• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

HF Winter OC Compo 2012/2013 results!

enthernal

underwater
Zoals de titel doet vermoeden, hier kan je alle resultaten posten die je behaald hebt tijdens de Winter OC Compo van 2013 :sarc:

Veel speciaals moet er verder niet gezegd worden denk ik, misschien enkel dit nog even:

Dit topic is voor bedoeld om de bereikte resultaten te posten. Daar mee bedoel ik vooral dat het de bedoeling is dit netjes te houden met resultaten die een mening hebben. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld de resultaten die je na een heel weekend/een koude nacht overklokken hebt behaald, of als je de limieten van je hardware behaald hebt. Resultaten a la "vandaag zover geraakt, morgen gaan we voor hoger" horen hier niet thuis, maar mogen altijd in het gewone Compo topic gepost worden.

Als je denkt dat je resultaat/score door een bepaalde factor beperkt wordt dan mag je hier gerust een resultaat posten van die bepaalde setup. Als je vragen hebt ivm. hoe je daar omheen kan of als je later van hardware wisselt, maak dit dan wel duidelijk!

Daarom voeg ik hier volgend stukje bij, waarvan ik vriendelijk vraag dit telke male in te vullen als je een resultaat post:
Code:
CPU:
MOBO:
Geheugen:
GPU:
PSU:
Koeling:
Extra info mag natuurlijk altijd, maar de meest noemenswaardig horen zoizo toch al op je screenshot te staan ;)
 

enthernal

underwater
Om een voorbeeldje te geven, en direct mijn eerste resultaat te posten :)
CPU: Intel Pentium D 945 @3.8GHz
MOBO: Asrock 775i945GZ
Geheugen: 2x Kingston valueram KVR667D2N5/1G
GPU: onboard GPU voor deze test
PSU: Sweex 400W :sarc:
Koeling: Scythe mugen 3 met 2x Gentle Typhoons @ 5400RPM

Met alles op stock settings, CPU @ 3.4GHz:
standaard.jpg

Het snelste wat ik met dit bordje kan:
fastest.jpg
net 14.5% sneller :D
 

enthernal

underwater
Oke entry nummer twee (waar blijft al de rest? Als het zo doorgaat scoor ik plaats 1 2 en 3 :sarc:):
CPU: Intel Pentium D 945 @4,99GHz
MOBO: Asus P5B Deluxe(/Wifi-AP)
Geheugen: 2x Kingston valueram KVR667D2N5/1G
GPU: Club3D HD4850
PSU: Sweex 400W
Koeling: Scythe mugen 3 met 2x Gentle Typhoons @ 5400RPM

*klikbaar*

zo, 46,5% sneller, toen zat de voeding op zijn gat ;)
 

Sw333t

I Love my NUC
Schakel indien mogelijk de 2e core en HT uit, wellicht ram je hem nog over de 5Ghz heen. Voor Super Pi 1M maakt dat toch niet uit ;). En ram op 1T zetten ;).
 

enthernal

underwater
HT heeft die CPU bij mijn weten niet, en wat uitschakelen van de tweede core betreft weet ik zo niet direct waar ik dat zou moeten zoeken, maar dat was zeker een optie geweest. hetzelfde voor ram op 1T, geen idee waar die optie zou zitten. In elk geval, nu zit ik zonder voeding, dus ik zal er helaas niet achter kunnen zoeken nu, maar ik houd het in het achterhoofd voor de volgende OC-sessie ;)
 

coolfris

Moderator
Forumleiding
:pray
Ter eventuele motivatie net een Pic van mijn donorprijsje genomen :icon_karu:Pics van blauwbekkende HF'rs achter een gettho PC op een balkonnetje of in de achtertuin en het maakt imho al niet veel meer uit hoe hoog de oc score is. ;)


:026:
 

enthernal

underwater
Wat betreft mijn score, zoals gezegd is de voeding er aan, dus moet er eerst een andere komen (<= dit zinnetje is al gewijzigd van is het gedaan, dus wie weet verandert het nog eens voor 't einde van de compo :sarc:). Dan heb ik zoizo al meer power om boven de 5GHz te raken.
Een gedachte gangetje die ik wel even wil optekenen: hoewel ik het bij deze screenshots nog niet gedaan heb (voeding faalde eer ik er aan gedacht had), maar bij mijn resultaat met het Asrock bordje wel, behalve dat ik daar explorer.exe ook afgesloten had, had ik daar ook alle progjes op een core gezet en super pi op de andere, daardoor is de score ook nog een schepje verbetert. Als ik maar op 1 core verder doe dan kan ik dat wel niet meer. Zo de performance gain van 1 core wat hoger kunnen klokken daar tegen opwegen?

Maar misschien dat we discussie hierover beter in het compo topic voeren niet hier tussen de (afwezige) resultaten? ;)
 

enthernal

underwater
Final results:
Pentium 4 630:


Pentium D 945:


Bij beide was het geheugen de uiteindelijke barrière. klikkerdeklik voor grotere resolutie ;)
 

Mitssz

New member
Paar weken terug alweer dat het gebeurt is. mn hele kamer verbouwd en me pc voor de balkondeur gezet en mn scherm en toebehoren in t raamkozijn :026:
Het is mijn eerste keer echt overklokken, is aardig goed gelukt zo te zien :)

Het resultaat na SuperPI en tijdens wprime


De wprime en SuperPI score


De koude temperaturen mede mogelijk gemaakt door het weer en de AMD boxed cooler :sarc:en een paar sfeer fototjes hoe ik erbij zat op mn kamer :p


 
Laatst bewerkt:

enthernal

underwater
Kijk dat zien we graag :) Een goed begin, maar de volgende wat meer doen dan alleen met je multiplier spelen he ;) een hoger FSB betekent ook sneller geheugen en daar superpi wel van. in elk geval bedankt voor je entry en de sfeer beelden :D
 
Bovenaan