• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

De volgorde van de componenten

brianos

New member
De hele boel gemonteerd vandaag.

Dank zij de supersnelle service van highflow.
Smorgens besteld de volgende dag geleverd.
In Belgie????

Werkt super.Zeer tevreden
Alleen de Katode lichtjes van 2x10 cm die ik had besteld hebben 5 min gewerkt .
Voedingje die er in zit gesmolten jammer ik had vanavond graag het uv effect gezien.

Voor die 7.75 euro ga ik ze niet terugsturen vanuit belgie betaal je evenveel verzendkosten????

De volgorde is Res-pomp-rad-cpu-gpu-Res
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
Thanks voor de update! De startpost is nu zeker veeeel duidelijker, daar zullen vele mensen wat aan hebben! ;)
 

Source

Mr. Grillmeister
Alleen:

Het water bereikt na ongeveer een half uur overal nagenoeg dezelfde temperatuur. Het water dat uit de radiator stroomt is gemiddeld 0.2°C warmer dan het water dat de radiator instroomt. Dezelfde verschillen zijn te vinden vlak voor en vlak na een koelblokje.
Lijkt mij dat er koeler hoort te staan.

Voorderest een mooie update!
 

Calimero

Banned
Zolang je res. kort voor en vooral boven je pomp zit zodat deze niet droog draait
schijnt het volgens de "geleerden" verder niks of nauwelijks uit te maken.
 

Slakkie

New member
Goedenavond,

Ik heb vandaag mijn eerste setupje in elkaar gezet echter is er 1 ding waar ik me zongen om maak.
Mijn pomp heb ik aangesloten op een zuig principe. Hij duwt dus de vloeistof in het reservoir. De pump zuigt aan de andere kant de vloeistof uit het CPU koelblok en daarvoor zit weer de rad. Nu lees ik dat iedereen de pomp de vloeistof door het systeem duwt. Zijn er meer mensen die deze techniek gebruiken?

Res -> rad -> CPU -> pomp inlet -> pomp outlet -> res

Aangezien het eigenlijk een gesloten systeem is dacht ik dat dit wel goed zit de temps zijn idle 32* graden. Het gaat om een core 2 duo e8400 op 3,6ghz.
 

Freddy

Administrator
Forumleiding
Ik zou dat nooit doen, de kans is er dat het waterniveau daalt en de pomp daardoor niet voldoende water kan aanzuigen.
Dan gaat de pomp dus droogpompen en is de pomp binnen de kortste keren kapot (hierop ook geen garantie en kan je dus een nieuwe pomp kopen).

We raden klanten daarom altijd aan om het reservoir voor/boven de pomp te plaatsen, zodat de pomp water kan aanzuigen van het reservoir.
Zo zie je snel of de pomp voldoende water toegevoerd krijgt (gevulde reservoir) en dus niet gaat droogpompen.
 

Slakkie

New member
Bedankt voor de reactie. Dat een pomp zonder water nooit mag draaien wist ik daarom heb ik mijn systeem gevuld door niet de pomp aan te sluiten maar door zelf aan de eind van de loop het water door de loop te zuigen, tot hij bijna helemaal gevult was het ik de loop gesloten. Toen heb ik het reservoir ek 250 goed gevuld.

Durf hem nu niet aan te slingeren, terwijl mijn loop helemaal gevuld is. Kan ik mijn in en out gewoon omwisselen of moet is de loop volgorde helemaal omgooien?

Bedankt voor de reacties
 

Slakkie

New member
Ok ga ik hem morgen leeg laten lopen. Ik de documentatie van het CPU blokje staat dat de in en out niet op een speciale plaats op het blokje kunnen. Geeft het geen probleem dat mijn res dan na de CPU komt en naar het reservoir stroomt?
Dit krijg je dan:
Res -> pomp -> CPU -> rad -> res ~
 

Slakkie

New member
Ik heb n.a.v Freddy's post de loop veranderd ging allemaal perfect. Ik koel nu alleen mijn CPU. Heb hier nog wat kennis opgedaan alleen een ding snap ik niet goed. Er word gezegd dat de volgorde niet uitmaakt. Mijn CPU 470gtx word luchtgekoeld 60graden. Als ik nu deze voor de CPU zet koelt de CPU toch minder omdat het warmer water via de aanvoerzijde krijgt? Heb hier al genoeg gelezen maar ik snap niet waarom dit niet zo zou zijn. Wil binnenkort namelijk de 470gtx en de nb/sb en het geheugen koelen ben nu dus informatie aan het inzamelen ik heb overigens een 360 rad ter informatie
 
Bovenaan