• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Primochill Rigid Tubing finishing bit

anub1s18

Junior Member
Hoi,

Ik wou vragen of het mogelijk is om deze te bestellen.

Naam van het product : PrimoChill RFB Rigid Tubing Finishing Bit - 10mm ID x 12mm OD (is in meerdere maten beschikbaar)

Link naar het product : https://www.primochill.com/products/primochill-rfb-rigid-tubing-finishing-bit-10mm-id-x-12mm-od

het werd laatst gebruikt in een video van jayztwocents en het zag er toch wel heeeeeeel handig uit voor petg tubes (als iemand al eens 1mm of 2mm van een tube af heeft moeten halen is nogal vervelend en gaat meestal verdacht veel tijd in zitten, bij zagen wat vanwege 1mm of 2mm randje lastig gaat, buitenkant weer beetje afschuren, binnenkant beetje afschuren voor de scherpe randjes weg te halen en als het fout is gegaan 5-10 min je gek schuren voor het terug recht te krijgen)

link naar jayztwocents video (timetagged)

beetje duur dus wat logischer als je meerdere systemen bouwt maar ben de vorige build bijna een hele dag met de tubes bezig geweest en wil dat toch wel een beetje inkorten >.<
 
Laatst bewerkt:

anub1s18

Junior Member
ah is nagenoeg hetzelfde, had tijdens het kijken niet gelijk geïdentificeerde dat die hetzelfde doet ^^
 

wortelpiloot

New member
Niet doen

Koop dit NIET. Het laat vreselijke krassen achter binnen in je tubes. Ik heb een slechte review geplaatst onder het product maar highflow heeft besloten dit niet te publiceren.
De finishing bit van primochill probeer ik nu te bemachtigen.
 

anub1s18

Junior Member
heb hem nog niet bestelt maar de reviews lijken positief, gewoon uit interesse mischien te snel laten draaien of dat er wat tussen zit?

ben persoonlijk ook meer fan van het primochill ontwerp omdat het open is, weinig kans dat er wat tussen komt (wat bv krassen binnen of buiten zou kunnen veroorzaken) en direct kunnen zien of je iets aan het verzieken bent, en het lijkt me net makelijker te zien hoe veel je er af gehaalt hebt (in't geval van 1-2mm er af lijkt met die finishing bits het wel heel snel te kunnen gaan).

de primochill lijkt ook iets vriendelijker voor dicht op bochten te werken (al weet ik niet hoe diep die wat highflow levert is lijkt althans een cm of 3-4 dat de tube er in gaat).

mja zoals freddy al aangaaf (dit viel me al op bij de primochill website) hij's nogal slecht te krijgen, met de populariteit van rigid tubing (en mogelijk ook jayztwocents die hem ffe liet zien) zijn ze of heel populair op het moment of ze worden in heel laag volume gemaakt.
 
Laatst bewerkt:

wortelpiloot

New member
Bij het eerste gebruik liet het al een kras achter. Ook daarna heb ik meerdere malen gecheckt maar er zat niets tussen. Ik draai naar rechts op 500rpm zoals aangegeven dus dat zou geen probleem moeten zijn. Volgens highflow kunnen sommige tubes iets kleiner uitvallen waardoor je dit probleem hebt. Ze adviseren mij om een andere merk tubing te proberen. Hier ben ik een beetje skeptisch over. Ik heb het al geprobeerd met de tubing van ekwb en de standaard acryl tubing van highflow wat kennelijk van bitspower is. Beiden zijn 12mm OD/10mm ID.
Jammer dat highflow het niet mogelijk maakt om het product te retourneren. Dit terwijl er een wettelijke bedenktijd is van 14 dagen voor webshops.
 
Laatst bewerkt:

Hightower

chef prutser
Heb er geen last van,van die krassen.
Gebruik coolforce petg tubes.

Je moet alleen zorgen dat als je een tube gedaan heb,de krullen die achterblijven ff eruit halen als je de volgende tube gaat maken.
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
Een review waarvan alleen wordt gezegd dat het niet werkt of dat je er krassen van krijgt, wordt niet gepubliceerd, het moet wel een beetje onderbouwing hebben :)

Van deze tool zijn er inmiddels vele verkocht en we krijgen er goede feedback van terug.

Er valt eigenlijk weinig verkeerd te gaan, zoals je ziet in dit filmpje van @l3p, is het vrij eenvoudig in gebruik:

Wanneer je er toch problemen mee hebt, kan er onderzocht worden wat bij jou het probleem veroorzaakt, dat kan namelijk aan meerdere factoren liggen.

Als je krassen hebt aan de binnenzijde, kan het o.a. aan de volgende oorzaken liggen:
- Restdeeltjes, wat schuurt aan de wanden
- Tube niet recht of vervormd
- Tube te kleine binnendiameter
- Tube te grote buitendiameter
- Tube wordt scheef in de tool gedrukt tijdens het draaien
- Tube wordt met teveel kracht in de tool gedrukt (laat de tool het werk doen, niet kei hard erin gaan drukken)
- Tool niet recht in boormachine
- Boormachine op verkeerde snelheid
- Tool defect -> RMA aanvragen

Kan je misschien een filmpje maken van hoe jij de tool gebruikt?
En foto's van de tubes, zodat we kunnen zien waar de krassen op de tube ontstaan.
 

wortelpiloot

New member
Ben je ook net zo kritisch op slecht onderbouwde positieve reviews? Deze kunnen ook een verkeerd beeld geven namelijk.
Maar ik apprecieer je meedenken. Ik wacht op een bestelling met nieuwe tubes dan zal ik een filmpje maken!
 
Bovenaan