• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Project Black Matter

tijgervarken

Tijgervarken knor roar


Na een tijd rustig geweest te zijn op het forum ben ik er dan weer met een nieuwe build. En deze build doe ik niet alleen, maar samen met een studiegenoot. Deze build is een studieproject en ook direct een speciale build, omdat er veel elementen in verwerkt zitten die ik altijd al eens had willen gebruiken. En omdat het niet meer 2016 is maar 2017 laten we maar direct beginnen met het belangrijkste, namelijk de stealth look gecombineerd met de RGB functies. Omdat wij allebei studenten zijn is een dure build maken niet vanzelfsprekend en daarom zouden we de volgende sponsoren willen bedanken voor hun hulp:
MSI, Corsair en Intel. De naam van het project is afgeleid van de colour scheme en van de onderdelen gebruikt in de build, maar daar later meer over. Dan nu maar direct door naar de ideeën: 

tijgervarken

Tijgervarken knor roar


Nadat wij de case hadden ontworpen in autodesk was het tijd om van de panelen losse G-code te maken, dit is een bestand dat door computergestuurde machines gelezen kan worden. We gaan de case namelijk laten snijden met een plasmasnijder. De keuze was gevallen op 4mm aluminium en het laten snijden is dan het mooiste en makkelijkste. Dit hebben wij laten doen in Steenwijk bij John Sellis, heel veel dank hiervoor.
En toen waren alle panelen al uitgesneden.


En op naar de buigmachine
 
Laatst bewerkt:

tijgervarken

Tijgervarken knor roar
Zoals al eerder gezegd (en te zien aan onze banner) heeft Corsair dit project gesponsord. Hier zijn we ze heel dankbaar voor. Dankzij hen hebben wij nu een volledige casemod.Naast Corsair zijn we natuurlijk ook onze hoofdsponsor MSI zeer dankbaar voor het leveren van hun Z270 Gaming Pro Carbon moederbord. Dit moederbord past zeer mooi bij ons ontwerp en de RGB functionaliteit is precies wat we zoeken.Als laatste kunnen we ook onze sponsor Intel niet vergeten. Ze hebben ons hun snelste skylake processor namelijk de 6700k gesponsord.

 

tijgervarken

Tijgervarken knor roar


In eerdere posts was al te zien dat we gebruik hadden gemaakt van een plasmasnijder om de panelen uit te snijden. Het gebruik van een plasmasnijder heeft echter wel een paar nadelen die we nu moeten aanpakken. Het eerste is dat de straal van de plasmasnijder groter is dan de gaten die er zouden komen. Dit betekend dus dat wij die gaten zelf hadden moeten boren. Het tweede was dat bij de inslag (waar de plasmastraal als eerste door het materiaal gaat) er een mengsel van aluminiumoxide achter is gebleven. Dit levert lelijke spikkels op die later niet bewerkt kunnen worden, deze hebben wij weg geschuurd.


Het eerste gat aan het boren, ging allemaal heel soepel.


Bij het boren van aluminium komen er altijd van deze mooie krullen vrij. Betekend dat het boortje goed scherp was en wij genoeg koelvloeistof hadden gebruikt :D.


En dit zijn dan de M4 blokjes die wij gaan gebruiken om alle panelen aan elkaar vast te maken.


Maar voordat de panelen aan elkaar gezet kunnen worden moeten de panelen eerst geschuurd worden. Dit hebben wij gedaan met een steeds fijnere korrel totdat wij uiteindelijk met 400 nat hebben geschuurd.


De gaten hebben wij allemaal verzonken omdat wij dan mooie verzonken M4 bouten konden gebruiken.


En zo ziet het er uiteindelijk uit op een aantal panelen.
 

tijgervarken

Tijgervarken knor roar


Met alle gaten geboord en de panelen geschuurd was het tijd voor de kabel sleeving, want geen enkele mod kan zonder in onze optiek! Wij hebben dan ook gekozen om gebruik te maken van custom extensies die wij met paracord hebben gesleeved. Dit geeft de mooiste kleuren, past het beste bij het moederbord en is ook nog eens een mooi materiaal. Het nadeel echter is dat je bij het insteken van de kabels in de sleeving moet oppassen dat de kabel niet met de vleugeltjes blijft hangen in het paracord. Als kleuren samenstelling is gekozen voor zwart, wit en grijs, dit is gekozen omdat het past bij de sleek look van de Carbon series maar toch goed past bij alle RGB kleuren van het moederbord. Het bord dat wij gebruikt hebben voor de kleursamenstelling hieronder in de foto’s is een Z170A Gaming Pro Carbon, alleen in de uiteindelijk case gaat dit, zoals eerder vermeld, een Z270 Gaming Pro Carbon worden.


Het slagveld is gereed.


Eerste deel van de 8-pin CPU al klaar.


Ook de 24-pin moet eraan geloven, na deze kabel begonnen de handen al wel zeer te doen :p. Ondertussen de kabels ook maar alvast een beetje “trainen”.


Kabels alvast vastgezet in het Z170 moederbord, past precies bij het Carbon thema!


Beide kabels klaar.


En even testen in het moederbord nu ook de kabels volledig af zijn.

 

TinusB

Member
Build zier er mooi uit.
Kleine tip voor het sleeven met paracord.
Om te voorkomen dat de vleugeltjes van de pins blijven haken in het paracord, kan je over de pins een stukje siliconenslang of rubber tube schuiven.
Werkte bij mij erg handig.
 

tijgervarken

Tijgervarken knor roar
Build zier er mooi uit.
Kleine tip voor het sleeven met paracord.
Om te voorkomen dat de vleugeltjes van de pins blijven haken in het paracord, kan je over de pins een stukje siliconenslang of rubber tube schuiven.
Werkte bij mij erg handig.
Thx, en zelf doe ik altijd een stukje schilderstape over de vleugels. Maar heb is wel altijd in de gaten houden dat er niet toevallig een vleugeltje doorheen gaat.
 

TinusB

Member
Schilderstape gebruikte ik in het begin ook.
Het is alleen best een gepruts om dat weer van de pins af te krijgen.
Ik heb gemerkt dat het sleeven met een stukje siliconen slang sneller gaat.
 

tijgervarken

Tijgervarken knor roarEn hier krijgt de behuizing dan eindelijk een kleurtje. En niet zomaar een kleurtje, maar de behuizing is geanodiseerd. Dit hebben we gedaan bij Anox Coatinc in Scherpenzeel, ze hebben ons project hier enorm mee geholpen en we hebben direct veel kunnen leren over anodiseren.Alle panelen liggen klaar op de tafel om opgehangen te worden.


Panelen hangen klaar om in de baden te gaan. En omdat de chemicaliën in het bad zo veel mogelijk van de de platen moet kunnen bereiken zijn deze opgehangen aan speciale klemmen.


De panelen in het eerste bad met natronloog, dit verwijdert vuil en zorgt voor een egaal oppervlakte en dus een oppervlakte waar de anodiseerlaag goed aan hecht.


En de panelen zien er dan heel egaal en mat uit na dit bad.


De panelen in het tweede bad, dit is de anodiseerlaag waar later de kleurstof nog in gaat.


En na een klein half uurtje was het tijd om de kleurstof toe te voegen. Dit gebeurd door de platen in een speciaal bad te plaatsen waarna de kleurstof aan de platen hecht. Welke kleur zou dit worden…..?


En als laatste gaat er nog een beschermlaag overheen om de kleurstof vast te houden en te zorgen voor een sterk oppervlakte.


Zoals te zien is, kun je nog goed de “nerven” van het walsen van het aluminium zien, maar is de dekking mooi gelijkmatig.


Uiteindelijk zit hier 35 micron aan oxidelaag (anodiseerlaag) op. Dit is heel weinig en dus is de textuur van het aluminium nog te zien en dit geeft het een soort brushed look. Hoewel dit eruit ziet als een ruw oppervlakte is het enorm glad als je er met je nagel overheen gaat.

 

Maarten/Pine

New member
Ziet er veelbelovend uit. Ik vraag me nou altijd af hoe je zo'n plasmasnijder en coatingsbedrijf tot je beschikking krijgt. :eusa_drool:
Zorgt er in ieder geval wel voor dat het allemaal erg netjes wordt, met professionele afwerking!
 

tijgervarken

Tijgervarken knor roar
Ziet er veelbelovend uit. Ik vraag me nou altijd af hoe je zo'n plasmasnijder en coatingsbedrijf tot je beschikking krijgt. :eusa_drool:
Zorgt er in ieder geval wel voor dat het allemaal erg netjes wordt, met professionele afwerking!
Een hoop lobbyen :p, en bedankt!Na het anodiseren van de vorige keer is het nu tijd om de hardware in te gaan bouwen, maar natuurlijk wel nadat we de case in elkaar hebben gezet. En omdat een beeld meer zegt dan honderd woorden gaan we direct door naar de foto’s:


Hier hebben we een sidepanel gemaakt van clear plexiglas dat om de bovenkant van de case heen buigt en wat dus tussen de shell en de bovenkant zit.


En de fans aan met de verlichting, zonder shell.
 

tijgervarken

Tijgervarken knor roar
Ziet er echt tof uit,netjes.
Ben benieuwd naar het eindresultaat.
Ik kan je al zoveel vertellen als dat dat er snel aankomt, wacht nog op een paar kleine onderdelen...

Volgens mij kan deze case zo in een line-up komen van Corsair :p
Mooi hoor!
Haha, thanks. Er zit inderdaad een klein beetje inspiratie van de 900D in.

Ah dus toch laten anodiseren ipv verfspuiten, is toch een stuk mooier he? ;)
Yup, dat was het totaal de moeite waard, en je ziet die brushed aluminium lijnen er ook nog een beetje inzitten :D

Het doet me een beetje aan twee cases denken: Red Harbinger Dopamine en Thermaltake View 28.
Nu je het zegt zie ik het ook een beetje, dopamine van de placement van mobo en fans en view 29 door window.
Echter was het window meer om zoveel mogelijk zicht op het mobo te houden, ook als het op een tafel staat. En hadden wij het ontwerp al af voor de View 28 op de markt kwam :) Maar ik zie je punt
 
Onderwerp starter Vergelijkbare onderwerpen Forum Replies Datum
P Project simply black & white Gallery & Build Logs 5
mrsoldier Black beauty (mini project) Gallery & Build Logs 1
F [CCIP] Project Black Industrie Gallery & Build Logs 3
CrUzEr Project Black Sun [Work in progress] Gallery & Build Logs 34
iSP Geschikte waterkoeling cpu bracket gezocht voor project Overige Koeling 7
Bokeh Bokeh - Ben - mijn monster PC project met RGB Introductie: Stel jezelf en jouw PC voor 9
Subarist [BIP] Project X | Scratchbuild | Gallery & Build Logs 0
Subarist | BIP | Project Subi | Personal Case | PCFixerLimburg Gallery & Build Logs 15
Subarist Subarist - Maickel - Project Subi Introductie: Stel jezelf en jouw PC voor 9
Rammstation Even voorstellen : Rammstation project: Rammstation Introductie: Stel jezelf en jouw PC voor 7
Dima Dima - Project: 7980xe Custom Loop Introductie: Stel jezelf en jouw PC voor 8
987Overlord 987Overlord - Paul - Project: Beest Introductie: Stel jezelf en jouw PC voor 5
vincent Project Back in busines Gallery & Build Logs 42
Kevin Kevin - Kevin - Project: Kraken Introductie: Stel jezelf en jouw PC voor 6
Hightower Project S Gallery & Build Logs 6
anub1s18 NZXT H440 project overkill Gallery & Build Logs 5
PasLis Project Car Gallery & Build Logs 29
vincent Project "vocht probleem" Gallery & Build Logs 9
Maarten/Pine Scratch-build ''Project Metallurgy'' Gallery & Build Logs 36
iSP [Gezocht] Simpel (goedkoop) ITX bordje voor project Gevonden 4
bunbun casemod project "red elegance" Gallery & Build Logs 11
Y Yodabear - Maikel - Project: LeBlanc Tower Introductie: Stel jezelf en jouw PC voor 5
C Corsair Crystal 570x Project 'Hot Rod' Gallery & Build Logs 0
C Sven Decommer - Project Blue-Ice Gallery & Build Logs 4
C Sven Decommer - Project Blue-Ice Introductie: Stel jezelf en jouw PC voor 1
Maarten/Pine Project Cu - a watercooled PC desk Gallery & Build Logs 53
M Project reDefine R5 Cases en Modding 0
ProAce Project 303 Gallery & Build Logs 16
M [Build Log] Project Blueberry Apple G4 Cases en Modding 24
BeckModZ [Project Log] "Blue Morpho" Gallery & Build Logs 34
Demolisher Kodiak [Long term project] Cases en Modding 44
T Hulp bij budget waterkoeling project. Advies Waterkoeling Setup 2
T Hulp bij toekomstig project Waterkoeling 0
F Builg log Project Saber Gallery & Build Logs 4
bmawn [Project log] Project Dark Knightmare Gallery & Build Logs 31
FactoryDefaults Project Stormtrooper Gallery & Build Logs 30
2kPro [WorkLog] Project Scarlet|Ti Gallery & Build Logs 39
J Project minimal. Gallery & Build Logs 9
DBRichard Project Deadpool: Merc with a Mouth Gallery & Build Logs 41
S Project ICE - (custom PC Desk Build) Gallery & Build Logs 4
J Project - LiquiDesk Gallery & Build Logs 7
DutchMicro Project HighTech Slaapkamer. Overige Builds 26
BeckModZ [Project Log] "Parvum|Beast" - Semi Sponsored Build Gallery & Build Logs 63
ProAce Project Z by ProAce Gallery & Build Logs 14
tehurtaget [Buildlog] Project S235 Gallery & Build Logs 3
D Project Slick Gallery & Build Logs 23
S SyBjuH - Chieftec Mash H2o Project Introductie: Stel jezelf en jouw PC voor 4
X-Tripiot IVm Project Gezocht! Intel waterblocks! Gevonden 1
Meelobee ZdMods - Project 720 Gallery & Build Logs 30
k.3nny Project ReVolt Gallery & Build Logs 22
Vergelijkbare onderwerpen


Bovenaan