• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Veel te zware (fysiek) videokaart!

steerty

New member
Hoi allemaal!

Eerst en vooral bedankt voor de geweldige webshop en forum. Niet alleen een goede prijs maar ook dingen in stock die veel andere sites zelf niet van dromen, keep it up!

Voor mijn volgende build was ik van plan om mijn XFX R9 280x Double Dissipation te upgraden naar triple crossfire. Heb mij een 1200 watt voeding aangeschaft en een Phanteks Enthoo Pro voor alles in te bouwen. Het enigste probleem is dat mijn originele kaart nu echt al wat verbogen is van zijn eigen gewicht. De kaart 'hangt' echt zwaar over zijn eigen PCI-E slot, zelf al is de kaart echt goed vast gevezen aan de case. Dit stoort mij echt enorm en maakt mij zorgen, zeker als ik ga upgraden naar triple crossfire!

Ik kan mij herinneren van vroegere videos op youtube dat sommige makers van videokaarten die erg zwaar waren (zoals een asus triple slot kaart) een soort plastieken buisje bij de verpakking staken, die je kon inbouwen in je case om de kaart omhoog te houden. Echter heb ik geen idee hoe dit noemt of waar ik dit kan vinden en of dat zou werken met triple crossfire. Als iemand weet waar ik dit kan vinden of een ander idee heeft hoor ik het graag.

Alvast bedankt!
 

Ubbidude

New member
Ik zie mensen wel eens creatief zijn met lego blokjes oid de case kennende is dat alleen geen mooi uitzicht.
Ik zelf zou iets proberen te maken met dunne acryl cilinders of balkjes
 

coolfris

Moderator
Forumleiding
Scythe Ninja Wire SCYNW-1000


PowerColor Official Website - Graphics, Cases, Power Supply -- PowerColor POWER JACK


Of misschien een buisje op maat zagen:poppetje of iets dergelijks eronder zetten :032: ;)

Soms is het ook mogelijk om de kabels van de kaart als ondersteuning te gebruiken. Als deze van onderaf komen, kan je die kabels goed bij elkaar binden met bv tie wraps. Dat zou je dan als een pilaartje kunnen gebruiken.
Dan moet de kaart natuurlijk wel doorbuigen op de plek waar de kabels zitten.
 

steerty

New member
Allemaal wel zeer interessante ideeën, jammer genoeg werken ze wel maar op 1 kaart en heb geen idee hoe dit zou werken met crossfire. Kabels als ondersteuning gebruiken gaat helaas niet, heb namelijk zo van die individually sleeved cables gekocht dus deze zijn enorm los zelf al bundel je ze. Wat denk je van de backplate?
 

Dasper

New member
Gigabyte had een oplossing hiervoor voor hun Waterforce triple 980 SLI pakket zoals hier te zien is (iets naar beneden scrollen) alleen is deze set volgens mij uit de verkoop gehaald, misschien dat je daaraan kunt komen?

Anders, als je van plan bent om de kaarten te watercoolen zijn deze bitspower brackets wellicht een goede oplossing?

Backplates geven vaak niet genoeg ondersteuning om zo'n verschil recht te trekken. deze zijn grotendeels om het uiterlijk te verbeteren en als (danwel minimale) heatspreadder voor de achterkant van de gpu te dienen.
 

steerty

New member
Dat ziet er inderdaad exact uit wat ik nodig zou hebben. Ik kijk in ieder geval eens rond maar ik neem aan dat niet veel mensen deze set ooit gekocht zullen hebben.
Het probleem zit echter in de zware heatsink van de kaart. Moest ik overschakelen naar watercooling zouden de kaarten nooit zo hangen aangezien al het gewicht er dan af is.
 

Sw333t

I Love my NUC
Moest ik overschakelen naar watercooling zouden de kaarten nooit zo hangen aangezien al het gewicht er dan af is.
Vergis je niet in het gewicht van een waterblok ;).

Kan je niet iets maken van plexiglas? Een lange steun tussen onderzijde case en onderste gpu en dan een kleinere steun tussen onderste gpu en bovenste gpu.
 
Bovenaan