• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

GTX 7xx serie

marcel87

New member
En koop eens 4x een 570 of 4x een titan durf net te wedden dat die titans net ietsje sneller zijn.
Doe me een plezier en lees iig wat ik schrijf, ga er aub geen ander verhaal van maken. Dank je wel.
En nee je 8800GTS is niet beter, want die ondersteund geen double precision. Alleen kaarten vanaf de GF-200 serie, vanaf de GTX260 om precies te zijn. Iets met appels en peren dus...


Hetzelfde geldt voor wwwicked, het zijn geen pro doeleinden, gewoon hobby. Daarom loont het ook niet. Als je nu gewoon eens leest had je het begrepen. Hukkel kiest lijkt me voor zijn foldingprojecten daarom toch ook geen Quadro's... hij gamed en doet aan folding, net als ik. So what?


Nog maar eens wat voorbeeldjes van hardware bij folding van echt niet de minste usersystemen:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12.

Hoeveel Quadro en GTX Titan kaarten tel jij nu Mark? Ik tel maar twee Quadro's, van maar 83 kaarten in het totaal. En het zijn natuurlijk allemaal prutsers, tja zeg nou zelf, wie gaat er nu gewone GTX kaarten gebruiken?


Verder ga ik er geen woorden meer aan vuil maken in dit topic. Het begint een beetje een trieste toon aan te zetten.


Nieuws over de 700 serie aub. :)
 
Laatst bewerkt:

Sw333t

I Love my NUC
Hoeveel Quadro en GTX Titan kaarten tel jij nu Mark? Ik tel maar twee Quadro's, van maar 83 kaarten in het totaal. En het zijn natuurlijk allemaal prutsers, tja zeg nou zelf, wie gaat er nu gewone GTX kaarten gebruiken?
Zoals eerder aangegeven: Kortom, dat jij (of degene uit je links) een GTX graag wilt gebruiken.. prima.. maar de GeForce GTX-en hebben een bios die puur geschreven is met gaming als kerndoel.

Laat ik het anders brengen, wanneer er gekozen zou zijn voor een kaart die gebouwd is voor pure databerekeningen, dan gaat het folden nog wat sneller. Dat er het geld niet voor is, is een ander verhaal. Het hangt er maar vanaf hoeveel je over hebt voor je medemens.

Verder ga ik er geen woorden meer aan vuil maken in dit topic. Het begint een beetje een trieste toon aan te zetten.
Likewise.
 

Hukkel

New member
Ps had ati maar eens echt het vuur aan de schenen kunnen leggen bij nvidia dan zouden er betere kaarten komen
Momenteel zijn de AMD kaarten veel betere value for money. Deze ronde heeft AMD gewonnen. Verkopen zijn flink gestegen. Performance wise gaan de AMD kaarten harder en hebben een grotere overclockability en zijn goedkoper.

De Titan niet meegerekend want dat is een belachelijke kaart qua prijs. Ik praat over kaarten die recht tegenover elkaar staan; HD7970 vs GTX680. HD7990 vs GTX690 etc.

Ik vind de aankomende GTX780 LE wel interessant. Nvidia gaat hun Tesla GPUs steeds meer aanspreken, hier hadden ze nooit behoefte aan. Blijkbaar zijn er mensen die graag 700 euro voor een grafische kaart betalen. Nou ja dan moet je dat lekker doen. Ieder zijn ding.
 

Ludwig

Member
Ik kan je vertellen dat AMD en nvidia aardig gelijk op gaan. Ze hebben alle 2 hun voor en nadelen.
Zo heeft nvidia gk104 bijna de zelfde performance bij een veel lager verbruik en een veel kleinere die size tegenover de hd7970 gz
edition, en zo heeft AMD het voordeel van de grotere geheugen bus en iets meer geheugen.
Qua overklocken doen zo wel de gk104 erg goed als de hd7970 non ghz edition het erg goed.

Prijs is vooral zo omdat men zo veel mogelijk wil kunnen verkopen maar daar voor ook het meeste willen vragen, zo verkoop nvidia erg goed met een extra prijsje er boven op en amd met een extra prijsje er van af. Als nvidia zijn prijs laat dalen dan zal de winst cijvers kunnen dalen, daarom een max bedrag voor x aantal verkoop. Dit is wel iets wat niet voor de consumenten goed is maar ach, nvidia ziet dat ze daar door meer geld kunnen binnen halen en laten ze de prijs zo.

Qua architectuur heeft nvidia lang en breed gewonnen dan AMD's tegenhanger. Dit vertelde charlie (amd fanboy) eens in een artikel over de 2 architecturen.

Verder gaan mijn 2gtx680's echt wel rapper dan mijn oudere 2 hd7970's non ghz op 2560x1080.
Ook te zien hier 17 amdcf vs24 nvsli
http://www.anandtech.com/bench/Product/588?vs=585
 

marcel87

New member
Er lijkt nu wel vaart achter te zitten. Naar verwachting zijn we over een maand 2 kaarten rijker uit de nieuwe NVIDIA serie. Namelijk de 780 op 23 mei en de 770 op 30 mei.

De verwachte prijzen van de 780 zijn wel een stuk hoger bij WCCF Tech dan in het eerste bericht in dit topic, wat HWI in het tabelletje had staan. $699 to $759 vs eerder $499 to $599 :O

Bron:
WCCF Tech en Videocardz
 

Sw333t

I Love my NUC
Jammer voor de titan bezitters want de gtx780 is maar 10% langzamer maar wel 300 euro goedkoper
dan de titan.
Hoezo is dat jammer dan? De mensen die een Titan kopen hadden hem sowieso wel gekocht. Iets met early adopters ;).
 

DutchChilles

New member
Jammer dat ik niet kon wachten met m'n nieuwe PC (Denk dat we allemaal dat gevoel wel kennen;) ), heb begin van het jaar een 680 gekocht :p Helaas val ik ook net buiten de 90 dagen omruil service van EVGA :p
 
Bovenaan