• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Ek mono blok koel pads welke kant boven ???

Bas9466

New member
Wie weet welke kant er boven moet van de mosfets koel pads van ek de blauwe kant neem ik aan omdat blauw voor koud staat graag antwoord op deze vraag staat nergens wat de boven kant of onderkant is van de pads niet op de tekening en ook niet bij het EK uitleg plaatsen mono blok asus hero 8
bas
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
Volgens mij maakt het niet heel veel uit.
Ik doe zelf altijd de blauwe kant aan de bovenkant (blauw komt tegen het waterblok).
 

Bas9466

New member
Het is andersom er staat op you tube een filmpje mono blok plaatsen msi z170 gaming 7 dat hij de pads op het blok plaatst laat hij zien dat de blauwe kant naar boven moet blijven het blok draai je om bij het plaatsen en komt de blauwe kant dan op de mosfets.
Echter moet het blauw gekleurde kant tegen je blok aan komen en let er op dat de zachte kant met de witte kleur naar beneden op het moederbord komt.
bekijk het filmpje alleen moet de pad omgedraaid geplaatst worden
Added after 47 minutes:

De zachtste kant moet op de mosfets omdat de pads een zachte kleverige en droge kant hebben
 
Laatst bewerkt:

Bas9466

New member
plaatsen van ek mono blok voor de laatste nieuwe moederborden

Ik zelf heb een mono blok gekocht voor mijn asus hero 8 wat bijna het zelfde is alshet volgende filmpje omdat ik er niet uit kwam aan welke kant nu de thermal pads komen als je de stickers eraf haalt en je voelt aan het blok wat je hebt verwijderd plakt dit een beetje omdat dit zacht is.
Bekijk deze link het is een van een pre instal, Voorbeeld instalatie ik heb er veel aan gehad
bas hoop dat dit helpt.
 

Bas9466

New member
ze zitten er op en nze goed geplaatst
De blauwe kant komt tegen het waterblok bijde kanten zijn niet het zelfde de witte zijde is zacht op de mosfets leggen met dit blok deze is zacht en drukt de mosfets er in Er kan een betere beschrijving bij van EK bij welke kant er op de mosfets komt

Added after 21 minutes:

Volgens mij maakt het niet heel veel uit.
Ik doe zelf altijd de blauwe kant aan de bovenkant (blauw komt tegen het waterblok).
freddy deze pads hebben 1 zachte kant aks je de witte plak strip verwijderd en aan de blauwe plakstrip kant is niet zacht en plakkerig ik heb de plakkerige kant op de mosfets gedaan deze is ook zoals ik ze kan.
De blauwe kant komt dan zoals jij zegt tegen het waterblok heb ik dit nu goed uitgevoerd is totaal geen info te vinden omdat de zachte kant de mosfets er in zakt drukt is wat ik kan zijn dit nieuwe pads de verwijderde blokken zitten de mosfets ook in de zachte pads afgebeeld ??
 
Laatst bewerkt:

Bas9466

New member
zoals je het hier ziet zal je merken dat als je het zo plaatst verkeerd is de blauwe kant moet omgedraaid zijn zodat deze tegen het waterblok aan komt de beetje zachte plakkerige kant komt op de mosfets dat zal je ook zo zien bij verwijderen van je koelblok de mosfets in de pad gedrukt zitten zijn een zachte plakkerige kant deze komt op de mosfets de andere kant is stugger en niet zacht deze moet tegen het mono blok aankomen deze meneer vergeet dat hij in spiegelbeeld werkt.
 
Laatst bewerkt:

Freddy

Administrator
Forumleiding
Ik heb jouw twee onderwerpen even samengevoegd.
Met de zachtere kant blijft het inderdaad beter zitten op de mosfets en kan zo ook minder verschuiven als je het blok gaat monteren.
Uiteindelijk gaat het erom dat het blok goed contact maakt met de mosfets, zonder ze te beschadigen.
 
Bovenaan