• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Het grote recepten topic!

Freddy

Administrator
Forumleiding
Maomanna had heel erg lekker gekookt en hij wilt zijn recept graag delen met de rest.

Daarom deze topic!

Als iemand anders ook van lekker eten / koken houdt en zijn ervaring wilt delen, post hier jouw recept!

Als start:

De trots van Maomanna!

Ananaskipsalade
Ingrediënten van Ananaskipsalade

  • een kwart ananas
  • gemengde groene sla ca. 500 gram
  • 1 wortel
  • 4 kipfilets van 500 gram
  • bak en braad boter
  • 150 gram magere ananas yoghurt
  • 2 eetlepels ananassap of sinaasappelsap
  • een halve theelepel kerriepoeder
  • snufje zwarte peper
Bereidingswijze van Ananaskipsalade

Schil de ananas en snijd hem in kleine blokjes.
Was de sla, slinger hem droog en scheur hem in stukjes.
Was de wortel, schrap hem en rasp hem grof.
Was de kipfilets, maak ze droog, verhit wat boter in de koekenpan met anti aanbaklaag en bak de kipfilets aan beide kanten in ca. 6 minuten goed door. Doe de stukjes ananas in de pan en bak nog 5 minuten mee.
Verdeel de sla over 4 borden, snijd de kipfilets aan plakken en leg ze met de ananas en de wortel op de borden.
Meng voor de dressing de yoghurt, het ananassap, het kerriepoeder en de peper en sprenkel de dressing over de salade.
 

Bartz0r

New member
Leuk topic dit... Ik heb een hele klapper vol met limburgse vlaaien etc. Zal na de examens eens de lekkerste hier posten ;-)
 

sok

Junior Member
Nou dan zal ik maar us mijn cursus uploaden daar staat namelijk de lekkerste hapjes, desserts, wijnen, voorgerechten noem maar op doe opleiding Hotelschool Hasselt staat erg hoog aangeschreven :D nog maar 2 jaar en dan op me eigen beginnen Chef sok.:D

pm maar voor recepten lekkerste is Dame blanche met Vanille ijs en Chocopufss erdoor met eigengebakken koekje :D
 

sok

Junior Member
hahah :D zal zodra me cursus derbij pakken heb vandaag weer zware dag achter het fornuis gehad he dus effe bedaren anders word ik voor me 20 al para..:D
 

Quadcore

Low and Slow ...
uhm zoiets ??

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=sqts6y_2-bI[/ame]

of dit ...

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=y7fQzoQGvvg[/ame]

hahaha
 

sok

Junior Member
Kijk zo kan het ook natuurlijk en hem dan space achter je pc :D super maar vind et wel goed dat ze de jeugd ook leren bakken zeg maar de jeugdige kook skills :D
 

sok

Junior Member
sok ziet mogelijkheden tot een nieuw studieprogramma voor Eerste jaars :p
Dat word mij volgend jaar wel gevraagd de eerstejaars 1x per week wat voor te doen :p ofso
maar idd ik zat er al aan te denken :p moet trouwens zeggen dit is wel een leuk topic..

( srry effe beetje offtopic Help me noge ffe me keuze te maken voor degene die nog niet gestemd hebebn en laat effe je mening achter op het topic Welke case...) alvast bedankt vele malen :icon_syda:
 

sok

Junior Member
Voor freddy alvast een gerecht maar benodigheden word beetje veel segmaar dus moet effe kijken zet alleen effe het menu op
als je het neit erg vind

Hapje:
Buche Van gerookte zalm met Mouse van Gerookte paling, en wasabiroom en een Tartiflette
*
Voorgerecht:
Steurfilet met een Farce van kleine groentjes, aardappeltorentje gevuld met duxelles tomaat concasse, dragon, en een sausje van preiroom.
*
Hoofdschotel:
Gevulde Hoevekipmet bospaddestoelen, gerookt spek peertje in safraan flan van spruiten, winterworteltjes. Bordelaisesaus en röstiaardappeltjes.
*
Dessert:
Crêpes Suzette Met roomijs en Voor de Verslaafde onder ons Veel Alcohol Proteïne>


Laat het smaken.

Mede Mogelijk Gemaakt Door Hotelschool Hasselt
Smaak van de week ( wat op dit moment (deze week) zich afspeeld in hasselt)



oftewel Sok heeft weer iets lekkers verzonne
 

Flythe

Senior Member
hehe, mijn all time favorite is pilaf al lees ik dat deze mevrouw/meneer wel erg veel ketjap/sambal erin doet.
Mijn moeder maakt het altijd voor me :p, ze doet er nooit sambal in en maar een klein beetje ketjap. Als de mengverhoudingen goed zijn is dit echt heerlijk om te eten :D.

edit: ik heb een recept gevonden wat meer lijkt op wat ik hier thuis krijg :).
 
Bovenaan