• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Overleden i7

stuivertje

New member
Beste forumleden,<br>Het volgende is er gebeurd: Ik heb een i7 PC voor mijn zoon gebouwd, daar heb ik later een custom waterkoeling in gefriemeld. Een EK-XPRES 100SPC-60 PWM met pomp, gecombineerd met een alphacool 240 set het eea aangepast zodat het cosmetisch verantwoord is, Draaide als een malle. Bleef lekker koel (27graden). Op een koude zaterdagmorgen morgen wilde mijn zoon zijn PC aanzwengelen, maar kreeg geen sjoege. Ik heb vervolgens de fout opgespeurd, kwam er achter de het procje overleden was (i7 7700K) van 2 jaar oud. Het kostbare blokje eruit gesleuteld en opgestuurd. Na een week of 6 heb ik dat ding weer terug. Nu is eigenlijk de vraag hoe kom ik erachter of mijn pomp het doet? Zou het lullig vinden als ik het nieuwe procje er in sleutel, dat ie het maar efkes doet Reservoir zit tot de nok gevuld en de pomp is geruisloos. EN ding heeft dus 2 maanden uitgestaan, zou er nu aanslag in de radiator blijven zitten?<br>Hoop dat de specialisten mij hierbij kunnen helpen.<br><br>MvG W.J Stuiver<br type="_moz">
 
indicatief, stomweg met dergelijks https://www.highflow.nl/watercooling/aansluitingen/flow-temp-meters/flow-meters/ er tussen te steken?

Lijkt me makkelijker en goedkoper dan een volgende keer te moeten merken dat pomp defect is (en grotere kosten te hebben).

Voor nu vermoed ik uitbouwen, wateraanvoer leveren van 1 emmer (niet droog lopen) en zien of, als je de pomp zelf aansluit (zonder rest van pc) of deze dit water kan naar andere emmer pompen.

Misschien ook te controleren of er verstopping zou kunnen zijn ergens (corrosie, alg-vorming,...) maar ken zelf onvoldoende om te zeggen hoe je dit moet doen.
 

Vergelijkbare onderwerpen

Bovenaan