• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Tips voor vervangen stock fan ATI Radeon Club 3D 7870 Tahiti LE.

Sieb87

New member
Beste allen,

Gisteravond begon de fan van mijn videokaart te ratelen. Nu was ik toch al geen fan van deze fan (wat een zin weer) en zou ik er graag op korte termijn een custom fan op willen plaatsen. Zeker nu de originele stuk is.

Nu weet ik niet wat handig is. Een losse fan kopen (ik kan de grootte van de fan echter niet vinden op internet), of de hele fan inclusief heatsink vervangen voor een custom set? Ook daar heb ik problemen met het vinden van geschikte informatie op internet. Aangezien ik niet helemaal zeker ben of de supported sets (7870) op alle kaarten in die serie vallen, m.a.w.: passen alle custom cooling sets voor de 7870 op mijn Joker Card van Club3D?

Ik ben een totale leek op dit gebied, dus wat tips worden zeer gewaardeerd! :icon_smile:

Groet,

Sieb

PS: Dit is de kaart waar ik het over heb:
Radeon HD 7870XT jokerCard - Graphic solutions GeForce & Radeon
 

Sieb87

New member
Ja, maar was een tweedehandsje. Ik moet sowieso de bon opzoeken dan. Reden dat ik vraag voor custom koeling is dat ik graag wil oc'en en dat de koeling daar überhaubt niet zo geschikt voor is.
 

jrheuwing

Member
Naar mijn weten kan je de fan van een GPU alleen vervangen icm met een koelblok. Ik ben nog nooit tegengekomen dat de fan apart verkocht werd van het koelblok. Er zijn misschien alternatieve blokken die met een standaard fan werken die je later eens kan vervangen, maar dat wordt dan wel zoeken naar de juiste.
 

XenoMorpH

Active member
Ja, maar was een tweedehandsje. Ik moet sowieso de bon opzoeken dan. Reden dat ik vraag voor custom koeling is dat ik graag wil oc'en en dat de koeling daar überhaubt niet zo geschikt voor is.
Dan zou ik toch echt de bon zoeken en de kaart RMA doen....daar is garantie voor.

Maar wanneer je dat niet wilt: Videokaartkoelers vergelijken, reviews, aanbiedingen, tests en nieuws | Hardware.Info Nederland

Voorbeeld is dan bvb deze: GELID Solutions > Products

Past op de 7870
 
Bovenaan