• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

pomp+fans+uv-lampen op fancontroller

Richy93

New member
Beste mensen,

Ik ben van plan om de volgende fancontroller aan te schaffen (Scythe 5.25 Bay Kaze Master (Zwart) KM01-BK). Nu vraag ik mij alleen af welke/hoeveel apparaten ik hierop kan aansluiten. De apparaten die ik wil aansluiten zijn:

-huidige pomp (Swiftech mcp355)

-huidige 3x radiator fans (Gentle Typhoons 1850rpm)
(met uitbreidingsoptie naar 6 stuks. Ik zou dan al deze 6 op één of twee kanalen willen.)

-huidige 2x case fans (http://highflow.nl/fans/ventilatoren/cooler-master-nl/cooler-master-120mm-r4-l2r-20ag-r2-2000rpm-green.html>
(liefst beide op één kanaal, maar mag ook op twee.)

-lichtbuizen (Revoltec Ultra Bright Cold BLUE Light - 10cm TWIN set)
(op één kanaal?)


Weet iemand of dit lukt?
Ik heb bijvoorbeeld veel verhalen gehoord dat de pomp (mcp355) op een fancontroller aansluiten niet het beste idee ooit is. Ik zou de pomp eventueel wel achterwege kunnen laten, maar de uv-lampen wil ik er toch wél graag op hebben.
 

Sw333t

I Love my NUC
Die fancontroller is veel te licht voor jouw wensen. Hij kan maar maximaal 1 Ampere leveren per kanaal, dit komt overeen met 12 Watt. Jouw pomp is al 18 Watt, dus dat gaat niet werken.

Die Gentle Typhoons zijn 1 Watt per stuk, in feite kan je dan dus maximaal 12 stuks op een kanaal hangen, ik zou persoonlijk onder die 12 Watt blijven en het op maximaal 11 stuks houden.

Die Cooler Master fans zijn 0,35 Ampere per stuk. 2 stuks (0,7 Ampere oftewel 8,4 Watt) kan je dus per kanaal aansluiten, maar dat is dan ook gelijk het maximale voor dat kanaal.

Die lichtbuizen zitten op 3 Watt per set, 3 setjes zouden dus op een kanaal kunnen.

Om kort te zijn:

Kan ik onderstaande apparaten aansluiten op mijn Scythe 5.25 Bay Kaze Master (Zwart) KM01-BK:

Swiftech mcp355 NEE
6x Gentle Typhoons 1850rpm) JA
2x CM Fans JA
lichtbuizen (Revoltec Ultra Bright Cold BLUE Light - 10cm TWIN set) JA
 

Richy93

New member
Bedankt voor de snelle reactie ;)

Ik neem aan dat deze een betere keus is?
Zo ja, dan koop ik deze wel :)

Is het trouwens gevaarlijk/slecht om de pomp op een fancontroller aan te sluiten?
 

Sw333t

I Love my NUC
Bedankt voor de snelle reactie ;)

Ik neem aan dat deze een betere keus is?
Zo ja, dan koop ik deze wel :)
Dat is zeker een betere keuze, maar zie ook mijn verdere antwoord hieronder ;).

Is het trouwens gevaarlijk/slecht om de pomp op een fancontroller aan te sluiten?
De meningen daarover zijn nogal verdeeld. Het kan wel, maar nadeel ervan is dat de pomp op de laagste stand wel heerlijk kan continue kan draaien terwijl de spanning net niet genoeg is om op te starten. Minimale werkspanning en minimale startspanning is tenslotte ook iets verschillends.

Mijn keuze zou echter zijn om te investeren in een goede ontkoppeling tussen case en pomp, zodat de pomp op zijn normale snelheid amper hoorbaar is. Een mooi voorbeeld daarvoor is absoluut deze blog van Coolfris: http://forum.highflow.nl/blogs/coolfris/19-dikke-boterham.html
 

Richy93

New member
Ziet er handig uit. Alleen gebruik ik de XSPC Dualbay res/top dus dan geeft de pomp de trillingen over aan het reservoir. Die geeft dan op zijn beurt weer de trillingen over aan de kast.
De pomp is sowieso niet lawaaierig. Ik dacht alleen dat ik net zo goed de pomp mee kon nemen op de controller, als ik toch alles ga aansluiten.
Ik zal de pomp dus wel gewoon standaard laten draaien.

Bedankt!
 

Richy93

New member
Is het trouwens mogelijk om met groen uv-licht een blauwe uv-slang op te lichten? Of is het mooier om gewoon voor een set met blauwe buizen te gaan?
Ik heb nu namelijk dit, en ik heb het idee dat groene uv-lichten een beter effect geven....image (5).jpg
Ik heb ook op het forum rondgekeken of iemand deze kleurencombinatie al eens heeft gebruikt. Maar ik kan er niets over vinden. Ook google brengt me niet echt verder...

EDIT:
Zoals je ziet ben ik nog lang niet klaar met cable-management etc :p
 

enthernal

underwater
toch eens duidelijk stellen: 'echt' UV licht is niet zichtbaar voor het menselijk oog. De meeste UV-leds/CCLF's hebben echter een blauw/paarse schijn omdat deze het dichtst bij het kleurenspectrum van UV licht.

Ik neem dus aan dat je met 'groen UV licht' gewone groene LED's bedoelt, wat me het geval lijkt op je foto. Dit zal dus geen UV reactieve slangen ofzo laten oplichten.

Wat wel veel gedaan wordt is met UV licht (wat je zoizo een paars/blauwe schijn heeft) groene UV reactieve slangen oplichten wat een zeer mooi kleuren effect oplevert.
 

Richy93

New member
Ik snap je verhaal (het 1e stukje)

Maar daarna begrijpen we elkaar verkeerd denk ik :p

Ik vraag me dus eigenlijk af of ik nou deze of deze moet nemen. Een eis is dat mijn blauwe uv-slang moet oplichten.
Ik ben er een beetje bang voor dat als ik de blauwe kies, de kast téveel blauw wordt, waardoor het groene accent van de kast te-niet-valt.

Ik begrijp nu uit je verhaal dat een 'groene uv-balk' geen uv-reactie zal geven, maar de blauwe wel aangezien deze dichts bij het kleurenspectrum van uv-licht ligt.
Klopt dit?

Als dit zou kloppen dan koop ik de blauwe set wel ;)
 

Sw333t

I Love my NUC
Niet helemaal.

Om een slang op te laten lichten die UV reactive is heb je UV verlichting nodig, zoals deze bijvoorbeeld: Revoltec Ultra Bright Cold UV Light - 10cm TWIN set

Dit kan je dan aanvullen met een kleur naar keuze om de paarse gloed van de UV balken te overstemmen (of je moet toevallig de paarse gloed mooi vinden).

UV-slangen kunnen wel lichtjes op blauwe CCFL balkjes reageren, maar is zeer minimaal.
 

Richy93

New member
Oke, dan koop ik die wel. Hopen maar dat de paarse gloed me bevalt.

Als ik nou nog het groene setje erbij neem hè, krijg ik dan met groen+blauw/paars niet een onwijs hoog kermisgehalte in m'n kast?
 

Sw333t

I Love my NUC
Je zal er iets voor moeten modden (qua kabel). Aangezien de CCFL set een molex aansluiting heeft en de fancontroller een fan-connector aansluiting heeft.

Je hebt hiervoor dan een 4-Pin Molex naar 3-Pin Fan Adapter nodig. Deze komt dan tussen de CCFL set en de fancontroller te zitten.
 

Richy93

New member
Zijn ze daar voor gemaakt trouwens? Niet dat 'ie binnen 2 minuten stuk is door één of andere rare draai aan de fancontroller :p
 

Sw333t

I Love my NUC
Een fancontroller is gemaakt voor een fancontroller. Maar de werking is hetzelfde als bijvoorbeeld dit ding: Bitspower X-Panel XP II CCFL Controller Black ;).

Met een fancontroller kan je dus gewoon je ccfl dimmen. Krijgen ze te weinig stroom, dan doen ze het simpelweg niet ;).

Al moet ik je zeggen dat ik per definitie niet weg ben van CCFL buizen, je moet er mazzel mee hebben. Maar er zijn ook veel gevallen van bekend dat ze kaduuk gaan op het moment van aansluiten.
 
Onderwerp starter Vergelijkbare onderwerpen Forum Replies Datum
L Introductie: Stel jezelf en jouw PC voor 4
ForresT Verkocht 1
E Waterkoeling 6
Bovenaan