• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

[Advies Nodig] Draining unit & plaatsen 2de RAD

Companion

New member
Goede dag,

Ik ben uiterst tevreden met me EK Supreme HF 360 hij koelt super goed en je kan er lekker mee over clocken, wegens ruimte gebrek aan de achterkant waar me 120mm ventilator moet kon ik me 2de radiator niet plaatsen. Dus ik zat te denken om hem onder aan me kast te plakken vlak bij de pomp.

Hier is dus het probleem:
jwDEHh.jpg

Dus mijn idee:

Reservoir > 120mm Grill > Pomp> CPU > 360 > Reservoir

Verder wou ik een kraantje met T SPlitsing bij bestellen met een uit loop slang voor het aftappen/drainen van mijn WC Koeling zo dat ik in de toekomst nooit meer echt moeite hoef te doen om hem te reinigen of what ever. Hoe zouden julie dat doen?

Hartelijk dank HFers! :)
 

coolfris

Moderator
Forumleiding
Misschien dat je die 240mm radiator zo kan draaien dat de fittingen aan de kant van de drive bays zitten. Dan heb je in ieder geval ruimte genoeg om de slangen aan te sluiten in die 120mm radiator hoek.
Maar als je plek hebt op de bodem voor die 120mm radiator zou dat een betere keuze zijn. Dan zit het rad in ieder geval niet het moederbord in de weg.

Om ideeen op te doen voor een aftappunt kan je het beste even dit topic doornemen:

http://forum.highflow.nl/f6/drain-aftappunt-leegloop-ideeen-847/

Het laagste punt voor jouw drain zal waarschijnlijk de 120mm radiator op de bodem van je kast worden. Die radiator zelf kan je dan niet in 1x leeg laten lopen, omdat de fittingen omhoog wijzen. Dat is geen probleem. Een aftappunt is voornamelijk bedoeld om er voldoende water uit te krijgen, zodat je de boel of een gedeeltte van de boel kan gaan losmaken. Die 120mm radiator kan je dan bv als laatste nog even leegmaken.
 

Companion

New member
Argh waarnschijnlijk vergeten op 'post' te drukken nogmaals:

Bedankt coolfris voor je advies en topic, dit probleem is in iedergeval uit de wereld.

Verder: Ik heb een 360 rad wat net aan in de kast past en helaas niet op de bodem anders had ik dat wel gedaan. Wat ik eventueel zou kunnen doen is een 90 graden fittting op doen zo dat ik 'wel' slangen aan kan koppelen dan zou er 'net' genoeg ruimte zijn ;)
 
Bovenaan