• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Groentje zoekt hulp bij zijn eerste WC build

boefmans

New member
wat voor onderdelen pc heb je?
wat voor case?
en wat wil je bereiken?

dat bepaald de keuze. :)

Die bloedrode vloeistof schijnt gedoe op te kunnen leveren al heb ik daar zelf geen ervaring mee. Je kunt dat ook oplossen door rode slangen te nemen en kleurloze vloeistof, al dan niet met een uv lampje erbij :)

Verder mis ik volgens mij nog een pomp?

je gaat voerigens geen gpu koelen (die maken meestal het meeste herrie?!). als je dat nu of in de toekomst van plan bent, is de gekozen radiator wellicht wat krap. (kan net zeg maar, afhaneklijk van je gear en of je gaat OCen).
 

MathieuVS

New member
@ boefmans:

Ik heb een CM storm trooper case(full tower) met een Sabertooth 990FX MB
Daarop staat een AMD FX6200 AM3+ 6core 3.8GHz ~ 4.5GHz (overclockt door AMD zelf)
zelf ga ik mijn CPU niet verder overclocken.
Ik wil mijn prestaties verbeteren en natuurlijk wil het oog ook wat.. :p

Zou je het erg vinden om eventueel een setje in elkaar te steken?
Zelf weet ik niet zo welke merken/producten degelijk materiaal is..
Budget: niet al te duur, de pc gaat later miss naar de kinderen
Van de rode tubing is geen slecht idee :)
 

XenoMorpH

Active member
Ben zo vrij geweest om even wat samen te stellen.

Winkelwagens :: MathieuVS - HighFlow Computer Cooling Shop

* Als pomp heb ik een MCP350 genomen, dit is de meest gebruikte pomp en genoeg voor deze setup.

* Om je pomp wat meer performance te geven, is een pomp-top niet overbodig en omdat ik zag dat je een kleine reservoir had uitgekozen dacht ik dat een res/pomp-top combi misschien geen slecht idee zou zijn.

* Om meer ruimte te geven voor eventueel een videokaart dat je mee wilt gaan koelen (dit geef je immers niet aan), heb ik de Alphacool UT60 240 rad genomen, is 6cm dik. Genoeg voor CPU en een GFX kaart mocht je die alsnog zou willen gaan koelen.

* Fans: Met de door jou gekozen Aerocool heb ik geen ervaring en weet niet precies hoe ze het doen op radiatoren. Wat ik wel weet is dat de Scythe Gentle Typhoons stil zijn en goed koelen. Zijn wel een stuk duurder, maar zeer zeker hun geld waard!!

* Fittingen: Degene die je al had gekozen, prima fittingen, misschien een idee om extra fittingen bij te bestellen, net als 90 graden fittingen (ook in Black nikkel dan) of 45graden voor de wat minder makkelijk te maken of krappe bochten.

* Vloeistof: Als beginner is een kant en klaar vloeistof gewoon het makkelijkst. En omdat je rode slangen hebt, is de Feser One Clear met anti-corrosie een idee. 2 liter is geen overbodige luxe overigens!!
Tuurlijk kan je ook gewoon bij de Kruidvat/action/Praxis/karwei, een aantal liters demi-water halen en gebruik maken van PT-Nuke icm een killcoil voor anti-alg en corrosie (is op den duur wanneer je je loop veel open haalt wel voordeliger).


Kijk maar als je er wat aan hebt.

EDIT: Geen overbodige luxe zijn trouwens:
Slang knipper, trechter, spuitfles, PSU Bridging Tool 24 pin.

maar das allemaal naar eigen inzicht natuurlijk.
 
Laatst bewerkt:

XenoMorpH

Active member
Aangepast, zou nu moeten werken.

Maar een 6cm 240 rad zou toch makkelijk onderin moeten passen? Dat ie boven niet zou kunnen ivm het mobo kan ik me voorstellen, maar onderin zou geen probleem hoeven zijn, tenzij er gemod moet worden.....
 
Bovenaan