• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Advies game pc

Provin915

New member
Beste mensen,

4 jaar geleden had ik voor het eerst een game PC gebouwd; het was een stressvolle, maar leuke ervaring. Tegenwoordig trekt mijn pc het niet meer m.b.t. de nieuwste games; daarom wil ik wederom een nieuwe game PC bouwen! Ik ben absoluut niet ervaren met alle onderdelen en ik heb ook niks gevolgd qua nieuwe onderdelen afgelopen jaren. Dus het volgende lijst dat hieronder staat is puur gebaseerd op reviews en benchmarks.

Behuizing: NZXT H440
Mobo: MSI 970 Gaming
CPU: AMD FX-6300
CPU Cooler: Corsair Hydro 110
Extra Fans: Corsair AF 120 Quiet Edition
GPU: AMD R9 380 4GB
RAM: G.Skill DDR3 1600 Mhz 8GB
PSU: Corsair CS650M
SSD: Samsung Evo 850 250GB
HDD: Seagate Desktop HDD 1TB

Ik wil voor een rood/zwarte build gaan, vandaar de NZXT H440. Ook vanwege goede airflow en cablemanagement. De Mobo is nogal budget, maar ik las dat het goed was voor gamen. Hetzelfde geldt voor de CPU. Ik moet wel toegeven dat ik een fan ben van het rode team! :p
Ik wil ook zo'n luchtkoeling uitproberen, dus ik ga voor de H110. ik heb geen idee wat de verschillen zijn tussen al die Hydro series; qua prijs/performance is de H110 goed. RAM 8 GB, meer dan voldoende. Ik wil een full-modulaire PSU en de laagste Watt vermogen is de 650, dat is overkill maar voor alle zekerheid wil ik geen risico's nemen. SSD prijs is laag en het is een goede SSD! Zelfde geldt voor de HDD neem ik aan.

OS en optical drive heb ik al, randapparatuur ook!

Graag wil ik wat advies van de experts of dit een beetje future-proof is. Ik ga mijn CPU en GPU een beetje overclocken. Is het mogelijk om een surround-sound aan te sluiten aan deze Mobo? Ook ga ik deze PC aansluiten aan mijn huidige TV (30 inch met HDMI input), dit zou toch wel moeten lukken?

Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren, alvast bedankt voor het lezen.

PS: Dit is mijn eerste post op deze forum, als ik dit in het verkeerde categorie heb geplaatst, mijn excuses!
 

XenoMorpH

Active member
Graag wil ik wat advies van de experts of dit een beetje future-proof is. Ik ga mijn CPU en GPU een beetje overclocken. Is het mogelijk om een surround-sound aan te sluiten aan deze Mobo? Ook ga ik deze PC aansluiten aan mijn huidige TV (30 inch met HDMI input), dit zou toch wel moeten lukken?
Persoonlijk vind ik deze vragen over advies van hardware altijd moeilijk. Meestal is het budget het struikelblok en moeten er op sommige dingen worden gecut. Dan komt meestal ook uiterlijk om de hoek kijken, veelal ook omdat je met watercooling de boel wilt laten zien, dus smaken verschillen nu ook eenmaal.

Heb je een budget en wil je daar een zo goed mogelijk systeem van bouwen, dan moet je kijken naar dingen die het er om doen: CPU/GPU en op de 3e plaats het mobo.

Heb je geen budget, dan kan je er weer anders tegenaan kijken.

Surround sound? Geen probleem lijkt me, net zo voor de tv, ook geen probleem.
En futureproof?...das geen enkele pc..haha.
 

Source

Mr. Grillmeister
HDD: Seagate Desktop HDD 1TB
Seagate is niet meer wat het geweest is (al jaren niet meer), wellicht een WD of Hitachi?


Graag wil ik wat advies van de experts of dit een beetje future-proof is.
Zoals Xenomorph al aangaf, een PC(/hardware) is outdated het moment dat jij het bezorgd krijgt. Of iets futureproof is, zeker over een tijdsspanne van meerdere jaren, is niet te zeggen. Wellicht brengen ze volgend jaar een nieuwe techniek uit wat tientallen malen sneller werkt als de huidige hardware, dan is een nu nieuw systeem erg snel achterhaald. Weet je nooit van te voren.

Is het mogelijk om een surround-sound aan te sluiten aan deze Mobo?
Wat voor surround set heb je? PC-speakers of een versterker met luidsprekers? In het eerste geval kan je ze inderdaad gewoon aansluiten. in het tweede geval zou je de PC middels Optical S/PDIF-Out kunnen aansluiten als dit op de versterker zit (meeste tegenwoordig).
 
Bovenaan