• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Starwars themed custom loop dreambuild

DiblyDoesDie

New member
Hoi Forumleden/enthousiastelingen,

Allereerste even voorstellen;

- Alex
- bekend als: DiblyDoesDie
- 27 jaren oud
- Uit Hillegom
- Werkt als Civiel Technisch Ingenieur
- te bereiken op mail, vraag het even persoonlijk aan mij
- Op alle platforms bekend onder mijn nickname
- en als laatste hier terecht gekomen door mijn interesse in watercooling custom modding.

Mijn PC:
MOBO: ASUS Z370 Gaming M5
CPU: i7 8086k
MEM: Gskill 2x8GB @3600Mhz
VGA: Nvidia Titan XP Starwars Galactic empire edition 12GB
SOUND: onboard
PSU: Corsair HX750i gold
CASE: CoolerMaster Mastercase MC500
OS: Win10 home
MON: BenQ 3501XR (Ultrawide 2k, curved, 144mhz)
KB: Razer & Coolermaster mechanic
Koeling: Custom loop met EK Extreme 360Hier een nieuwe pc builder, mijn naam is Alex, 27 jaar oud.
Nadat ik een ''standaard'' pc in elkaar geknutseld had met een 1070ti en ik battlefield V niet op ultra 60 fps in 2k kon runnen begon de verslaving, inmiddels is dit uitgegroeid naar mijn Starwars dreambuild..

Ik stuitte bij het struinen op de welbekende 2e hands site op een Starwars Galactic empire Titan XP GPU... Deze heb ik gekocht en vertikaal ingebouwd in mijn Coolermaster MC500. Gaaf, maar nu mis ik nog 1 ding om de CPU tot zijn recht te laten komen... die 8086k i7 processor zou toch tot 5.0Ghz moeten komen?!

Dit resulteerde in de EK Extreme 360 set, momenteel met overkill 6cm dikke radiator 360mm hoog, op de inlet inclusief eigen creatie aan airbrush (MSI logo en vlammen, waarom vlammen? Dat leer je als eerste met de airbrush (ha ha).

De grootste uitdaging was mijn afkeer tegen flexibele buizen, dus het zelf buigen van de PETG buizen.. Uiteindelijk is dit naar mening zeer goed gelukt. Ik ben iniedergeval tevreden!

Inmiddels runt deze 8086k stabiel onder de 60 graden op, jawel, 5.0Ghz. Ik wacht nog op wat extra fans en verlengingen om de airflow te verhogen zodat ik ook de Titan XP iets kan kietelen.

Dus hierbij, zonder extra woord, mijn Starwars Dreambuild - Brightness in the dark!$_86.jpg$_86 (1).jpg

Uiteraard worden opmerkingen, tips of reacties in het algemeen zeer gewaardeerd!
 
Laatst bewerkt:

DiblyDoesDie

New member
Dankjewel Freddy! Ook super dat HighFlow alles wat ik ook maar zocht gewoon in het assortiment heeft (& meer). Bij een vervolg build, gebaseerd op dit karig aantal foto's, wat kun je mij aanraden anders te doen of juist extra te doen?
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
Ik zou (ondanks de mooie standaard cooler), de videokaart ook waterkoelen :)
Dan kan je ook de tubes netter laten lopen, de linker tube gaat dan naar de videokaart ipv een grote omweg naar rechts.
 

DiblyDoesDie

New member
Freddy, om gelijk maar door te pakken,

Ik ga het gewoon doen! Ik heb al wat op het oog ook. Misschien een beetje of topic maar hier een vraagje, of 2:

Kan ik met mijn huidige radiator (EK 360, 6cm dik, met 3x 120mm fans 2200rpm) uit de voeten of is een 2e radiator aan te raden? Momenteel wordt de CPU maximaal 60 graden. Als kantnotitie dat mijn airflow uitgaand nog wel veel te laag is, die fans moet ik nog krijgen.

Kan ik de GPU gewoon achter de CPU in de loop plaatsen? Volgens mij is het een warm bad idee waarbij overal het water ongeveer dezlfde temperatuur heeft, klopt dat?

Ik dank je!
 

DiblyDoesDie

New member
En nog afgezien van de looks.

Ik kan bijvoorbeeld een 1080ti waterforce Aorus kaart te pakken krijgen. Maar kan ik deze met overclock uberhaupt wel beter laten lopen dan de huidige Titan XP. Of blijft het vooral bij een visuele aanpassing van het systeem? Of, degradeer ik mijn GPU eigenlijk uiteindelijk? ^^
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
Als je de Titan XP goed overclockt, zou die sneller moeten zijn dan de 1080 ti, maar tis minimaal, denk niet dat je dat merkt tijdens het gamen.
Tis leuk als je benchmarks scores wilt halen, voor de reguliere gamer ben je net zo goed af met de 1080 ti (als ik zo lees op Google tenminste :)).
 

DiblyDoesDie

New member
Ik denk ook dat het nagenoeg om het even is. Ik wil de Titan XP wel laten zoals hij is, dan zou ik een 1080ti watergekoeld er in zetten. Het verschil is dat ik deze titan XP stock wil laten lopen omdat de koeling er op al niet fenominaal is en hij al snel 83 graden wordt. Dat zou dus betekenen dat grofweg deze over 12gb ipv 11gb op de 1080ti beschikt. Maar de ti kan ik wel overklokken naar 2000mhz, daar waar deze achterblijft rond de 1500. Ik vind het een lastig besluit, qua looks van de pc denk ik dat het weinig verschilt. Hij zal wel stiller zijn door de waterkoeling.

Ik ga er nog ns over nadenken. bedankt voor je input!
 
Onderwerp starter Vergelijkbare onderwerpen Forum Replies Datum
Hightower Films / Movies 34
Vergelijkbare onderwerpen
Nieuwe starwars films in 2014 -> 2015?
Bovenaan