• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Koning gaat 825.000 euro per jaar verdienen

Thierry

perfectly imperfect
Van dat salaris moet zijne Majesteit ook het salaris van zijn hofhouding betalen, dus een hoop gaat weer in de zakken van een werkende Nederlander.

Liever een koningshuis dan een president die elke 4 jaar weer gekozen moet worden wat ook weer enkele miljoenen kost en die er alleen maar zit om zijn eigen politieke vriendjes de zakken te vullen.

Doe mij iets van een Hollands traditie, we hebben al zo weinig hollands over in dit landje.
 

JW.

New member
Vind een monarchie ook wel iets hebben, maar dat prijskaartje wat eraan hangt kan echt niet meer...
't zou een mooi gebaar zijn aan het NLD volk, als hij een substantieel deel van zijn "salaris" zou inleveren!
 

Harjo

OC noob
Laat de koning lekker zoveel geld verdienen hij is koning van ons landje dan mag je ook een best loontje hebben

Verstuurd van mijn GT-N7100 met Tapatalk
 

CrizCroz

Junior Member
als je al ziet wat die Bank Topmannen verdienen en daar worden nog eens duizenden mensen ontslagen omdat ze anders hun bonus niet kunnen krijgen. kan ik hier wel mee leven wat onze je nieuwe koning gaat verdienen
 

JW.

New member
als je al ziet wat die Bank Topmannen verdienen en daar worden nog eens duizenden mensen ontslagen omdat ze anders hun bonus niet kunnen krijgen.
Ben het hier ook zeker mee eens, maar laat de nieuwe Koning dan een morele oproep doen (nadat hij het goeie voorbeeld heeft gegeven).
 

sir serial

Republic of Gamers
als je al ziet wat die Bank Topmannen verdienen en daar worden nog eens duizenden mensen ontslagen omdat ze anders hun bonus niet kunnen krijgen. kan ik hier wel mee leven wat onze je nieuwe koning gaat verdienen
Vertel dit bij de voedsel en of stadsbank..iedereen zal het er mee eens zijn :p

Ik vind het aso vooral als je ziet wat voor bijrol het koningshuis nu eigenlijk nog heeft, vooral in deze tijden!
 

JW.

New member
Ter vergelijking:

Koning van Spanje: 150.000,-
Duitse bondspresident 199.000,-
Amerikaanse president 400.000,- (dollar)

Zij moeten daarover wel gewoon belasting betalen.

Als de nieuwe Koning t zou moeten doen met 325.000 (zonder belasting voor mijn part), kom ie echt wel rond hoor!!! (das nog 2x de balkenendenorm)
Kun je jaarlijks een half miljoen meer uitgeven aan de zorg...

Morgen komt de petitie online, ik ga hm zeker invullen.
En nogmaals... ben GEEN tegenstander van de monarchie!
 

maomanna

Shoutboxspammer
hou er wel rekening mee dat hij van dat geld ook nog zijn hele staff etc moet betalen.
Er gaat dus nog een hoop vanaf voordat hij het prive kan besteden.
 

DutchChilles

New member
Ik zeg, doe dat hele koningshuis maar weg. Wat voor een belangrijke rol spelen ze nou eigenlijk? Zou een bak geld schelen.
Stond vandaag trouwens in de Stentor ook dat het onderhoud van het zeilschip van de koningin uit de staatskas komt. Kosten: minstens 4 miljoen per jaar.
 

enthernal

underwater
Waar jullie over klagen. De zot van belgië heeft een dotatie van 2 miljoen en die moet er geen schijtpapier, woning(en) of vakanties met legervliegtuigen van betalen, daar heeft ie nog eens eens bijna 10 miljoen voor...
 

mystiqu

New member
Patriarchie mensen ^^ Monarchie geldt alleen met een koningin :p En als wij als Nederlanders het ermee doen dat ie dat verdient, so be it.
 

JW.

New member
'Koninklijk Huis moet belasting betalen'

Leden van het Koninklijk Huis moeten belasting gaan betalen. Daartoe zou hun inkomen moeten worden verhoogd. Dat vindt een Kamermeerderheid van VVD, PvdA en D66, blijkt maandag uit een rondgang van RTL Nieuws.

Het voorstel van de drie partijen is volgens RTL Nieuws vooral een principekwestie. Om ervoor te zorgen dat de koninklijke familie er niet op achteruit gaat, moet volgens VVD en PvdA hun bruto inkomen omhoog.

D66 stelde al in 2012 voor om leden van het Koninklijk Huis loon- en inkomstenbelasting te laten betalen. De drie partijen reageren nu op een oproep van het Nieuw Republikeins Genootschap (NRG) om het inkomen van koning Willem-Alexander te verlagen tot 150.000 euro per jaar. Dat idee vindt in de Tweede Kamer vooralsnog weinig navolging.

Zondag liet het NRG weten dat het een burgerinitiatief wil indienen om een Kamerdebat aan te zwengelen over het ''exorbitante salaris'' van de koning. De wet op het burgerinitiatief eist dat minstens 40.000 Nederlanders de oproep tekenen.

Bron: NU.nl
 

JW.

New member
Weer een inhoudsloze reactie...

ON TOPIC:

Gister DWDD zitten kijken, best vermakelijk... de discussie tussen de staatssecretaris van Financiën en iemand van het NRG.
Met name toen dit voorbeeld ter sprake kwam:

Prinses Margriet, de jongere zus van koningin Beatrix, en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven maken sinds 2006 gebruik van een fiscale constructie om de erfbelasting voor hun kinderen en kleinkinderen te minimaliseren. Dat meldt De Telegraaf.
Op advies van de bank ABN Amro stopte het echtpaar een aanzienlijk deel van hun vermogen in een stichting, met trustmaatschappij TMF als uitvoerend bestuurder. De winst op dit vermogen wordt volgens de bank geheel onttrokken aan belastingheffing, wat een voordeel van miljoenen euro's oplevert.

De prinses richtte de stichting, Stichting Royale genaamd, in december 2006 op. De erfbelasting, 20 procent voor kinderen en 36 procent voor kleinkinderen, wordt door de constructie omzeild. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is er niets mis met de constructie.
Maar ja... dat zijn dan weer de mazen in de wet.
Aan de andere kant is er ook iets voor te zeggen dat ze "een voorbeeld functie" hebben.

Rede te meer om ze een ceremoniële taak te geven, worden dit soort dingen niet meteen opgeblazen.
 

arwin74

Active member
en wat denk jij wat het nederland opleverd als er een koning of koningin op bezoek gaat in een ander land voor handels "missie"

vind dat bedrag wat ze krijgen helemaal niet veel, zeker als je nagaat dat ze hier zelf ook hun personeel moeten betalen. leuk dat er word geschreeuwd dat obama maar 4 ton krijgt maar alles qua personeel word betaald door de overheid daar dus hij heeft geen last van peroneels kosten dus kan die ook met minder toe

Arwin
 
Bovenaan