• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Fancontroller Lamptron CW611

alexx39

New member
Even een vraagje, kan deze fancontroller ook een alphacool D5 VPP655 pomp aansturen ( zodat je ziet hoeveel rpm ie draait) of zachter of harder zetten, of wat heb je hier voor nodig?
 

jrheuwing

Member
Even via google gezocht en de pomp heeft 5 standen waarmee je de snelheid kan regelen. Het is dus niet nodig om dit via een fancontroller te doen. Op de pomp zit een stekker die je op elke fan aansluiting van een Moederbord kan plaatsen. Je krijgt dan een uitlezing van hoe hard de pomp draait.

De pomp heeft een molex aansluiting voor de voeding. Er is dus een verloop nodig mocht je besluiten om de pomp via de controller te regelen. De controller is wel instaat om het vermogen van de pomp te leveren.
 

jrheuwing

Member
Ja, dat is het verloop die nodig is. Zover ik kan zien op de site van Alphacool wordt deze kabel niet met de pomp meegeleverd en dien je deze dus apart te bestellen. In de HF shop kan je deze verloop ook vinden.

Het verloopje in de HF shop heeft geen aansluiting voor het rpm signaal. Je dient dan het draadje van de rpm signaal in het stekkertje van de verloop te steken. Dit is een eenvoudig karweitje die je in enkele minuten gedaan kan hebben.
 
Bovenaan