ProAce
Master Elektronicus
Review: In Win 703
- Inleiding
- Specificaties
- Buitenkant
- Binnenkant
- Conclusie
Een nieuwe review sinds een tijdje radio stilte, van dit leuke kastje.
Deze kast dient voor dagelijks gebruik en huisvest nu mijn simpele game systeem.
Met zijn goede uiterlijk een zeer leuke kast voor rond de 60 euro (op het moment van schrijven) is het een zeer leuke optie voor een simpel systeem.
Een aantal foto's zal zijn van na het inbouwen van mijn systeem en enkele van de periode dat het systeem ingebouwd zat. Alle plaatjes zijn klikbaar voor een grote versie.
De specificaties volgens de In Win pagina:
De In Win 703 heeft vrij standaard specificaties voor een ATX kast, maar toch vallen een paar dingen op.
De 703 is verkrijgbaar in twee kleurenschema, Zwart-Rood (welke ik hier heb staan) en Wit-Zwart. De extra kleur kom je alleen tegen aan de voorkant van de kast, rondom de 5.25" bay en rondom het frontpanel.
De 703 is een redelijk compacte kast, als ik hem naast mijn silencio 652 dan valt op dat hij een stuk kleiner is. Terwijl het beiden een ATX kast is. Dit is zeer prettig als je niet teveel de hoogte in wilt of niet teveel ruimte op je bureau kwijt wilt zijn.
Wat verder opvalt is dat er redelijk veel schijven in geplaatst kunnen worden: drie keer 5.25" (waarvan 1 extern), vier keer een 2.5" of 3.5" en nog twee specifieke 2.5" plekken verspreid over de kast. Wat opvalt is die ene externe bay, wat eigenlijk wel een logische keuze is. Want wie heeft er tegenwoordig nog een DVD-speler? En voor de enkelen die er een gebruiken kan die er alsnog in geplaatst worden.
De ruimte binnenin is gigantisch, zo zijn cpu koelers tot een hoogte van 170mm ondersteund en grafische kaarten tot een max van 408mm. Dit betekent dat vrijwel elke cpu koeler plaats kan nemen in dit leuke kastje en dat zelfs de dikste videokaarten genoeg ruimte krijgen om te werken.
De In Win arriveert in een in eerste instantie sober lijkende doos. Geen leuke kleurtjes maar gewoon karton bruin. Als je door dat belletje heen prikt is het toch nog wel een best leuk uitgevoerde doos, met op de zijden de belangrijkste specificaties en features.
Boven in de doos vinden we een keurig aflsuitbaar zakje met daarin schroefjes, rubbertjes, kabelbinders en natuurlijk de handleiding.
In de doos zit de In Win stevig verpakt in twee stukken piepschuim en een plastic zak. Als je na het nodige pielen de kast uit de doos hebt en de plastic zak er af hebt zitten er over de frontpanel en het window ook nog beschermfolie.
De buitenkant is bij deze In Win 703 zeer in orde. Er is gekozen voor mooie materialen en een mooi "hairline" patroon op de frontpanel. De kast zit stevig in elkaar en geeft een degelijke uitstraling. Achterop is er genoeg mogelijkheid om nog waterkoeling naar buiten te leiden.
Deze materialen zijn staal voor het frame, wat vrij standaard is, en voor het window is acryl gebruikt.
De voorkant is gemaakt van rood plastic met een sorot vinyl er overheen waar het geborsteld aluminium patroon op zit.
Aan beide kanten van de kast zitten uitsparingen, aan de voorkant is dit het window en aan de achterkant is het voor cablemanagement.
Deze uitsparing zorgt er onder andere voor dat de hoge cpu koelers er makkelijk in pakken.
Het I/O panel aan de voorkant is goed uitgewerkt, de twee USB 2.0 en de USB 3.0 poorten samen met de audio poorten zitten naar boven gericht. Maar als je iets verder naar de zijkant gaat vind je daar net over de rand de aan en uit knop. Niet zoals bij andere kasten ergens in het midden maar mooi bereikbaar bovenop.
Foto's zeggen meer dan duizend woorden dus hier een kleine fotoserie:
De binnenkant is voorzien van een ATX/mATX moederbord tray met daarnaast een kwart "pijp" voor cablemanagement. Verder zitten zoals gewoonlijk de HDD's rechtsonderaan in de kast met daarboven de twee interne 5.25" bays en de ene externe. De externe heeft een mooi toolless systeem om snel en gemakkelijk het apparaat vast te zetten.
Voor cablemanagement is er niet bijster veel ruimte als je niet alle kabels van je voeding gebruikt. Als je deze onderin laat liggen wordt het al snel erg vol en niet mooi. Een modulaire voeding zou ik daarom wel aanraden bij deze kast, vooral ook omdat je door het window alles ziet.
Als je de eerste keer de kast open doet dan valt een ding gelijk op, de grijze kabels! Ik weet niet wat ze gedacht hebben daar maar het ziet er niet uit. De kabels van het I/O panel op de frontpanel zijn uitgevoerd in grijze dikke kabels (USB/Audio) of allemaal kleurtjes (Power led/button etc.). Deze willen de meeste mensen toch wel aansluiten. Was het nou een dichte case geweest dan had het nog gekunt, maar met een window springt het wel heel erg in het oog. Een groot minpunt in verband met het window.
Ook is het vervelend dat de pci brackets niet terug te plaatsen zijn, nu komt dit wel vaker voor bij deze prijsrange maar moet toch beter kunnen. Er wordt wel een herplaatsbare bracket meegeleverd, maar ga je bijvoorbeeld van twee videokaarten terug naar een dan heb je al een gat in je pc zitten.
Verder zijn er vier mogelijkheden om fans te plaatsen, niet bijster veel maar genoeg om een redelijke airflow door de kast op te zetten. Er is standaard een led fan meegeleverd en een gewone fan. De LED fan is voorzien van rooie ledjes en zit op de achterkant van de case, de andere zit aan de voorkant. Een minpunt hierbij is dat er voor gekozen is deze fans een molex aansluiting te geven waardoor je ze niet makkelijk via je moederbord kan aansturen.
De HDD houders zijn mooie uitschuifbare houders waar je toolless een 3.5" HDD in kan plaatsen of met vier schroefjes een 2.5" HDD. Dit systeem werkt prima en is verder niks op aan te merken.
Ook hier is weer een mooie fotoserie van:
De In Win 703 is ene kast die mij vooral positief verast heeft.
Ik ben zeer te spreken over de afwerking van het frontpanel met de brushed aluminium look, of zoals hu het noemen met een "hairline" patroon. Ook punten als plaatsing aan/uit knop zijn leuk gevonden.
Dingen als grijze kabels kunnen dan voor mij weer minder door de beugel in combinatie met het mooie window.
Al met al vindt ik het een kast die zijn prijs waard is en laat ik verder aan u de keuze over.