• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Apple kopieert zichzelf

Cygnitr0n

New member
NRC] Een nieuwe iPhone was altijd een evenement om naar uit te kijken. Maar met de vijfde generatie iPhones heeft Apple moeite om aan de verwachtingen te voldoen. De iPhone 4S heeft hetzelfde jasje als de vorige versie, maar is van binnen wel compleet vernieuwd.

Nee, hij heeft niet de krachtige oneliners van zijn illustere voorganger Steve Jobs paraat. Tim Cook, de nieuwe topman van het meest waardevolle technologiebedrijf van dit moment klinkt zelfs een beetje saai als hij de bezoekers van de iPhone-presentatie (video) begroet met de mededeling “I love Apple”.

Cook kondigde gisteren in Californië de nieuwe iPhone 4S aan. Een toestel dat als twee druppels water op het huidige model lijkt – zij het dat de onderdelen aan de binnenkant veranderd zijn: snellere chips, betere antenne en een betere camera. Ook is het toestel nu met spraakbesturing te bedienen.

Waar blijft de iPhone 5?
Maar waar blijft de radicaal vernieuwde iPhone 5 van de firma die design zo hoog in het vaandel heeft staan, vragen bloggers, analisten en beleggers zich af. Na de presentatie van de iPhone 4S zakt de koers van Apple licht en zelfs de lokale nieuwszender in Silicon Valley kan de teleurstelling niet onderdrukken. Ze hadden een dunner toestel verwacht dat net zo’n groot scherm heeft als Android-concurrenten van Samsung en HTC.

Hier wreekt zich de gratis marketingmachine – wilde geruchten op blogs, schattingen van analisten – die Apple normaal gesproken zo welgezind is. De verwachtingen zijn extra hoog omdat de iPhone moet opboksen tegen geavanceerde telefoons die met Google Android werken. “Nu kopieert Apple zichzelf”, luidde het commentaar op Twitter, met een knipoog naar de rechtszaken die tussen Apple en Samsung woeden.

Verwende klanten
Android leidt op dit moment de markt voor smartphones met 43 procent marktaandeel, Apples mobiele besturingssysteem iOS heeft 18 procent van de markt. Maar Apple is wel de grootste smartphonemaker van dit moment en – belangrijker – degene die de productcategorie bijna vijf jaar geleden opnieuw uitvond. Dat kweekt hoge verwachtingen bij verwende klanten. Niet voor niets is de iPhone met name populair bij Amerikaanse gezinnen die meer dan 100.000 dollar per jaar verdienen, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Comscore. Die doelgroep is goed voor 45 procent van de Amerikaanse iPhone-markt: een speeltje voor de rijkeren die zich graag willen onderscheiden met een zichtbaar vernieuwd model. En niet alleen het toestel waar een extra ‘S’ op staat.

Maar ook voor minder bedeelden heeft Apple een iPhone in petto. Namelijk de oude. De vorige modellen (iPhone 4 en 3GS) blijven voor een gereduceerde prijs op de markt – op die manier moet het leger van iOS-gebruikers uitgebreid worden. Dat telt nu 250 miljoen mobiele apparaten, waarvan ruim 100 miljoen iPhones en 25 miljoen iPads.

Naast een nieuwe telefoon introduceert Apple deze maand een nieuwe iOS-versie (ook voor oude modellen) en een verbeterde synchronisatiedienst, iCloud. Die presentatie was grotendeels een herhaling van de aankondiging van begin juni, toen Steve Jobs nog de scepter zwaaide.

Nieuwe ideeën
Een van de angsten van beleggers is dat de ideeënstroom opdroogt nu de Apple-oprichter wegens ernstige gezondheidsproblemen definitief de dagelijkse leiding heeft neergelegd. En het is waarschijnlijk gewoon pech dat opvolger Tim Cook uitgerekend bij zijn eerste productaankondiging een telefoon moet introduceren die op het eerste oog een exacte kopie van de vorige lijkt.

Maar gelukkig is er nog Siri, een persoonlijke assistent die met spraakbesturing werkt. Siri snapt niet alleen afgemeten stemcommando’s maar begrijpt ook gewone zinnen zoals “moet ik een regenjas aan vandaag” of “bel mijn vrouw als ik wegrijd bij mijn werk”. Het systeem leest berichten voor en interpreteert afspraken uit de agenda.

Siri bevat geen oorspronkelijke Apple-technologie – het is een bedrijfje dat Apple in 2010 kocht – maar is wel volledig geïntegreerd in de nieuwe iPhone. Zo kun je ook tekst dicteren in plaats van typen, zolang dat tenminste in het Engels, Frans of het Duits gebeurt. Andere talen worden voorlopig nog niet ondersteund. Ook is Siri alleen beschikbaar op de iPhone 4S. Gelukkig voor Tim Cook: zo onderscheidt het nieuwe toestel zich toch nog wat van het oude. De iPhone 4s ligt volgende week in de VS in de winkel, vanaf eind oktober in Nederland.

En zeg nou zelf, wie praat er tegen de telefoon?

Bron
 

Sanders

Kapitein
Noooooooo, ze hebben Steve Hawkings in een iPhone geduwd! :|
Bad idea! Het Apple imperium kruimelt eindelijk af en het begint met de verloedering van de iPhony, mwuahahahahahah
 
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp starter Titel Forum Reacties Datum
M [Build Log] Project Blueberry Apple G4 Cases en Modding 24
stefan787 Apple G5 Gallery & Build Logs 2
tomasvanderpijl [CLOSED] Apple iPad Wi-Fi 16GB Zwart + extra's Gesloten 0
Monster [IN-ACTIVE] 3x Apple Mini Display - Display Cables Verkocht 1
ForresT Apple Wired keyboard op windows 7 Problemen & Oplossingen 7
Freddy Het grote Apple iPhone 5 Topic Gadgets 20
Fuwa Fuwa Apple krijgt 1bn$ van Samsung Algemene Discussies 67
Stephan---pro [GEVONDEN] Apple iphone of Samsung galaxy s2 Gevonden 30
JeanPaul [IN-ACTIVE] Apple Ipod video 30GB Verkocht 2
thijs2163 Speakers voor Apple TV Electronica 28
Demolisher Apple iMac 21,5" 2.7GHz VS zelfbouw. Hardware & Software 3
D Apple iCloud Gadgets 13
C Apple's G2 Duo Gallery & Build Logs 8
R Apple iPad of Archos 101 Internet Tablet? Hardware & Software 2
Vannos Apple ipad OF Samsung galaxy Tab Hardware & Software 17
ForresT apple g5 case mod Waterkoeling 4
D Apple App Store Algemene Discussies 8
HighSpeed^ Apple iPad Hardware & Software 32
Flythe Apple G5 Gallery & Build Logs 39
DoubleDices DoubleDices Stelt zichzelf voor Introductie: Stel jezelf en jouw PC voor 7
K De perfectie zichzelf :) HighFlow Testimonials / Shopreviews 0
Robin Mensen die zonder vriendin op zichzelf wonen Algemene Discussies 20
Radak Radak introduceert zichzelf Introductie: Stel jezelf en jouw PC voor 9

Vergelijkbare onderwerpen

Bovenaan