• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

PCI-E 3.0 op X79 ingeschakeld!

Vissa

Vissa!
Nvidia heeft deze week een patch uitgebracht die de GeForce GTX 670, 680 en 690 videokaarten weer op PCI-Express 3.0 snelheid laten werken op het Intel X79 platform. Bij de introductie van de GTX 680 videokaart schakelde Nvidia terug naar PCI-Express 2.0, omdat er compatibiliteitsproblemen waren tussen de PCI-Express 3.0 controller van de Intel Sandy Bridge-E processor en de GK104 GPU van Nvidia. Het probleem werd softwarematig opgelost, want met de nieuwe patch zouden de GeForce 600 serie videokaarten weer op volle snelheid moeten werken in combinatie met het X79 platform.

De nieuwere 'Ivy Bridge' processors op het LGA1155 socket hebben ook een PCI-Express 3.0 controller aan boord, maar die gaf geen problemen. De patch is slechts 380 KB groot en werkt alleen naar behoren in combinatie met de nieuwste GeForce videokaartdrivers voor de GTX 600 videokaarten. Nvidia zegt nog niet dat het probleem met deze patch geheel verholpen is, want het bedrijf durft geen garanties te geven over de stabiliteit van de PCI-Express 3.0 verbinding tussen de videokaart en de Intel Sandy Bridge-E processors. Het installeren van de patch wordt dan ook op systemen die bedrijfskritische taken uitvoeren wordt door Nvidia afgeraden. De patch kan overigens eenvoudig ongedaan gemaakt worden met het commando “force-enable-gen3.exe –revert” in de commandline. De fix is hier te vinden en is op eigen risico te gebruiken.


Getest op mijn stock 3960X / GTX680 SLI setup, zonder fix:
En met de fix:- 304.48 Beta drivers gebruikt -Toch weer een goede 700 puntjes erbij in 3DMark 11 Performance, thank you!
 
Bovenaan