• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

vraagje over de duurzaamheid van acryl onderdelen t.o.v. pom/acetal

anub1s18

Junior Member
Hoi ik vroeg me af wat zo gemiddeld de ervaring is met acryl onderdelen t.o.v. acetal/POM.

ik zie de laatste tijd bij guru 3d veel geklaag over acryl als er een waterblok uitkomt met acryl bovenkant dat het snel zou barsten.

nu heb ik zelf een EK CSQ acryl cpu / gpu blokken (3-5 jaar oud) die geen barsten hebben maar zit te denken om me pomp/reservoir ook met een acryl versie te vervangen (volgende behuizing is voor en zijkant glas dus dan hangt hij in zicht denk dat doorzichtig dan net wat beter uitziet).

heb wel acryl waterblokken gezien met barstjes maar komt dit vaak genoeg voor om voorkeur te geven aan acetal?

vind bij de blokken de doorzichtige bovenkant wel fijn om te kijken of er wat in zit of dat van binnen vuil/verstopt/100% lucht vrij is.
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
Ik heb de afgelopen 10+ jaar alleen maar acryl/plexi blokjes en topjes gebruikt in mijn systemen (en die van klanten).
Omdat ik dat het mooist vind en heb er nog geen gehad met barstjes o.i.d.
Je moet de fittingen gewoon niet te hard vastdraaien, goede koelvloeistof gebruiken en geen alcohol of andere bijtende middelen gebruiken voor schoonmaken.
En een betrouwbaar merk van het waterblok, pomp top, reservoir etc. is ook wel belangrijk.
 

anub1s18

Junior Member
ah goed te weten ^^

heb er ook nog nooit last van gehad maar wou uitstellen dat ik net "geluk" heb gehad voordat ik nog meer naar acryl overzet ^^
 

Jaap

New member
Wat je hier met acryl aanduidt is een synthetisch polymeer, dat bestaat uit een mengsel van stoffen om zekere eigenschappen te verkrijgen. Twee voorbeelden van kunststoffen die op glas lijken zijn plexiglas en polycarbonaat. Plexiglas is een stijver materiaal dat eerder scheurt, polycarbonaat is veel taaier en slagvaster. Probeer te achterhalen waarvan het is gemaakt.
 
Bovenaan