• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Swiftech H220X2 uitbreiden naar Formula XI MB chipset

marcelmaria

New member
Beste Mensen.

Ik ben sinds vandaag nieuw hier (Heb me al even netjes voorgesteld)


Sinds een paar dagen ben ik in het bezit van de asus rog maximus XI Formula.
Dit bord heeft de crossshill EK II onboard. Ik wil hier graag gebruik van gaan maken met mijn huidige H220X2

Na mijn idee kan ik gewoon 2 fittingen kopen en een slang

1.Koeler demonteren
2.Vloeistof eruit.
3.Slang vanaf radiateur naar de cpu blok
4.Nieuwe slang vanaf cpu blok naar Crosshill EK II Blok
5.Vanaf De bovenste aansluiting MB Van de Crosshill EK II blok naar pomp.
6.Vloeistof weer toevoegen
7.afbouwen.

Ik ben op dit gebied nog een beginnende (NOOPIE)
Vanaar mijn vraag aan jullie of dit zo juist is
 

tijgervarken

Tijgervarken knor roar
Als je dan toch de koeler uit elkaar hebt is het ook handig om de radiator door te spoelen. Hier zit namelijk nog al vaak troep in van het maken van de radiator. Een paar keer de radiator doorspoelen met demi water kan dus nooit geen kwaad.
Voor de rest lijkt wat je zegt te kloppen. Misschien is extra koelvloeistof kopen een pre. Je doet namelijk extra tube en een extra blok in de loop.
 

marcelmaria

New member
Hier loop ik dus al tegen een probleem aan

De vloeistof die er nu in zit gaat 5 jaar mee(Volgens Swiftech) Dan kan ik hier niet zomaar een ander merk bij in doen lijkt me ?

Dankje wel voor de tip:) Demi water gaat met de bestelling mee:)
 

tijgervarken

Tijgervarken knor roar
Als ik mij goed herinner moet je bij demi water biocides gebruiken als je die in de loop wil hebben maar zit alles bij pre mixed er al bij in. Moet je ff aan de wat meer ervaren waterkoelen vragen. Misschien dat [MENTION=1]Freddy[/MENTION] of [MENTION=4050]Hightower[/MENTION] of [MENTION=669]l3p[/MENTION] dit weten. Anders moet je ff de forumposts op highflow bijlangs gaan, kan me herinneren dat dit ooit eerder is gevraagd.
 

tijgervarken

Tijgervarken knor roar
Als ik dit lees zou ik denken van wel: EK-Ekoolant EVO contains synergistic corrosion inhibitors to protect metals commonly found in computer liquid cooling systems. It has been tested in accordance with BS5117 and found to meet BS6580 corrosion standards for copper, brass, aluminium and stainless steel.
EK-Ekoolant EVO also contains scale and biological inhibitors to help prevent fouling – thus promoting long operational life and high thermal efficiency, providing best value/performance ratio.
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
Jouw stappenplan is in orde :)

Doorspoelen met gedistilleerd of demi water is zeker aan te raden.
Vooral als je een andere merk koelvloeistof erin gaat doen.

Premix koelvloeistoffen zijn het makkelijkst, die zijn kant-en-klaar en hebben anti-corrosie/alg al in de juiste ratio gemengd.
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
Om de jaar verversen wordt altijd aangeraden, maar in de meeste gevallen kan je gerust meerdere jaren laten draaien.
 

XenoMorpH

Active member
https://www.highflow.nl/koelvloeisto...premix-1l.html

D
eze kan ik dan gewoon nemen? Maar hierbij staat dat deze om de 12 maanden ververst moet worden ? Me eigen swiftech die geven ze 5 jaar met 1 dezelfde vloeistof
Dat kan inderdaad wanneer je 1 gesloten systeem hebt met maar 1 cpu blok en een radiator. Maar wanneer je gaat uitbreiden of wanneer je een custom loop hebt en er komen andere koppelingen en onderdelen bij, zorgt dat voor opname van verschillende ionen en metalen in je oplossing.
De vloeistof wordt dan langzamerhand meer geleidbaar daardoor. In een geval van lekkage heb je dan een grotere kans dat er kortsluiting ontstaat.
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
Zelf heb ik vooral gewerkt met Feser/Nanoxia(CoolForce) en Mayhems zonder problemen, die hebben dus mijn persoonlijke aanbeveling.
Maar de andere merken in de shop zijn ook veel gebruikt door andere klanten zonder klachten, dus je kan niet verkeerd gaan als je een kant-en-klare uitzoekt.

Qua slang en fittingen een keuze maken die jij het mooist vindt.
Als je hier jouw keuze laat weten, kunnen we checken of het bij elkaar past.
 

XenoMorpH

Active member
Je zou een 2e fles bij kunnen bestellen, just to be safe. Je morst altijd wel wat en bij een eventuele lekkage waar je je loop weer moet drainen ben je ook vloeistof kwijt en dan zul je net zien dat je net te kort komt.
Better safe than sorry.:hmm
 
Bovenaan