wsOvas66KbBZCjY4-.jpg
  altApfCzknPOXUgWNsoaufsmKd5Ab0wsOvas66KbBZCjY4-.jpg
  66,5 KB · Weergaven: 2
Nee ik ben electricien in de scheepsbouw. Ik werk dus wel veel met metaal. (Boren, slijpen, lassen, zagen etc.)
Omdat ik op veel scheepswerven kom zie ik wel veel machines welke heel handig zijn. (Lasersnijders, zetmachines etc)

Je moet je moederbord niet isoleren van het bureau zelf denk ik.
Hier werkt het bureau als behuizing, de meeste behuizingen die ik gehad heb is het moederbord niet geisoleerd van de case.

Ik ben niet de originele bedenker van de 'desk-build', deze zijn er namelijk al wel 15 jaar.
Zelf ben ik ook geinspireerd door Pascal op dit forum.
Ik heb het denk ik wel internationaal een grote boost gegeven ;)
 
Ik vraag mij toch wel af hoe sommige mensen op hun nickname komen. In jouw geval dus ook wel nieuwsgierig naar de achterliggende gedachte :sarc:.

Maar in ieder geval succes met de build. Ben gek op deskbuilds, vooral als er groen en uv in zit :sarc:.
 
Je moet je moederbord niet isoleren van het bureau zelf denk ik.
Hier werkt het bureau als behuizing, de meeste behuizingen die ik gehad heb is het moederbord niet geisoleerd van de case.

Heb je dan ook geen afstandsbusjes gebruikt? Je moederbord ligt gewoon direct op de bak? Of had je een tussenplaat met daaronder trillingsmatten? Dat begreep ik niet goed uit je buildlog.

Je hebt in ieder geval een leuke baan! En over iedereen moet ergens inspiratie vandaan halen!;)

Ik vraag mij toch wel af hoe sommige mensen op hun nickname komen. In jouw geval dus ook wel nieuwsgierig naar de achterliggende gedachte .

Maar in ieder geval succes met de build. Ben gek op deskbuilds, vooral als er groen en uv in zit .
Haha lang verhaal kort, ik was jong (en dom) en had een nickname nodig voor op mijn Playstation 3.. Doordat ik ooit een buttplug (vraag me niet waar:/) in de vorm van een kabouter had gezien... *zucht* "Aarskabouter"..
 
Ik heb op de mainboardtray wel afstandbusjes gebruikt. Dus moederbord maakt contact met tray, de tray is weer bevestigd met het bureau zelf dmv. de pci panel. Et zaten wel trillingmatten onder maar door alle kabels zijn deze nu bijna allemaal weg. Het steunt nog op een 3-4 stevige stukjes rubbertape. Ook heb je een liquidcooled mobo niet te isoleren voor trillingen ... er trilt niets :)
 
Ahh zo, ik begreep al niet hoe dat helemaal in elkaar zat! Bedankt!

Ik heb op de mainboardtray wel afstandbusjes gebruikt. Dus moederbord maakt contact met tray, de tray is weer bevestigd met het bureau zelf dmv. de pci panel. Et zaten wel trillingmatten onder maar door alle kabels zijn deze nu bijna allemaal weg. Het steunt nog op een 3-4 stevige stukjes rubbertape. Ook heb je een liquidcooled mobo niet te isoleren voor trillingen ... er trilt niets :)

Hier een paar afbeeldingen:

altAg4UrIPEJ0b5S-YhB8g5x_af3EFCM2AXZLOULDpLjsm6.jpgaltAjCeLSrl_VJL5UL5tlygVWo5tbdbDPwYGqovH0ZcEIkX.jpgaltAlWhH7-0e_t0MYrheVaj0l7ca-GRrY0NdSTu6GKRWOhB.jpgaltAmnyyoQPt0qbU7C_eb4ss9e1b_c3q4PCzJayVqafOU5n.jpgaltAmWt9ahaeAhp9ia9zaI8OzRv4tAbtCTtpFuLqCztMJaR.jpgaltAo5w0j9pBwqolv4YTRR4ufHt0gSqkymYCpuRwGsjHcn-.jpgaltAsVeJuABv36Wir2RR0bYwa2y1uS3lDBdgHUAAtFKfvP9.jpg

Ik heb vandaag de bak teruggekregen met de vormen voor de fans en voor de voeding eruit gesneden, ik ben alleen een beetje pissed dat ik een gefoliede bak heb gekocht en zijn het dus in orde vonden (om zonder het te vragen) de bak grof te schuren (niet bij Laska, maar bij van Zijl). Dit ziet er niet uit, overigens had ik ook geen gefoliede plaat gekocht als dit de bedoeling was!
 
Hallo allemaal, weer een kleine update. Ik heb ook nog eens besloten om toch te gaan kijken naar waterkoeling, maar dat ga ik even in een apart topic posten, daarna voeg ik de info hier toe:)

De bak die verkracht was door de ijzerhandelaar, weer geschuurd en gepolijst. Helaas lukt het niet om alle krassen weg te krijgen, er moet dan teveel geschuurd worden en hierdoor wordt het te dun.
altAlKSEhZFuFcpBVU7WGz8A9HikMSR1el4Dx0a6XwwoNf9.jpg

Het bureau frame
altApLM_cl_vB5z-JKK_zyFTQaOJ8I_eRQsPKkxSPfk6ihp.jpg

De bakken met de goot ertussen.
altAgJBynFMwm6IlzqpkUr_fO1tPBH5CWCuEpq8O5BrW-a8.jpg
 
Update
Hele late update: Vanwege school, heeft het project lange tijd stil gestaan. Ik heb in de tussentijd wel een paar dingetjes gedaan.

1) Lappen CPU
 • Wat een klote klus, overigens niet vanwege het werk maar wat een gepriegel om je processor niet te beschadigden of om ervoor te zorgen dat resten op het schuurpapier ervoor zouden zorgen dat de vers geschuurde laag zou beschadigen.
2) Monteren van dead silence fans
 • Straight forward vastgeschroefd, komt nog een gril voor (moet even een mooie oplossing vinden).
  WP_20150309_15_10_09_Pro__highres.jpg
  WP_20150309_15_12_10_Pro.jpg
3) MOBO tray geinstalleerd

4) Phantek fan gekocht
 • Hierbij heb ik overigens heel erg veel geluk gehad, ik had namelijk bij het plan geen rekening gehouden met een andere CPU koeler. Deze past dan ook net (zie laaste plaatje, ik krijg deze niet op de juiste plek)! De diepte van de bak kwam overigens perfect uit, deze is trouwens 20cm diep) Ik ben overigens helemaal gek van de kleur van de vinnen!
  4453_99_phanteks_ph_tc14pe_cpu_cooler_review.jpg
  4453_16_phanteks_ph_tc14pe_cpu_cooler_review.jpg
  4453_11_phanteks_ph_tc14pe_cpu_cooler_review.jpg
  WP_20150309_15_11_11_Pro__highres.jpg
5) Geheel gemonteerd vanwege noodzaak voor school, het werken op mijn MacBook werd ik een beetje zat
WP_20150309_15_11_38_Pro__highres.jpg

Kwam hier overigens bij in de knoei met de kabels, heb van die kabel doorloop gaten gemaakt en daarin rubbers geplaatst.​

Toekomst
Het geheel is nog verre van af, op de planning (zomervakantie of iets later wegens vakantie).
1) Kabels vervangen door custom kabels (de kabels die ik had besteld via Highflow vielen tegen, product was overigens niet van Highflow zelf!) Blauwe bekabeling komt erin.
2) Watercooling? Zoja dan komt er een nieuwe bak voor de computer onderdelen, zonder fan gaten.
3) Genieten van mijn pc

Mini update
Ohja, over mijn vraag of ik geen stroomschokken zou krijgen, het antwoord is nee. Ik heb gewoon gebruik gemaakt van die standaard voetjes waarin je het moederbord vastschroeft en heb nergens zorgen over hoeven maken.
 

Bijlagen

 • WP_20150309_15_18_01_Pro__highres[1].jpg
  WP_20150309_15_18_01_Pro__highres[1].jpg
  106,8 KB · Weergaven: 2
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp starter Titel Forum Reacties Datum
vincent ja! alweer een bestelling HighFlow Testimonials / Shopreviews 3
vincent Phobya CPU Block: Alweer een nieuw koelblok? Waterkoeling 4
Joren 12e bestelling alweer helemaal toppie HighFlow Testimonials / Shopreviews 0
RWB Overstap naar een custom loop Advies Waterkoeling Setup 3
HighFlow Op zoek naar een cadeau voor Vaderdag 2023 en een goede deal? HighFlow Computer Cooling Shop 0
D Welk block voor een 3080 ti Waterkoeling 4
Freddy Plaatjes door een AI laten maken! Algemene Discussies 3
john een rtx 4090 toe voegen Waterkoeling 1
D Watercooling newbie met wat vraagjes voor een 3080 en Ryzen 3600 Waterkoeling 13
K Advies voor een volledig nieuwe setup Advies Waterkoeling Setup 6
I Advies voor een watergekoelde DL380 G7 Server Advies Waterkoeling Setup 5
Robin Iemand ervaring met een coolermaster masterbox nr600 case en radiatoren? Waterkoeling 14
F Ik zoek een waterblok voor de Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G Waterkoeling 0
S Ik wil een Custom waterkoeling maken Waterkoeling 4
C Een waterkoeling loop maken in mijn pc ? Waterkoeling 5
M D5 pomp start pas na een minuut of 10. Please help! Waterkoeling 3
arwin74 Plexi of alu behuizing voor een enkel 5.25" apparaat Gezocht 0
N Advies en informatie mbt tot een waterkoeling setup Advies Waterkoeling Setup 4
Mannekino Custom loop kerstvakantie project in O11 Dynamic XL voltooid met Direct Die cooling voor een 9900K Gallery & Build Logs 9
M Wat past in een Meshify 2 XL Waterkoeling 4
Mannekino Is er voldoende ruimte tussen een 16mm OD fitting en ventilator zodat ik geen extender hoef te gebruiken? Waterkoeling 7
Bl4ckj4ck666 Nieuwe videokaart, RTX 3090 FE, heb ik een nieuwe voeding nodig? Hardware & Software 5
M Custom loop in een Fractal nano s Waterkoeling 3
HighFlow HighFlow een weekje op vakantie, van dinsdag 18 augustus tot 25 augustus 2020 HighFlow Computer Cooling Shop 3
Z Rebuild van een loop, welke onderdelen vervangen? Waterkoeling 16
anub1s18 wat heb je nodig voor een interne usb kabel te maken? Cases en Modding 2
Freddy Fijne jaarwisseling en een goed 2020 allemaal! HighFlow Computer Cooling Shop 4
HighFlow Hardware Info 2020 Countdown 11 december: win een Highflow EK-KIT Classic RGB S240 HighFlow Computer Cooling Shop 1
M Gezocht een AMD backplate voor een supremacy EVO Gevonden 3
Freddy Websites en forum zijn verhuisd naar een nieuwe server, probleempjes? Meldt het hier HighFlow Computer Cooling Shop 11
A Corsair 900D met een klein beetje waterkoeling :p Gallery & Build Logs 39
N Water koeling oplossing voor een AMD 7 Advies Waterkoeling Setup 3
Robin 27 inch 1080P een goed idee? Hardware & Software 0
V Vincent, een mac-user ;) Introductie: Stel jezelf en jouw PC voor 3
Freddy BSOD's door een nieuwe SSD? Update Marvell driver Problemen & Oplossingen 3
Z Advies waterkoeling voor een beginner Advies Waterkoeling Setup 7
Freddy Moeite met het bereiken van jouw Power knop? Alphacool heeft een oplossing :) HighFlow Product Suggesties en Nieuws 0
Fryslanboy Waterkoeling, 2 pompen die in de periode van amper een maand uitstappen Waterkoeling 8
anub1s18 is er een aangerade minimum flow rate? Waterkoeling 2
M Thermaltake PR22-D5 top cap of een complete tube Waterkoeling 1
anub1s18 idee nodig voor kraan op een radiator te mounten voor drain Waterkoeling 5
S Alphacool DC-LT 3600 ceramic 12V DC pump bulk version in een dualloop Waterkoeling 4
M Gezocht een waterkoeling specialist, omgeving Almere Waterkoeling 6
XenoMorpH 2x D5, hoe monsteren op een EK-UNI Pump Bracket Waterkoeling 6
Havvie Koeling wat voelt als een warm bad HighFlow Testimonials / Shopreviews 0
S Geschiedenis van een Case:Corsair Obsidian 800D van Legendary1985 Gallery & Build Logs 1
D Welke opties zijn er voor een draaibare 90 graden koppeling Waterkoeling 1
Enola beste fan 140 mm voor een rad en airflow? Waterkoeling 11
Freddy Win een Disco PC! van Power Unlimited / ASUS en een beetje van HighFlow :) HighFlow Computer Cooling Shop 0
R is dit normaal voor een D5 pomp? Waterkoeling 10

Vergelijkbare onderwerpen

Terug
Bovenaan