• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

NU.NL | Osama Bin Laden is dood!

HighSpeed^

Destinasian'
WASHINGTON - Terroristenleider Osama bin Laden is dood. Zijn lichaam is in handen van de Verenigde Staten. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama bevestigd.

m1gz489a465j.jpg


Obama deed dit zondagavond laat (lokale tijd) tijdens een plotseling ingelaste persconferentie. "Het recht heeft gezegevierd'', zo zei de president.
Volgens een Amerikaanse regeringsfunctionaris was het doel van de missie niet het gevangennemen, maar het doden van Bin Laden, zo meldt Reuters.
Bin Laden is door de Amerikaanse elitetroepen geïdentificeerd op basis van zijn gezicht. Momenteel worden DNA-testen gedaan om zijn identiteit definitief vast te stellen, aldus een Amerikaanse functionaris.
De resultaten van de DNA-testen zullen binnen enkele dagen bekend worden. Bin Laden zou zich hebben verzet tegen zijn arrestatie, waarna hij door zijn hoofd werd geschoten. De kleine groep commando's heeft daarna vastgesteld dat het stoffelijk overschot toebehoorde aan de terroristenleider.

'Zeemansgraf'

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN heeft het stoffelijk overschot van terreurleider Osama Bin Laden echter een zeemansgraf gekregen.
Eerder had een Amerikaanse functionaris nog gezegd dat de Verenigde Staten het lichaam van Bin Laden volgens de islamitische regels zouden behandelen. De Amerikaanse en Pakistaanse autoriteiten hebben nog geen beelden vrijgegeven van het stoffelijk overschot van Bin Laden.

Special forces

In augustus kwamen de Amerikanen Bin Laden op het spoor, maar het duurde nog maanden voordat de inlichtingendiensten zeker wisten waar de terroristenleider zich bevond. Dat werd vorige week pas duidelijk.
Een klein team van special forces drong in Abbotabad, zo'n honderd kilometer van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad, het gebouw binnen waar Bin Laden zich bevond. Ze brachten hem om en namen zijn lichaam mee. Bij de operatie zijn geen Amerikanen omgekomen. Obama stelde dat de VS zijn geholpen door Pakistan bij de zoektocht naar Bin Laden.
Obama benadrukte verder dat de Verenigde Staten niet in oorlog zijn met de islam. Hij stelde dat Bin Laden juist oorlog voerde tegen moslims die ook slachtoffer werden van de aanslagen van al-Qaeda.

m1gz47ianxeg.jpg

De elitetroepen waren circa veertig minuten op Pakistaanse bodem om hun missie uit te voeren. De directeur van de CIA, Leon Panetta, heeft samen met andere functionarissen van de inlichtingendiensten vanuit de VS live meegekeken. ''Toen bekend werd dat de operatie een succes was, kregen de aanwezigen een behoorlijk groot applaus'', aldus de functionaris.

Zoon

Volgens bronnen in het Witte Huis kwam niet alleen Bin Laden zelf, maar ook een zoon van de terroristenleider om. Ook zouden twee mannen en een vrouw zijn omgekomen.
De twee mannen werkten als koeriers voor Bin Laden. De getroffen zoon was een volwassene. ''Een vrouw werd gedood toen een van de militanten haar gebruikte als menselijk schild. Twee andere vrouwen raakten gewond'', aldus de anonieme medewerker.
Obama zei eerder dat bij de actie geen burgerslachtoffers waren gevallen.

Waakzaam

De president maakte duidelijk dat met de dood van de al-Qaeda-leider geen einde komt aan de strijd tegen het terrorisme.
Al-Qaeda zal doorgaan met aanslagen tegen de Verenigde Staten en in de rest van de wereld, waarschuwde Obama. De VS moeten ''waakzaam'' blijven, voegde hij eraan toe.

11 september

Bin Laden is de leider van terreurnetwerk al-Qaeda en wordt door de Verenigde Staten verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen op 11 september 2001, onder meer op de Twin Towers in New York. Daardoor kwamen bijna drieduizend mensen om het leven. De VS zochten al jaren naar Bin Laden, maar konden hem tot nog toe niet vinden.
De in Saudi-Arabië geboren Bin Laden is voor het laatst gezien in 2001 in Afghanistan. Vermoedelijk heeft hij zich tijdelijk schuilgehouden in het berggebied tussen Afghanistan en Pakistan, maar dat is altijd onzeker geweest. De terroristenleider stuurde af en toe video- of geluidsboodschappen waaruit bleek dat hij nog leefde.
Naast de aanslagen van 11 september wordt Bin Laden ook verdacht van betrokkenheid bij aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998 en de aanslag op het Amerikaanse marineschip USS Cole in Jemen in 2000.

Bron: OSAMA BIN LADEN IS DOOD | nu.nl/dood bin laden | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl
DNA-Proef: DNA-proef bevestigt dood Bin Laden | nu.nl/buitenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

--------------

Nou, hij is dus eindelijk gepakt..
 
Laatst bewerkt:
Wie gelooft dit? Ik niet in ieder geval.

ALS Bin Laden nog zou leven liet hij zich echt niet zo gemakkelijk pakken, zeker niet op zo'n voor de hand liggende locatie. Waarom hebben we hem al jaren niet meer in de media gezien? Nadat hij zwaargewond was geraakt bij de aanslag jaren terug?

Ze zouden hem in zee hebben gegooid, en nu hebben ze opeens een lijk + DNA? Nee, ik geloof er weinig van totdat er echt 100% concreet bewijs is, en dit lijken eerder fabels. Een mooi iets om Obama's reputatie te verrijken voor de verkiezingen.
 
De locatie en zeemansgraf zegt mij meer dan voldoende, ik geloof er echt werkelijk geen fuck van.
En ook al is die echt dood, alsof nu alles is opgelost.
Er lopen zoveel van die mafketels rond..
 
Hier een theorie waarom hij nog WEL leeft:

De buitenlandse coalitiemacht in het Midden-Oosten zou naar huis kunnen want Osama bin Laden is dood. Maar dat was hij toch al enige jaren?

De foto van Osama bin Laden die nu overal opduikt circuleert al enige tijd en is gefotoshopt, recent bewijsmateriaal is er niet en de vermeende terrorist zou een zeemansgraf krijgen om te voorkomen dat de plek waar hij is begraven een bedevaartsoord wordt.

In 2001 meldde Fox News dat Osama bin Laden een vredige dood zou zijn gestorven. De Pakistan Observer liet weten dat de Al Qaida-leider al enige tijd leed aan een gecompliceerde longaandoening waar hij in december 2001 in de omgeving van Tora Bora aan zou zijn bezweken.

Volgens de voormalig Pakistaanse politica Benazir Bhutto werd Osama bin Laden in 2007 vermoord. Zij voorkwam dat haar land in 1993 te boek kwam te staan als terroristenstaat door krachten die het democratische proces in de regio willen ondermijnen. Korte tijd na haar uitspraken werd Benazir Bhutto vermoord.

Vorige week nog werd gedreigd met een nucleaire aanslag mocht Osama bin Laden gepakt worden. Zo zou volgens WikiLeaks door Al Qaida ergens in Europa een nucleaire bom tot ontploffing worden gebracht mocht Osama in handen vallen van het Westen.

Het lijkt erop dat de Zionisten dit bericht bewust rond deze tijd naar buiten hebben laten komen met als waarschuwing Osama niet te pakken vanwege hun belangen in het Midden-Oosten, waar ze de westerse troepen zeer goed kunnen gebruiken.

Training CIA

Kort na 9/11 publiceerde de BBC al artikelen over Osama bin Laden. Zo schreef de omroep kort na de aanslagen dat Bin Laden training zou hebben gekregen van de CIA. De informatie kwam van Midden-Oosten correspondent Hazhir Teimourian. In 2004 schreef de BBC een artikel over de herkomst en banden van Al Qaida. Tijdens de anti-Sovjet jihad werden Bin Laden en zijn troepen gefinancierd door de Amerikanen en de Saoedi’s. Ook komt het aspect weer naar voren dat Osama training kreeg van de CIA.

Volgens het Iraanse Press TV stelt FBI-vertaalster Sibel Edmonds dat de Verenigde Staten nauw samenwerken met de Taliban en Al Qaida om hun doelen in Centraal-Azië na te streven. Edmonds werd vervolgens ontslagen bij de FBI omdat ze 'gevoelige informatie had onthuld'.

Daarnaast zijn de Bush en Bin Laden families zakenpartners binnen de Carlyle Group. Ze maakten samen de video met de nep-Osama die de verklaring aflegde verantwoordelijk te zijn voor 9/11 (zie video onder). Overigens wordt Bin Laden op de website van de FBI niet eens gezocht voor 9/11.

De Amerikaanse Carlyle Group voorziet de coalitiemacht in het Midden-Oosten van wapens. De groep wordt geleid door een aantal voormalige leden van de Amerikaanse regering en voormalige werknemers van inlichtingendiensten. Ook bekleden diverse andere prominente voormalige politici functies binnen de organisatie, zoals John Major, de voormalige Britse minister-president en George Bush senior, voormalig CIA-directeur en voormalig president van de Verenigde Staten.

Photoshop

De foto die nu massaal op internet opduikt en die gebruikt wordt als bewijsmateriaal is al oud. Het gaat om een slecht gefotoshopte foto die in 2010 al op de website a-w-i-p.com verscheen. Zie ook het volgende artikel op Veteranstoday over het feit dat de bevolking al jaren misleid wordt omdat Osama bin Laden al lang dood is.

En natuurlijk krijgt Osama nu een zeemansgraf zodat niemand kan zien waar hij begraven wordt. Onder het voorwendsel dat de plaats waar Osama wordt begraven geen bedevaartsoord wordt krijgt hij nu een zeemansgraf zodat al het bewijsmateriaal kan worden verdoezeld.

Voor president Obama komt dit bericht goed uit, gezien de verkiezingen volgend jaar. We kunnen de zaak voorts van twee kanten bekijken. Aan de ene kant is de dood van Osama bin Laden geen nieuws omdat de man al lang overleden is en er 10 jaar lang geen nieuw echt beeldmateriaal is opgedoken. Geruchten deden al jaren de ronde dat Osama ergens in een vriezer werd bewaard en dat gewacht werd op deze dag. De kans is echter bijhoorlijk groot dat Osama dus nog leeft.



YouTube - 9/11 CONSPIRACY: THE BIN LADEN TAPE IS A FAKE!


YouTube - Benazir Bhutto: Bin Laden was Murdered
 
Wat maakt het uit of die gast nu dood is of niet? Al Qaïda gaat voort. Het is slechts een opkikkertje voor het Amerikaanse volk en voor Obama die nu meer kans maakt op het volgende presidentsschap.

Zelf denk ik dat ze hem gedood hebben. Zou maar dom zijn om dan zonder enige zekerheid te gaan zeggen dat ie dood is terwijl hij dan ineens zou kunnen opduiken. Denk dat dat de geloofwaardigheid van de USA en Obama ernstig in het gevaar zouden brengen.
Wat betreft dat zeemansgraf: Volgens de Islam moet een moslim zo snel mogelijk begraven worden wat hierbij dus gedaan is. Met het lichaam paraderen zou de moslimwereld ook niet goed doen.
En zij maar zeker dat alle mogelijke bewijzen bijgehouden zijn. De wereld zal het nodig hebben.
 
Dat ze zo'n persoon die heel veel moorden achter zijn naam heeft staan, nog volgens de religie gaan "begraven" wegens respect, sorry hoor maar dat gaat mij echt te ver.
Geloven.. het maakt de wereld kapot.
 
@hierboven: Het helpt toch niet om met die persoon of het lijk ervan te paraderen?
Sterker nog, het zal waarschijnlijk nog meer negatieve reacties uitlokken dus beter zoals het nu is.
 
Zal denk ik niet veel uitmaken dit. Er staat vast wel iemand klaar om zijn plekje over te nemen. Hij is niet de enigste die zo denk, denk ik.
Ik vind het moeilijk om te geloven of hij nu dood is of niet aangezien er zo weinig concreet is. Voor de rest vind ik het persoonlijk jammer. Ik had liever gezien dat hij was opgepakt en in amerika voor levenslang werd weggestopt achter tralies zodat ie kon rotten.
 
Hier een artikel van de NOS.
NOS op 3 - De complottheorieën: wel, eerder of niet dood?!

Volgens mij zijn de meeste dingen een beetje ver gezocht, maar dit vind ik toch vreemd:

'Toevallig' kwam op precies dezelfde dag, maar dan 66 jaar eerder (1 mei 1945), het bericht naar buiten dat Adolf Hitler niet meer leefde. Samen met zijn vrouw Eva Braun, met wie hij op 29 april 1945 trouwde, pleegde hij op 30 april 1945 zelfmoord.

Ook valt de berichtgeving van de dood van Osama bin Laden gelijk met de speech 'Mission Accomplished', die oud-president George W. Bush op 1 mei 2003 gaf. Hierin vertelde hij dat de oorlog in Irak tot een einde was gekomen. Velen zien deze overeenkomst als een publiciteitsstunt. (bekijk de video 'Speech Bush einde Irakoorlog')

Op vrijdag 29 april vond het langverwachte huwelijk van prins William en Kate Middleton plaats. Het stel zou naar verluidt op huwelijksreis gaan naar Jordanië, maar dat werd op het laatste moment afgezegd. Volgens de geruchten zou het Britse koningshuis toen al van de dood van Bin Laden afweten.
 
Who effin Cares...
dit wilt toch niet zeggen dat tha war on Terrorism over is..
zal waarschijnlijk alleen maar erger worden dit..
wat landen wel allemaal niet doen voor Money & Power
 
Terug
Bovenaan