• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Thermal Pads vervangen

AskJerome

New member
Beste mede forumleden,

Ik ben alweer 2jaar in het bezit van Gigabyte HD6970 met een standaard koeler.
Gezien hij al een tijdje gebruikt word lijkt het me een goed idee een keer de koelpasta en thermal-pads te vernieuwen, daar begint nu net mijn probleem.

Welke Thermal-pads moet ik gebruiken voor het geheugen en VRM? Zelf zat ik aan de Thermalpad Ultra te denken, iemand een suggestie?


Alvast bedankt,

Jeroen
 

dopestuff

Moderator
Forumleiding
wat is de reden dat je het wilt vervangen? oud worden doet het niet (echt) dus het is in principe uit dat oogpunt niet nodig.
het enige wat je er mee kan winnen is als je het nog nooit hebt gedaan dat je met top notch koelpasta een paar graden gaat winnen op de gpu zelf
 

AskJerome

New member
Beste Dopestuff,

Sinds jaar en dag vervang ik de koelpasta van CPU's en GPU's eens per 1-2jaar omdat ik de ervaring heb dat deze minder effectief word over de tijd heen(al zijn de pasta's wel beter geworden). Daarmee heb ik ook de ervaring opgedaan dat als ik de GPU koelers los haal de pads over het algemeen niet netjes blijven, vandaar dat ik graag wil weten wat voor dikke en type pads ik het beste kan gebruiken voor mijn videokaart.

Alvast bedankt,

Jeroen
 

dopestuff

Moderator
Forumleiding
Bese Jerome

Ik heb zelfs pc's met 10 jaar oude thermalpaste gehad en dat werkte prima (uiteraard kan het beter met moderne).
Verder ken ik ook niemand die dit periodiek doet (zoals jij).
Als je het aan mij vraagt zit er een grotere temperatuur variabele in een keer je koelblok opnieuw mounten als het verschil in verse paste.

Jammer genoeg kan ik je echter niet de dikte vertellen
 
Bovenaan