• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Nzxt Sentry 3 Fan Controller werkt niet met alle fans?

superslider

New member
Hallo iedereen,

Ik heb vandaag de fan controller die genoemd staat in de titel in huis gekregen. Fanatiek als ik ben heb ik deze direct in mijn kast geschroefd. Daarna heb ik op de verschillende rails van de controller mijn fans aangesloten en heb ik de voeding voor de controller zelf op een 12v rail van psu gezet. Bij het aanzetten van mijn computer bleek echter dat alleen de fans op mijn cpu cooler en de fan aan de achterkant van mijn case uitgelezen kan worden en hier kan dan ook de fan speed van worden aangepast.

De andere fans in mijn kast 3x Thunderblade 20 Plus van thermaltake en ook 2x een scythe ultra kaze 3000, krijgen wel de volle 12v stroom. Alleen kunnen niet door de controller worden uitgelezen en de controller geeft mij ook niet de optie de rpm aan te passen. Dit is uiteraard heel erg vervelend en niet wat ik had verwacht van een controller zoals deze, die overweg zou kunnen met elke willekeurige fan, aangezien de andere 3 fan's die wel kunnen worden uitgelezen niet van hetzelfde merk zijn.

Weet iemand misschien wat er aan de hand zou kunnen zijn en wat ik zou moeten doen om al mijn fans uitgelezen te krijgen door de fan controller?
 

jrheuwing

Member
Wanneer je één fan per kanaal aansluit werkt alles dan wel? Doordat je geen uitlezing van het RPM signaal hebt met meerdere fans denk ik dat er daar iets mis mee gaat.
 

superslider

New member
Wat ik geprobeert heb is 1 fan per channel aansluiten en kijken of de rpm gelezen kan worden, maar dat gebeurt niet en de fan krijgt gewoon de volle lading stroom. Daarnaast heb ik geprobeerd 2 andere fans op 1 channel te zetten, maar die worden ook niet gelezen en de LED's geen heel zacht branden terwijl de fan volop draait. Ik snap er echt helemaal niks van en ik kan verder ook niks hierover vinden op internet.
 

superslider

New member
Ik stop de 3-pin connecter van de fan rechtstreeks op een kanaal van de controller en zet dan de pc aan, maar de fan controller geeft mij de optie niet om de fan te selecteren en de rpm aan te passen. Dus ik weet niet wat ik hieraan fout zou kunnen doen. Want dit is pretty straight forward.
 

superslider

New member
Daar heb ik net even aan zitten denken en het is inderdaad zo dat als ik een fan die wel uitgelezen kan worden aansluit samen met een fan die niet uitgelezen kan worden, de fan controller dan wel de controle geeft over de fan. Alleen dit is niet een ideale situatie want dan zou ik voor iedere fan die niet uitgelezen kan worden een fan moeten kopen die wel uitgelezen kan worden.

Wat zie ik hier dan over het hoofd waarom een scythe ultra kaze 3000 niet uitgelezen kan worden en een standaard thermaltake 120mm fan wel uitgelezen kan worden?
 

superslider

New member
Nee, zoveel kabels heb ik helaas niet. Ik heb van mijn thermaltake case 1 kabel waar 2 fans op aangesloten kunnen worden. Dus wat ik gedaan heb is een fan die niet gelezen kon worden en een fan die wel gelezen kon worden samen op een channel van de controller aangesloten. Dus ik kan nu de rpm van de fan die gelezen kan worden aanpassen waardoor de andere fan ook hierin meegaat. Maarja dan moet ik dus voor iedere fan in mijn case een fan zien te vinden die de controller uit kan lezen. Kan het zijn dat deze controller gewoon een defect heeft?
 

jrheuwing

Member
Dus de fans worden op RPM gestuurd ipv van vaste waarde? Dan kan het kloppen dat de controller voluit stuurt. De controller denkt dat de fans stil staan en verhoogd daardoor de spanning. Wanneer je de fan zonder uitlezing handmatig regelt zal de controller wel netjes werken.
 
Bovenaan