• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

overklokken ram

timotimo

New member
Beste

Ik heb net mijn pc in elkaar gezet en alles werkt bijna goed. me i7 7700k draait op 4,5 ghz wat ik voldoende vind. Alleen me ram wil maar niet hoger komen dan 1600mhz wat ik erg raar vind omdat het 3200mhz ram is.
me systeem ziet er als volgt uit:

i7 7700k
asus rog maximus vi code
Corsair dominator platinum 8GB • DDR4 • 3.200Mhz
en een 7870 jokercard als videokaart die ik ga vervangen.

Ik heb zelf al in de bios het xmp profiel geprobeerd en het handmatig in te stellen maar niks werkt als ik cpuid app open op de pc blijft er rond de 1600 mhz staan.
Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?
 

dopestuff

Moderator
Forumleiding
[MENTION=5421]timotimo[/MENTION] heb je het geheugen in de juiste slots gestopt (zie handleiding moederbord) ik zie namelijk staan dat er maar single channel word gedraaid en dat hoort dual te zijn.
Verder word de frequentie door cpu-z inderdaad op de manier aangegeven zoals das experiment dat aangeeft

Verder kan je met leuke tools zoals aida64 de cashe&mem geheugen benchmark leuk zien wat verschillen zijn na verschillende aanpassingen in settings
 

timotimo

New member
Bedankt voor de reactie. Het ram zit er niet volgens de handleiding in. het zit nu in slot b1 en b2. volgens de handleiding moet hij in a2 b2 alleen als ik dat doe start de pc niet op omdat hij geen ram herkend wat ik erg raar vind.
 

timotimo

New member
daar had ik ze al eerst in gedaan alleen toen herkende hij de ram niet en starten niet op. wat best raar is vind ik
 
Bovenaan