• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

[BiP]Project: Duality (LianLi V1000b)

Oli4v

Active member
Mooi, dus al nieuwe case staande :)
Jup, maar deze blijft in gebruik, mijn cruncher komt er dan in, heb er 3 radators voor ter beschikking dan (2x PA120.1 en 1x PA120.2) al de rest gaat dan in de grote V2000

Maar het is dan maar pas tegen volgende zomer, maar tegen dan zou ik liefst al het voorbereidend werk aan de kast ook klaar hebben, dus deze zou normaal nog naar TP9 meegaan :p
 

Oli4v

Active member
Precies ergens een lekje.

Hmmm, waarschijnlijk die opgelapte radiator ... Kast zit ook wel wat vol, we gaan eens wat moeten herschikken.
 

Oli4v

Active member
Deze even de hoogte in Schoppen.

Jaar of 3 geleden mijn basiscomponenten eens geüpgrade, was wel nodig, want malle ik zat anno 2016 nog op een core 2 duo E6750 te werken. Maar ging wel vooruit met een SSD.

Alles is geüpgrade naar een i5 4670K, welke ik ondertussen stabiel manueel naar 4Ghz heb overklokt. 16GB Corsair Vengeance DDR3 en een Gigabyte Z87-UD4H bord via tweakers aangeschaft.

Uiteraard is dat alles ook meer mooi gewaterkoeld geworden, maar de loop draait nu toch al bijna 3 jaar en kan wel eens een onderhoudsbeurtje gebeuren.
Ik denk dan ook nog de 2 resterende Thermochill radiators (thermochill is blijkaar failiet gegaan in de tijd dat ik het hele gebeuren niet meer gevolgd heb) uit de webshop aan te schaffen zodat ik terug een radiator achterop kan hangen en toevoegen aan de loop. Dit was het geval tot mijn 2e PA120.1 welke helemaal opgepolijst was besloot om te gaan lekken...

Op dit moment ziet dat er zo uit, natuurlijk nog mooi met tubing ipv vaste pijpjes, ik blijf wel voorstander van tubing indien ze mooi en simplistisch zijn aangebracht.

 

Nils

Highflow Clan Member
Haha! Leuk om te zien man! Nog steeds een dikke kast is het. Heb mijne laatst weggedaan.
 

Oli4v

Active member
Zo bij deze.

Bij de rebuild van de pc afgelopen zomer zat ik naar mijn EK250 reservoirs te kijken, voorheen zat er een 150 in. Hier wat mee gepast en gespeeld, uiteindelijk is hij met zo'n stukje hardpipe van bitspower dat normaal dient voor tussen grafische kaarten aan mijn hoofdradiator gekoppeld.

Ik heb zoals ik reeds een tijdje doe met 1/2 bitspower barbs, voornamelijk true silver exemplaren en 7/16 slang, de slang zit zo over de fittings gespannen en dat komt niet los, strak en mooi!
Ditmaal zwarte slang ipv blauw of wit, welke vroeger mijn standaardkleurtjes waren.

De waterkoelingcomponenten zijn de volgende.
- Laing DDC 12V (MCP355) met EK X-top V2
- EK Supreme HF Nickel edition
- Mips ramfreezer Nickel top.
- EK VGA Supreme POM van een tijdje geleden uit de sale bij HF.
- EK Multioption RES 250
- Thermochill PA120.3 helemaal opgeblonken (enige van m'n vroegere rads welke niet gaan lekken is na 10 jaar trouwe dienst).
- Thermochill PA120.1 achterop voor dat beetje meer extra koeloppervlak.
- Scythe Gentle Typhoons AP15's uit de middeleeuwen, maar eerlijk gezegd, zelfs na al die jaren dienst doen ze het nog heel goed!

Eerlijkheidshalve toegegeven, de duurzaamheid van het waterkoelmateriaal heeft bij mij toch al de tand des tijds goed doorstaan.

De hardware zelf is niks speciaals, al ben ik wel geïntereseerd in die Ryzen 3000 reeks van AMD, alhoewel het een zware overkill zou zijn voor wat ik doe op de pc (wat surfen, veel muziek luisteren, wat foto's bewerken, af en toe wat videootjes bewerken en sporadisch eens met een virtuele machine spelen).
- i5 4670K @4.2Ghz
- 16GB Corsair Vengeance DDR3 (misschien wel eens upgraden naar 32GB)
- Gigabyte Z87x-UD4H
- Radeon HD6970
- 1x Samsung EVO 250GB 2.5"
- 3x 1TB WD Green in RAID5 voor wat redundantie
- Seasonic S12g 600w met cablemod extenders erop, dit omdat mijn gesleevde HX650 en mijn moederbord ruzie maken voor een of andere gekke reden.
- Last but nog least en het beste van al, een Lian Li V1000b II Plus case uit 2005/2006 welke met z'n praktische modificaties de tand destijds goed doorleeft heeft, misschien enkel eens kijken om een USB 3.0 poort in het frontpaneel te steken, dat mis ik wel. 
Bovenaan