• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Windows 10 ervaringen

Freddy

Administrator
Forumleiding
Mijn Windows 8 installatie geeft me nu de hele tijd een pop-up dat ik kan upgraden naar Windows 10.
Ik heb dat dus nog niet gedaan, alles draait nu prima...


Wie draait hier al Windows 10 en wat zijn jouw ervaringen ermee?

En heb je de upgrade gedaan vanaf Windows 7/8 en hoe is de upgrade gegaan?
 

jrheuwing

Member
Vanaf windows 8 en de upgrade ging zonder problemen. Alleen is er nog iets met de grafische kaart. Af en toe draaien programma's zonder dat er een venster te zien is. Alleen nog geen tijd gehad om dit te onderzoeken.
Het nieuwe startmenu is zeker een verbetering ten opzichte van windows 8.
 

the_cyberspace

uber-prutser
Ik ben een Windows 10 insider dus al maanden lang 10 draaien op een test pc-tje. Toen de boel offcieel werd een upgrade gedaan op m`n dagelijkse pc voor het activatie gebeuren en daarna direct een clean install gedaan. Bevalt me tot nu toe zeer goed. Geen gekke dingen tegen gekomen en alles werkt, ook al m`n programma`s deden niet moeilijk. Sommige dingen zijn wel even zoeken waar alles staat maar met wat logsich verstand is alles te vinden :)
 

Stephan---pro

New member
Ik zou graag overstappen maar heb een probleem en dat is het geluid, ik heb een creative fatality xfi titanium nog wat geluidskaart waar nog geen drivers en software voor is voor windows 10 en dat heb ik wel nodig voor mijn 7.1 speakers.
dus ik hoop dat dat snel komt dan maak ik ook de overstap.
 

Vissa

Vissa!
Ik heb eindelijk de overstap gemaakt naar een nieuw OS vanaf het trouwe Windows 7. Hoorde goede verhalen dus toch Windows 10 maar geprobeerd.

Wat een heerlijk OS zeg! Microsoft heeft eindelijk een OS wat ik beter vind dan W7. Strak, snel, werkt allemaal erg fijn.
 

CDA441

Geen modder eter
Heb nu al bijna 2 en een half weekje Win10 zitten, en het valt goed mee.
Heb een upgrade gedaan vanuit windows 7 omdat ik anders alle programma's en layouts kwijt ben.
 

Sw333t

I Love my NUC
Heb de mediacenter geupgrade van Windows 7 Home 32-bit naar Windows 10 Home 32-bit. Werkt perfect, zelfs de installatie van Kodi kon zo blijven draaien (voor de zekerheid wel een backup van gemaakt). Vind de pc sneller opstarten nu (de mediacenter heeft geen ssd maar een sshd en het scheelt best wel wat).

Onze notebook/tablet (Acer Switch 10) heeft een clean install (W10 Home 32-bit) gekregen, zodat we gelijk van die nasty recovery partitie af waren (7gb groot, wat veel is aangezien de notebook slechts 32GB opslag heeft).

De main pc wacht ik nog even mee, heb nog geen tijd (en voornamelijk zin) gevonden om alle zaken daarvan op de mediacenter te testen. Onder andere het VFD karakterscherm waar ik toch wel een beetje aan verknocht ben.
 

jrheuwing

Member
Ik zou graag overstappen maar heb een probleem en dat is het geluid, ik heb een creative fatality xfi titanium nog wat geluidskaart waar nog geen drivers en software voor is voor windows 10 en dat heb ik wel nodig voor mijn 7.1 speakers.
dus ik hoop dat dat snel komt dan maak ik ook de overstap.
Zijn er geen drivers voor windows 8 die mogelijk werken? Voor mijn wifi ontvanger op USB zijn alleen windows 7 drivers te vinden en via een omweg is het toch gelukt om deze werkend te krijgen in windows 8 en 10. Heeft wel tijd gekost om de oplossing te vinden, maar het werkt perfect.
 

Tath

Active member
Werkt super.

Of ik heb de vorige keer iets niet goed gedaan want grafisch loopt het een stuk beter. Kom met fraps tot zelfs 135 fps tijdens het gamen met de 2 690 gtx'n. Moest wel de drivers 2 keer installeren.

Verder geen centje pijn. eindelijk een upgrade die de moeite waard is.


Ben wel telefonisch lastiggevallen door een zogenaamde medewerker van microsoft. "whe solve your microsoft problem if you .......".
Op de achtergrond kantoorgeluid. Engels \ pakistaans accent. "whe shut down your system" .

Aha :eusa_naughty:
 

XenoMorpH

Active member
Heb W10 nu een dag of 3-4 draaien en ik moet zeggen dat ik nest onder de indruk ben. Alle gebreken die W8(.1) had en die ik had moeten oplossen met 3rd-party programs zijn grotendeels opgelost :).
Nu alleen de gadgets van 7 nog terug (draai nu 8GadgetPack).

Nieuwe opzet van de start-knop vind ik goed werken, en idd moet je soms nog ff zoeken naar dingen :), maar dat moet met logisch nadenken zo gevonden.
 
Bovenaan