• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Asus ROG G46VW Gaming laptop

Rinneh

New member
Naar aanleiding van lang zoeken ben ik tot de conslue gekomen dat er maar weinig draagbare gaming laptops beschikbaar zijn en of gewoon net iets te "lelijk" zijn.

Uiteindelijk kwam ik op deze laptop uit G46VW - Strike on the Move

Maar ik kom deze nergens in webshops tegen. Omdat highflow toch wel meer high performance producten gericht is vroeg ik me af of deze te bestellen is bij Highflow en wat de kosten hiervan zijn?
 

k.3nny

Oldscool.
Waarom niet gewoon een highend MSI laptop? zijn betaalbaar + alround, Die Rog laptop is niet echt eeuhm een dagelijks model etc :)
 

Adam Vandervorst

New member
inderdaad een MSI laptop draagt misschien niet de naam RoG maar is zeker ook zijn plaats waard
en ik weet uit ervaring dat het heel degelijke laptops zijn ...
 

Rinneh

New member
De MSI gaming laptops zijn me helaas te glimmend qua uiterlijk, maar ook de accu duur is belabberd slecht zelfs bij non gaming situaties. De schermen die ze gebruiken zijn dan ook het goedkoopste wat erop kan.

De resolutie van de Asus is niet erg hoog, het schijnt wel een paneel te zijn met iets betere kijkhoeken. Mischien dat ik die zelf nog vervang. De rest is qua formaat nog te doen namelijk voor mij.

De Lenovo's hebben oververhittings problemen en ook daarbij is het scherm erg slecht. Vooral niet erg bright.

Dus dit en de Alienware m14x waren nog me enige opties. De laatste heeft een hogere resoluties maar locked drivers. Daarnaast schijnt de accu daarvan ook niet geweldig te zijn in tegenstelling tot de R1 variant.
 

Rinneh

New member
Helaas blijkt alweer dat het scherm niet erg helder is van de Asus rog laptop, Dat wordt 'm uiteindelijk dus ook niet.

De BTO's hebben helaas ook niet al te beste schermen. Ik was op zoek naar een relatief portable maar toch higher end systeem emt een goed scherm. Paar jaar terug had ik de Sony Vaio Z13 gekocht, perfect apparaat in die tijd. Enorm goed scherm die nogsteeds als 1 van de besten geld met alleen de Elitebook schermen voor zich. Licht, had een Geforce 330GT m Gpu die flink over te clocken was waardoor ik zelfs recente games als Dishonored en Borderlands 2 erop kon spelen.

Maar het is nu wel tijd voor iets snellers. Maar ik vrees dat alleen de Asus Ultrabooke 15inch met geforce 650GT m overblijft waar ook een IPS scherm in zit. Kost me dan alleen 1600. Tenzij de Asus zodanig goedkoop is dat ik er dan maar een extern scherm bij gebruik op werk.
 

Rinneh

New member
Omdat ik veel op locatie werk is het wel enigzins belangrijk voor me in combinatie met grafisch vormgeven. De Sony Vaio Z serie heeft schermen die zelfs beter presteren dan de Macbook pro schermen op gebied van kleuren reproductie (heb ook een Macbook pro gehad overigens). Maar vooral de combinatie draagbaar, relatief krachtig en betaalbaar is lastig. CPU vind ik minder belangrijk omdat de eerste generatie corei5 die ik nu heb al meer dan voldoende is, grafische kracht niet zo voor gaming maar ook niet voor het gebruik binnen in Photoshop etc omdat ik de drivers niet kan updaten zonder bios hacks wat ik dan ook weer niet voor elkaar krijg op mijn huidige laptop.

uiteindelijk kwamen op mijn lijstje de Lenovo Y580, Alienware M14X, Asus G45, Asus N56 en Asus Zenbook UX51VZ terecht, en de laatste 3 waren de enigen qua prestaties die voldoen aan de eisen (oververhitting bij de Lenovo is een probleem, alienware accu en driver problemen). De N56 heeft dan ook nog problemen met de adapter die maar 120watt kan leveren en dat trekt het systeem ook onder full load waardoor die niet gaat opladen dan. De G45 koop ik wel als deze een redelijke prijs heef ten dan zoek ik wel een oplossing voor het scherm anders maar de dure UX51VZ.
 

Rinneh

New member
Ah ik heb d ehele tijd op de internationale site zitten kijken. Hij is dus niet eens voor de Nederlandse markt. Deze kan dicht dan i guess :). Jammer :( Zoveel mooi spul wat hier niet te krijgen is.
 
Bovenaan