• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

GPU waterkoeling AMD Radeon R9 290

Jonas Inghels

New member
Hallo allemaal,

Ik heb, om het nog mooi te verwoorden een hitte probleem met mijn R9 290. De stock koeler liet mij al in de steek omdat de VRAM heel snel té warm wordt en zichzelf uitschakelde, na het upgraden naar een andere koeler bleek het even goed te gaan maar als ik echt high end wil gaan gamen ging het ook weer de gevaarlijke richting uit(lees 100°c)
Omdat ik mijn grafisch kaart heel graag nog even wil gaan gebruiken heb ik na lang denken toch overwogen te gaan werken met waterkoeling, mijn eerste keer dus. Ik las het forum hier en deed een eerste poging om alles samen te stellen wat ik nodig heb. Mijn huidige case (cooler master silencio 550) is denk ik te klein dus stak ik in het mandje ook een nieuwe case erbij die voldoet aan de afmetingen. De fittingen, daar snap ik niks van dus die zitten nog niet in het mandje.
Cooler Master CM Storm Enforcer SGC-1000-KWN1
Black Ice GT Xtreme 120
Aerocool 120mm Shark Black Edition Fan 1500RPM EN55413
EK-FC R9-290X - Acetal Nickel [Rev.2.0]
EK-BAY DCP 2.2 Combo Unit - incl. pump
PSU Bridging Tool 24 pin
EK-Ekoolant UV BLUE premix 1000mL
Tygon R3603 - 6.4MM ID - 9.6MM OD - Clear weet wel niet hoeveel van dit. maar de maten komen voor elk onderdeel overeen.
Bedankt voor alle feedback, echt alles is welkom want waterkoeling is voor mij echt totaal nieuw
Jonas
 

Jonas Inghels

New member
Super, ben net terug uit vakantie dus ik denk dat ik met jouw advies zeker al aan de slag kan gaan, bedankt voor de snelle reactie, hopelijk krijg ik nu mijn gpu temps onder controle maar daar twijfel ik niet aan.

Bedankt,
Jonas
 
Bovenaan