• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Vraagje hoeveel gewicht kan een reservoir aan

StygMa

New member
Voor een casemod met waterkoeling zou ik gebruik willen maken van een doorzichtige tube reservoir, die ik als steun zou willen gebruiken van de kast die daar dan bovenop komt. (de kast is geen normale tower overigens)

Dus in het kort mijn vraag, hoeveel kg zou een gemiddelde reservoir kunnen dragen? Of zouden de meeste een kg of 10 wel aankunnen? Of zijn er specifieke die over het algemeen wat sterker zijn dan andere?

Mocht het niet lukken qua draagvermogen dan zou ik eventueel om het reservoir een andere plastic huls met redelijke dikte kunnen plaatsen die dan het gewicht op zich neemt. maar dat doe ik het liefste niet.
 

Joren

New member
Ik denk dat de reservoirs wel heel wat gewicht kunnen hebben. Net zoals een bot in je been oid kunnen ze heel veel verticale krachten hebben, maar bijna geen horizontale.
Met 4 reservoirs als poten denk ik dat je wel een case van 70 kilo erop zou kunnen bouwen.
Houd er ook rekening mee dat langere reservoirs minder stabiel en sterk zijn als de kortere.

Neem reservoirs van EK of Bitspower oid, dan ben je verzekerd van kwaliteit. Haarscheurtjes bij de mindere merken moet je vermijden, zeker als er veel gewicht opkomt.
 
Bovenaan