• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Project Piédestal

Alex

Bezig met houten pc...
Ja jongens, het is tijd voor een worklog!

Zoals een groot deel van jullie al heeft gezien, ben is al een tijdje bezig met een computerkast. Voor diegene die het nog niet hebben gezien, of het zich niet meer herinneren, hier zijn de foto's van hoe hij er drie weken geleden uit zag:

Ook al lijkt hij misschien compleet, er zijn nog redelijk wat dingen die nog moeten gebeuren. Uiteraard gaat hij nog gesleeved worden, maar er worden ook nog een paar andere aanpassingen gemaakt die ik hieronder nog even verder zal uitlichten.

Op het moment ziet hij er zo uit:Er zijn een aantal aanpassingen gemaakt. Ten eerste zit er nu een fancontroller in. Daarnaast heb ik de twee slangen die naar de radiator lopen nu verbonden via een BP tussenschot, omdat ik de twee gaten in de bodem er niet erg mooi uit vond zien. Hieronder zijn beiden wat beter te zien.Daarnaast is er een harde schijf bijgekomen, zodat het gat gevuld kon worden. Ook was ik niet helemaal tevreden over de montage van de pomp. Hoewel het er okee uit zag, werden er toch nog teveel trillingen doorgegeven aan de kast. Dit heb ik als volgt opgelost: Als eerste heb ik een gat uit de bodem gezaagd op de plek waar de pomp zit. Daaronder heb ik een houten balk geplaatst, en daarop zit nu een laag grijs isolatiemateriaal waarop de pomp ligt. Hierdoor is de pomp vele malen stiller dan eerst! Om toch een beetje airflow over de bodem van de pomp te krijgen zit er een gat in het schuim, zodat er toch nog wat lucht bij de bodem kan. Hierdoor wordt hij ook niet te warm.
Hieronder zijn beiden aspecten redelijk goed uitgelicht:Tot zover de eerste aanpassingen. Binnen een paar minuten zal ik de nieuwe aanpassingen posten ;).

Geniet ervan zou ik zeggen :D.
 

Alex

Bezig met houten pc...
Tijd voor een update.

Eerder deze week heb ik wat speeltjes ontvangen, en eergister kreeg ik eindelijk de laatste onderdelen binnen :D. Dank je Freddy ;).

Hier zijn alle onderdelen mooi bij elkaar te zien:Van links naar rechts:


Heel veel leuk speelgoed inderdaad :D.

Hoewel ik eigenlijk gister tentamens had, kon ik het eergister toch niet laten alles te gaan installeren :119:.
Uiteraard moest eerst het systeem leeglopen, iets wat erg makkelijk gaat nu die tussenschotjes er zitten. Even de fitting losschroeven, en het systeem loopt vrijwel helemaal vanzelf leeg :D! Toen de GPU en geluidskaart los gehaald, en daarna het CPU blok. Hier zie je de kast op z'n kant zodat ik overal bij kan.Het voordeel aan een zelf een kast maken is dat je veel beter weet wat je nodig heb. Zo kan ik door 4 schroefjes los te halen m'n hele moederbord + moederbord-plaat van de kast halen.

En dan is het tijd om de blokken te gaan installeren. En wat er rotwerk is dat zeg :119:! Asus heeft er volgens mij alles aan gedaan om te voorkomen dat de mosfet heatspreaders niet losgehaald zouden worden :|. En toen bleek opeens dat de sleeving kit eerder van pas zou komen dan ik dacht :pray. Toevallig was kop van de klem even groot als het gat voor de Molex connector, dus met de tool kon ik zo de klem losklikken, zonder mijn moederbord te beschadigen :D.

Na wat geklooi zaten zowel het mosfetblok als het southbrideblok erop:Toen was het tijd om de EK Supreme HF erop te plaatsen, wat allemaal soepeltjes verliep. Toen werd het echter tijd om alles weer terug op de plaat te zetten, en toen liep ik tegen een probleempje op.
Blijkbaar gaat EK ervan uit dat men per definitie een redelijke hoeveelheid ruimte heeft achter het moederbord. Bij mij was dit helaas niet het geval, waardoor mijn bord niet goed op z'n plaats zat. Zowel het southbridgeblok als de Supreme HF namen namelijk teveel ruimte in achter het bord, wat dus betekende dat ik moest gaan zagen. Gelukkig niet in de blokken, maar in de moederbord-plaat, iets wat vanwege het feit dat hij van hout is erg snel gebeurd was.

Uiteindelijk zat alles er zo rond twaalf uur 's avonds op en aangesloten! Omdat het toen erg donker was, heb ik maar tot de volgende dag gewacht met foto's:

Dat was het voor nu, straks misschien nog een update ;).
 

Alex

Bezig met houten pc...
You Dun GoofedJa jongens, het zit niet echt mee nu :snik. Allereerst vandaag een mailtje terug gehad van Informatique waar ik gesolliciteerd had dat ik helaas niet door de selectie heen ben. Op zich geen ramp, er zijn genoeg andere winkels waar ik nog kan solliciteren :).
Wat echter wel een probleem is, is het volgende:

Zoals je al eerder zag, had ik ook Arctic Cooling memory heatspreaders gekocht. Ik besloot deze dus vandaag maar te gaan installeren. Eerst maar even m'n geheugen warm gedraaid met prime95. Bij het loshalen van de heatspreader ging alles nog goed. Bij de tweede aangekomen hoorde ik opeens een lichte 'krak' :eusa_doh:. Je voelt al aankomen wat er gebeurt is:Ja, je ziet het goed, dat is nou een losse geheugenchip :) :eusa_doh::snik.

Daarna maar meteen even het werk neergelegd. Op het moment draai ik dus met maar 2GB, wat ik erg sterk merk :(.
Helaas betekent dit dat er een deuk in m'n budget zit. Ik had al niet veel geld meer, maar nu moet ik waarschijnlijk even 80 euro van m'n ouders lenen tot volgende maand om maar snel even nieuw geheugen te kopen, want met 2GB hou ik het niet lang vol :eusa_snooty:. Dat betekent wel dat er volgende maand dus geen geld is voor sleeving. En omdat ik die baan ook niet heb gekregen, heb ik daar dus voorlopig ook geen extra inkomsten van :(. Dus dat wordt snel zoeken naar een andere baan, want het geld kan goed gebruikt worden :).

Hopelijk kan ik jullie snel weer een update geven ;).
 
U

UgotHeinzzd

Guest
Dat is op z'n zachts uitdrukt balen... Maar je komt over als iemand met een positieve instelling dus dat komt wel goed! Good luck met het vinden van een baantje :)

Erg aparte en mooi afgewerkte build btw!
 

PixellBox

New member
Alberthein neemt altijd lekker snel aan. en je verdiend op je 15e 4,07 euro Per uur en op zondag 200%. Elk jaar daar boven 50 cent extra (ongeveer)

formule: y= j X 0,50 + 4,07
Waarin j het aantal jaren boven de 15 is.
 

Alex

Bezig met houten pc...
Ik heb het overwogen, maar ik ben nu eigenlijk meer op zoek naar iets in de informatica. Ik weet dat computerwinkels dat niet zijn, maar ik zie het als een stap in de goede richting. Ik hoop eigenlijk op een mogelijkheid door te stromen via m'n werk na m'n studie Technische Informatica ;).

En UgotHeinzzd, dat klopt inderdaad ;). Ik ga gewoon kijken of ik volgende week nieuw geheugen kan regelen, en anders wordt het twee weekjes wachten :p.
 

Oli4v

Active member
Zeer mooi !

Wel de slang van cpu naar mosfet zou ik met een gewoon boogje doen ipv die 90° toestand.

Je komt toevallig niet naar tp 9? (ik heb nog een 4gb kitje van ocz (nieuw))
 

Alex

Bezig met houten pc...
Helaas niet. Maar ik zit ook al te kijken naar 8GB ipv van 4GB. Hé, als er iets mis gaat, wil ik er daarna alleen maar op vooruit gaan ;).

En ik heb de CPU naar mosfet al geprobeerd met een boogje, maar dat was erg krap. Wanneer ik wat tijd heb zal ik wel een stukje slang gaan koken :p.
 
U

UgotHeinzzd

Guest
Oke, klinkt logisch! Gewoon heet water of moet het echt koken? Erin hangen, buigen en in de houding houden bij het afkoelen?
 

Sw333t

I Love my NUC
Water koken, van het vuur afhalen en de slang een poosje erin laten hangen (op het punt waar je de bocht wilt hebben), eruit halen en in de houding houden bij het afkoelen.

Zo pers je ook redelijk makkelijk een 3/8e slang over een 1/2e fitting (al heeft iedereen daar zijn eigen wijze weer voor).
 
Bovenaan