• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Hardtubing loop

snekfrek

New member
Goedenavond allemaal.

Allereerst wil ik graag even vermelden dat ik absoluut niet lui ben en het werk op iemand anders wil schuiven, ik kom er zelf gewoon niet helemaal uit :054:.

Na een aantal maanden sparen en zoeken naar componenten heb ik eindelijk alles gevonden wat ik wil hebben voor mijn case upgrade. Aangezien dit de eerste keer is dat ik zelf een waterkoeling set heb samengesteld vraag ik graag om jullie hulp, ik wil graag weten of ik iets over het hoofd heb gezien en of dit wel samen gaat werken, ook advies/opmerkingen/tips zijn van harte welkom!

Om te beginnen een lijstje met waar het om gaat:

- Thermaltake core x71 case
- 3x Thermaltake Riing RGB fans
- 3x Corsair AF120 fans
- 2x Thermaltake Riing blauwe fans
- 1x 140mm Thermaltake fan

Hardware:

- MSI Z97 Gaming 5 moederbord
- MSI GTX 970 4GB GPU
- Intel i5 4690K CPU

Waterkoeling:

- EK-Supermacy EVO - Nickel
- EK-FC970 GTX TF5 - Nickel
- EK-FC970 GTX TF5 Backplate - Black
- Magicool DCP450 (Deze had ik nog liggen, de pomp is naar mijn mening vrij krachtig)
- Phobya 150 black matt
- EK-CoolStream SE 360 Slim Triple
- Bitspower None chamfer PETG Link Tube 1000mm *2x*
- Coolforce CF1 Fitting 90 degree fitting *8x*

Mijn gevoel zegt me dat deze fittingen niet direct op de componenten kunnen worden aangesloten, klopt dat? :eusa_drool:

Ook heb ik geprobeerd een overzicht van het pretpaket in de case te maken, helaas zijn mijn photoshop skills niet erg hoog, het feit dat ik dit met het trackpad van mijn laptop moest doen aangezien mijn pc uitelkaar ligt maakte het niet veel makkelijker, mijn excuses!
loop.jpg
1. cpu
2. GPU
3. Radiator
4. pomp/res combo
5. Los reservoir

Deze case bestaat uit 2 delen, in het bovenste gedeelte zit rechtsonderaan een groot gat, hierdoor kan de radiator gemakkelijk aangesloten worden op de reservoirs.

Met donkerrood is de stroomrichting aangegeven. Het plan is om 90 graden fittingen te gebruiken en de rest gewoon te buigen.

Ik wil dus graag weten of dit allemaal samen gaat, daarnaast nog een paar extra vragen;
- Kunnen de fittingen direct aangesloten worden op de radiator, reservoir etc.. of moet er nog een 'tussen' fitting bij?
- Ik ben nog opzoek naar een drain poort, deze moet zo laag mogelijk geloof ik? Welk product past hier tussen?

Mocht je helemaal tot hier hebben gelezen dan wil ik je graag bedanken! Ook alvast mijn grote dank voor de mensen die reageren!

UPDATE;
Zie net dat ze het gpu blok hebben verwijderd, erg jammer. Zodra ik een vervanger heb gevonden zal ik het lijstje even updaten (tips uiteraard welkom)
 
Laatst bewerkt:

MisterIce

New member
Ik wil dus graag weten of dit allemaal samen gaat, daarnaast nog een paar extra vragen;
- Kunnen de fittingen direct aangesloten worden op de radiator, reservoir etc.. of moet er nog een 'tussen' fitting bij?
- Ik ben nog opzoek naar een drain poort, deze moet zo laag mogelijk geloof ik? Welk product past hier tussen?
1. Inderdaad, deze fittingen zijn niet om de PETG tubing op je componenten aan te sluiten. Deze fittingen zijn puur om een 90 graden bocht te maken zodat er niet gebogen hoeft te worden. Voor op de componenten heb je een fitting nodig met schroefdraad aan 1 zijde. Hier een voorbeeld van Bitspower: Bitspower Enhance 90-Degree Rotary Dual Multi-Link Adapter - Matt Black - BP-MBE90RML
 

MisterIce

New member
Ja, het is inderdaad geen goedkope hobby haha.


2. Een drainport (of te wel, een kraantje) moet zo laag mogelijk ja, want je wilt zoveel mogelijk vloeistof eruit krijgen voordat je je loop gaat openbreken.
Hier nogmaals een voorbeeld van Bitspower: Bitspower Valve / Kraan Silver Shining BP-MVV-SLSL
Hierbij sluit je de loop aan op de ene kant mbv een fitting en aan de andere kant een afsluitfitting.
 

snekfrek

New member
Aah ik zag deze inderdaad al voorbij komen, wist niet zeker of hij geschikt was hardtubing, ik zie het nog niet helemaal voor me maar dat komt wel goed :D
 

MisterIce

New member
Ik wist het in het begin ook allemaal nog niet. M'n eerste gedachte was "Hoe ga ik dit ooit allemaal voor elkaar krijgen?". Maar na wat build logs kijken en gewoon proberen is het toch gelukt. Je zult halverwege het bouwen nog wel dingen tegenkomen waarvan je denkt dat beter kan en dus wat bijbestellen, maar daar leer je alleen maar van.
 
Bovenaan