• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Zelf kabels sleeven

Sweex

New member
Beste leden,

Ik zou graag zelf mijn voeding willen sleeven. Welkte dikte is het beste om te gebruiken? En hoeveel meter is aangeraden om te nemen? Andere tips zijn nog welkom.
 

Sweex

New member
Op bepaalde fora staat 3mm voor een enkele kabel. 18mm lijkt mij meer voor sata datakabels.. Heb ondertussen wel al 3mm sleeve besteld
 

Hightower

chef prutser
Op bepaalde fora staat 3mm voor een enkele kabel. 18mm lijkt mij meer voor sata datakabels.. Heb ondertussen wel al 3mm sleeve besteld
Oke ik sleeve zelf niet,je hebt er heel veel geduld voor nodig(wat ik niet heb).Ik koop ze gewoon gesleeved,is veel makkelijker en scheelt veel stress.Haha.
 

Slader

prof klikker
je hebt 4mm sleeving voor de kabels nodig. Als je de kabel zelf wilt vervangen kan je het beste 18AWG gebruiken voor de PSU kabels en 22AWG voor de fan kabels.

voor de sata kabel wil je 8mm sleeving gebruiken. Hoeveelheid hangt helaas af. Ik hanteer meestal 50CM per kabel als ik ze zelf maak. Als je een 24pins kabel hebt zet ik er dus 12 meter voor neer. Veel voedingen gebruiken kabels van 60CM dus dan zou je niet uitkomen als je hun bekabeling wilt blijven gebruiken.
 

WiSK

New member
Als je Amerikaanse maat "18AWG" zoekt, dan kom je vaak uit bij dure geïmporteerde producten. Je kan ook gewoon Europese maten nemen.

Voor ATX draden gebruik ik altijd 0,75mm2 draad met isolatiedikte 2.0-2.2mm.
Voor fans/audio/USB2 gebruik ik 0,14mm2 dan passen er 4 draden in een 4mm sleeve.
 

WiSK

New member
Dus 3mm is te klein voor de psu kabels?
Een draad met diameter 2.2mm past natuurlijk wel in 3mm sleeve.

Maar als deel van het sleeving proces trek je de sleeve strak. Dan wordt het dunner/nauwer. En daarmee wordt alles recht en netjes. Als de sleeve te klein is trekt ie niet goed dicht. Lastig uit te leggen, kijk hier sleeving handleiding.


Al dit natuurlijk volledig afhankelijk van het merk/type sleeve en diameter/flexibiliteit draad.
 

Spawnreaper

New member
Tips voor goeie adressen om sleeves te kopen?

Goeie dag,

Ik wil zelf een sata power kabel maken en ben opzoek naar een adres waar ik de juiste dikte sleeve draad kan kopen.
Iemand nog tips?
 
Bovenaan