• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Muammar kaddafi gedood

JW.

New member
Dei kerel is samen met Fidel Castro toch jaren het symbool geweest van de anti Amerika denkwijze.
Maar ja, nu dus niet meer ;)

De Libische oud-dictator Muammar Kaddafi is donderdag gevangengenomen en vervolgens overleden aan zijn verwondingen. Dat heeft de Libische minister van Informatie Mahmoud Shammam bevestigd.

De kolonel stierf bij een aanval door strijders van de Nationale Overgangsraad, stelde deze minister. Abdel Majid Mlegta, een hoge militaire functionaris van de NTC, zegt dat Kaddafi bij zijn arrestatie in Sirte in zijn hoofd en benen is geschoten.
De NAVO heeft de berichten nog niet bevestigd. NTC-leider Mustafa Jalil geeft later op de dag een toespraak.

De ex-dictator is donderdag aangetroffen in een gat in de grond in Sirte. Dat meldt de Britse omroep BBC op basis van een gesprek met de strijder van de Nationale Overgangsraad die Kaddafi zou hebben gevonden.

De NTC-strijder Mohammed, een twintiger, zei dat Kaddafi smeekte: ''Niet schieten''. De kameraden van Mohammed tilden de strijder op hun schouders en zongen Allah Akbar (God is de Grootste). Anderen losten vreugdeschoten.
Mohammed toonde de BBC-verslaggever trots een gouden pistool, dat hij naar eigen zeggen van Kaddafi had afgepakt.

Arrestatie

Aanvankelijk meldde de NTC dat Kaddafi bij zijn arrestatie door strijders van de NTC zwaargewond raakte. Mlegta zei dat troepen die loyaal zijn aan het nieuwe bewind in de buurt van Sirte het vuur openden op een groep met Kaddafi en een aantal van zijn aanhangers.

Bronnen van de Arabische nieuwszenders al-Jazeera en al-Arabiya en het Britse persbureau Reuters melden dat hij later is overleden.
Na de eerste berichten over de arrestatie van Kaddafi braken op diverse plekken in Libië feesten los. In Sirte lopen NTC-strijders juichend over straat en lossen vreugdeschoten in de lucht.
Verder filmpje:
Moammar Kaddafi dood
LET OP! Mogelijk schokkend.

Bron: nu.nl
 

Ingmaronline

New member
En terecht, heb het niet zo op campers.
Epic opmerking :)

OT: Het is een goede zaak dat hij weg is, en ik mag hopen dat andere 'democratische leiders' hier lering uit trekken en niet doorgaan met het beschieten van hun eigen volk ( Jemen, Syrië )

Er was vast een periode dat dit soort regimes werden gedoogd door de wereld, maar ik vind het tegenwoordig wel mooi geweest. Allemaal afzetten die lui, en laat ze dan gelijk de grenzen door heel Afrika op de schop nemen.. Maar goed, dat is als wensen voor wereldvrede, en ik ben geen Miss Universe
 

JW.

New member
lol @ 14th Presige :041:


Hoorde vandaag op het nieuws ook 'geschokte reacties' over de manier waarop de lokale bevolking met het lichaam omgingen.

OMG wat denk jezelf... 42 jaar onderdrukt en dan krijg je de kans om die frustratie te botvieren op DE eindbaas. Tuurlijk schop je hem dan alsof je leven er vanaf hangt... naïef NLD.
 

Das Experiment

Remy
Forumleiding
Mensen in Arabische landen gaan vaak op een andere manier om met overledenen/gewonden en noem maar op.

Zie je wel vaker.

Word er iemand neer geschoten. Tilt de hele buurt hem zowat de auto in.
Hier zijn de meeste mensen bang om vieze handen te krijgen. :)
 

thiesggb

New member
lol @ 14th Presige :041:
OMG wat denk jezelf... 42 jaar onderdrukt en dan krijg je de kans om die frustratie te botvieren op DE eindbaas. Tuurlijk schop je hem dan alsof je leven er vanaf hangt... naïef NLD.
Ja, maar ik vind het wel erg dat ze de hond van Kaddafi ook hebben doodgeschoten.

Was verdomme eene lieve hond jonguh!

R.I.P. Kablaffie.
 
Bovenaan