• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.
coolfris
Waarderingsscore
11

Profiel berichten Laatste bijdragen Berichten Over mij

 • Het lijkt wel een buildlog nu hier. :D Misschien binnenkort maar eens een kleine update van die v2000 log brouwen. :) Al was het maar om het vervelende van die hardnekkige flux in die TC rads weer eens op te rakelen.
  Bij het rpm stekkertje van de oude ddc gaat het blauwe draadje naar het 2e pinnetje vansf de rechterkant van de cpu fan pinnen. Bij die van de mcp35x gaat de blauwe in de derde pin van rechts en de groene in de vierde.

  Aha, dus het past wel zoals ik wel vermoedde, die groene draad 's voor rpm te kunnen regelen?

  edit: zou het eigenlijk ook niet bevorderend werken als de 160.1 op zijn oude plaats zou zitten? evt met nog een shroud en fan ?
  Dan kan de voeding daar ook nog wat van genieten :p
  Ik heb het niet uit geprobeerd, maar alle topjes zouden erop moeten passen.  Van bundymania's review

  Zelf hoef ik dat voorlopig niet uit te proberen. Deze blijft de komende tijd in de donkere kelder van de lili.
  Die voeding moet volgens seasonic zo staan. Vanwege het passief gekoeld moet de warmte omhoog met de stijgende lucht mee. Dat gedeelte onder de voeding heb ik een beetje geïmproviseerd dicht gemaakt. Hoop dat zo de airflow boven de voeding mee te bevorderen. Het rad zuigt de lucht naar buiten, dus die twee 80mm fangaten boven de voeding zorgen dat voor een beetje intake lucht boven de voeding.
  Of dat werkelijk zo gebeurd zou ik eigelijk niet weten. :D Aantal jaren geleden kon ik dat soort dingen nog uittesten door er rook in te blazen. Alleen rook ik nu niet meer. :p Misschien eens kijken of een kaarsvlammetje wappert in de buurt van die 80mm fanholes. :)
  Maar warm wordt die voeding helemaal niet. Proc staat altijd op full stress@boinc. Dus ik denk dat i wel voldoende airflow heeft.
  Het grijsachtige van de slangen is denk ik alweer de flux die er vat op heeft gekregen. Vanmiddag nog twee liter kokend water door het rad gehusseld en geschud. Maar toch bleef ik kleine deeltjes flux zien dwarrelen in het glas met water. Ben er maar mee gestopt.
  Af en toe water verversen en de boel even schoonmaken en misschien dat i ooit wel een keer fluxvrij zal zijn. Net 10 liter demi binnen gekregen, dua ik kan weer even vooruit.
  Het water dat er nu in zit is overigens ook gemineraliseerd. Dacht zal dat eens uit proberen.
  Het ziet er allemaal vrij aardig uit :) (ook al is het niet moeders mooiste loop :p)
  De slangen zien er eerder wat grijsachtig uit ^^

  Past er op die MCP35X eigenlijk een andere top buiten de standaard?

  Wat mij wel opvalt is een grote hoeveelheid mousse in de kelder en de voeding die niet meer tegen heb plafond hangt :p
  Met die wattenstaafjes en wat water zijn die fittingen vrij gemakkelijk schoon te krijgen. Het is wel even priegelen als je er veel hebt.

  MCP35x bevalt overigens goed. Op 1500rpm is i onhoorbaar in de kast. Alleen als ik mijn oor tegen de kast aan plant kan ik wat zacht gezoem in de verte horen. :p
  Temps gaan met die lagere flow stressed@boinc hoogstens twee graden omhoog.
  [IMG]

  Niet moeders mooiste of meest elegante loop, maar ik kan er mee leven. :)

  Hier in de hf gallery het moneymaker-shot van vandaag gezet. :P
  Aha :p

  Mijn fittingen kuisen moet ik ook nog eens doen, zeker die die in m'n bakje liggen, zommigen hebben zo'n witte aanslag, anderen dan weer niets.

  Van die Thermochill slang heb ik nog ergens een restje van een sample liggen, is vrij helder moet ik zeggen, kan mij alleen niet meer herinneren of die snel aansloeg.
  Die slang is primochill primoflex pro. Het lijkt wel erg op masterclear. Ongeveer dezelfde stugheid/soepelheid, alleen is die primoflex ietsje helderder dan masterclear maar zeker een stuk matter/doffer dan tygon slang. Ben benieuwd hoelang het duurt voordat i helemaal dof is.
  Het rad had ik nog wel een azijnbehandeling gegeven en alle fittingen van binnen gepoetst.

  Mijn oog spot redelijk wat ... ;)

  Zie het nu wel dat het dat andere mobo is aan de blokjes :).

  Flux, 's echt vreselijk, mijn oudere rads zijn redelijk fluxvrij, want mijn moboloop, die is zeg maar zuiver, zie je ook aan het reservoir, maar mijn cpu-gpu'sloop, dat reservoir is echt vies, 'k heb zo'n donkerblauw vermoeden dat mijn kersverse PA120.4 daar voor iets tussen zit :p
  'k ga wel nog eens wat slang moeten bestellen, want ik had maar net genoeg lees eigenlijk tekort, om h'm te kunnen vullen.

  BTW, die slang, is dat masterkleer?

  Oh noes, vergeten op bericht plaatsen te duwen (3u later :p)
  Was me nog niet opgevallen dat die HK een beetje herkenbaar in beeld stond. :p  Mobo is de rampage formula. Die maximus is denk ik niet helmaal gezond meer.


  Hier nog wat wonderlijks dat ik na het leeglopen van de set tegenkwam:

  [IMG]

  radflux, maar:

  Het water in het linkerglas komt uit de radiator en dat in het rechterglas is wat in de slangen/blokjes zat. Rad kan niet via de drain; dat moet bij deze set appart geleegd worden
  De boel had nog een paar uurtjes gedraaid voordat ik afsloot voor de kleine verbouwing. Dus het was al gemengd zou je denken.
  Toen het water uit de blokjes en slangen kwam vond ik het al erg mooi helder. Dus dat troebele water dat uit het rad kwam verbaasde me een beetje.

  [IMG]
  Dacht als wat een Giant Killcoil :p

  Is dat op de achtergrond terug dat maximus bord aan de witte ramsloten te zien ?

  Ben eigenlijk wel een beetje benieuwd naar die mcp35x, maar ik hou mezelf in om nog meer werklozer hardware aan te schaffen :p

  Edit en je nickelplated HK is precies ook in gebruik geraakt :p
  Boel draait nu weer. Twee fans minder nu. Alleen nog een fan voor intake van de bovenkamer en eentje op de PA160.1.
  Nu komt de pomp overal bovenuit. :) De D5 was op alle standen hoorbaar. Die veruild voor een mcp350, maar deze is me ook te hoorbaar.
  Nu maar een mcp35x besteld. :D Even kijken hoe stil die te krijgen is. :p

  kingsizecoil :p
  Ziet er inderdaad wel een leuk laptopje uit, zijn wel degelijke laptops die Thinkpads van lenovo, specs zijn wel niet het van het (2gb ram en 320gb hdd), maar goed het zal wel werken.

  Van de MM is iets minder tof om te horen, maarja, die van jou is wel een hele mooie vind ik zelf, maar ze zijn inderdaad reusachtig en imho iets te lomp om nog een pc te kunnen zijn, toch dat zilveren gebrusht alu maakt hem wat minimaler, maar zag vandaag een foto van die MM in een tablad in m'n FF en daar lijkt dat echt wel reusachtig :p. En 4 pc's gaat er idd over :p

  V1000 blijft een leuke kast he, misschien een idee om er intern een PA120.3 in te stoppen, past prima, maar je moet dan wel je DVD station opgeven.

  'k Zou mezelf ooit nog een V1200 zien kopen, om mijn oldskool V-serie compleet te maken ^^

  Maar goed, eerst nog mijn V2000 wat stiller krijgen :D
  Is inderdaad vooral voor de flux, normaal spoel ik h'm redelijk een paar keer door (ook eens met water+azijn), maar pas nu mijn 2 PA120.3's zo'n 2j en kleine 2j in gebruik zijn met ik dat ze fluxvrij beginnen te worden, onlangs bij de overbouw naar de V2000 toen ook mijn supreme HF eens onder handen genomen en die zat aardig vol met flux, nu dus niet meer :).

  Die dualcore zal voor normaal internet/office gebruik wel voldoen, en het zla wel wat schelen in warmte op je PA160.1, maar in Photoshop heb je dan wel weer wat baat bij je quadcore + toekomstgericht kan je der nog 'n heel eind mee door.
  'k Hoop dat die Maximus en nog wat de schade overleefd heeft, moet normaal wel, mijn borden hebben ook ooit wel al wat water te verduren gehad...

  De constructie atm met de 2 PA120.1's zint mij toch nog niet echt en ik ga wss nog eens kijken om die PA160.1 er proper in te krijgen (aan het HDD rek) want m'n 3 pompen liggen daar ook maar in een hoekje geduwd atm ... :p
  'Zou niet weten of dat slecht is voor de pomp. Lijkt me ook niet het risico waard. Niet alleen voor de pomp, maar ook voor het rad. Stromend azijn zal waarschijnlijk een stuk sneller werken als stilstaand. Dus meer koperslijtage aan het oppervlakte.
  Normaal flushen zou al voldoende moeten zijn. Alhoewel die flux altijd een pita is om er volledig uit te krijgen.


  Maar ik wilde die duo core even een tijdje uit proberen om te ervaren of het nu voor mijn gebruik werkelijk veel verschil uitmaakt. Hoop dat die E8500 nog leeft, dan kan ik het nog een keer uit proberen.
  Vanwaar het plotse wisselideetje? Een dualcore voldoet nog steeds, maar ik werk tegenwoordig toch liever op een quad, zeker met wat multitasken etc ..., ondertussen is mijn V1000 helemaal gerebuild, moet nog maar eens een logje gaan aanmaken, maar nog niet echt de zin voor gehad ... :p
  V2000 is een beejte aangepast voor de komst van mijn bestelde PA120.4 en de moboloop heeft er wat overkill bijgekregen ^^ (extra PA120.1).

  'k heb trouwens nog een vraagje ivm met die PA120.4, sowieso moet die eerst geflushed worden, en met wat azijn in het water lukt dat al wat beter, maar ik zou h'm na h'm gepolijst te hebben eerst ngo wat laten doorstromen met een DDC10w, zou ik daar ook wat azijn bij mogen doen zonder dat het kwaad kan voor de pomp, want dat vraag ik me wel af eigenlijk :p
  Dacht van de week even de Q9550 voor een E8500 te verwisselen. Dan zou ik twee quads kunnen verkopen. Helaas was er tijdens de wissel wat water op het mobo gekomen. Dan maar de P5K premium er in geschoven. Heatsinks zitten daar nog op, maar ik had niet veel zin om het mobo en de huidige loop uitgebreid te gaan preppen voor waterkoeling.  [IMG]

  Die slangen vind ik eigelijk steeds mooier worden. Past wel bij het huidige winterachtige weer. :)

  De Q9550 is inmiddels weer terug. Waarschijnlijk dat de E8500 het niet meer doet. Maar dat kan ik ook te snel beoordeelt hebben. Toen ik de Q9550 voor de schijnbaar dode E8500 terug plaatste, zat de CPU 8pins er volgens mij niet helemaal goed in. Het is dus nog mogelijk dat de E8500 het nog doet. Moet die nog maar eens testen samen met de maximus formula die wat wter gevangen had.


  Draai nu btw al meer dan een jaar op dezelfde windows. :P
  Best wel grappig allemaal, waterkoeling 3j-4j geleden als ik het goed heb ... de single en de dual loops zijn best wel mooi...

  Heb btw gisteravond snel mijn V1000 gerebuild met rondslingerende hardware en een 2ehandse HD3870 met fullcover XSPC block, binnekort komt daar terug mijn neo he 550w in als voeding, en ik denk daarna eens kijken naar clear slang en nog wat koper op het mobo en dan 'n beetje oldskool te gaan icm met die ene blinkende Pa120.3, komt alvast wel een logje van, eerst nog wat pics van mijn V2000 nemen en m'n Aquaero RMA doen ... :(
 • Laden...
 • Laden...
 • Laden...
Bovenaan