• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

[2010 Juli 02] Agent geeft stoepfietser knietje

Freddy

Administrator
Forumleiding
Een You Tube-filmpje over de aanhouding van een 52-jarige Haarlemmer op 1 juli in de Zijlstraat doet veel stof opwaaien. Op het filmpje is te zien dat de man een knietje krijgt van een politie-agent, waarna hij in elkaar zakt en in de boeien wordt geslagen.
© NU.nl/Robin Hogervorst

De beelden zijn ruim 118.000 keer bekeken en honderden kijkers hebben gereageerd.
De Haarlemmer fietste over de stoep, waarna hij werd aangesproken door toezichthouders. De man wilde zich niet legitimeren en weigerde elke medewerking.

Het lukte de toezichthouders niet om hem aan te houden, waarna de politie te hulp schoot. Al scheldend tegen de agenten wordt de man in de boeien geslagen.

Klacht


Burgemeester en korpsbeheerder Bernt Schneiders zei maandag in een reactie dat hij vindt dat de zaak goed moet worden bekeken. ''Als blijkt dat er evident onjuist is opgetreden, moet je niet wachten tot iemand zelf een klacht indient.''
Schneiders heeft bij districtchef Peter Holla om opheldering gevraagd. Hij wil weten of het geweld dat de politieagent heeft gebruikt proportioneel was. Agenten mogen gepast geweld gebruiken als verdachten zich verzetten tegen hun aanhouding.
Ze moeten dat dan bij terugkomst op het politiebureau melden aan hun leidinggevende, waarna een rapport hierover wordt opgemaakt. Of dat in het geval van de 52-jarige Haarlemmer ook is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie komt dinsdag met meer informatie.

Check hier het filmpje:
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=d9gbcHSCsrI]YouTube - Man krijgt knietje van Politie-agent [MAN GETS KICKED BY DUTCH POLICE][/ame]Wat vinden jullie daar nou van?

Ik vind het een matig optreden van de politie.
De politie had veel sneller en eventueel harder moeten optreden.
En niet zo moeten staan treuzelen.
Die gast zit hartstikke wild te doen, geen respect voor authoriteit, wilt niet mee werken, en veroorzaakt onrust op straat.
(hij was sowieso al verkeerd om op de stoep te fietsen)
 
Ik vond het onterecht, hij werd door 2 agenten al meegenomen, dat ie dan tegenwerkt is zijn probleem, je zou denken dat 2 getrainde politie agenten wel 1 persoon aan kunnen zonder grof geweld.

Het stomme vind ik dan dat dit filmpje allerlei ophef genereert terwijl de politie brutaliteit in amerika 10 keer zo erg is als dit en niemand die daar wakker van ligt.
 
ze hadden hem allang in de boeien kunnen slaan. Zonder knietje.
al deed de man wel lastig en raakte de politie denk ik zijn geduld kwijt.

verder de agent die het knietje gaf was iets te veel van het goede.
 
De 1e 2 zijn niet van de politie, die mogen geen geweld gebruiken, dat zijn stadstoezichten of iets dergelijks.

Ik vind het een goed optreden, die gast gaat helemaal uit zijn stekker, haalt uit naar de agente en krijgt gewoon een knie'tje terug. In andere landen had je een paar stokslagen gehad of een pistool op je sodemieter. Nee, wij als triest klein land gaan meteen janken als de politie ook maar wijst naar zo'n persoon. Vind je het gek dat de politie geen respect meer heeft? Ze mogen gewoon niks, de media blaast dit zo enorm op, belachelijk.

Van mijn part hadden ze hem met een knuppel knockout geslagen, als hij rustig had mee gewerkt was dit allemaal niet nodig geweest.

Net zoals het bericht van vandaag over de politie die iemand heeft neergeschoten en diegene is overleden in het ziekenhuis. De man kwam met een mes op de politie af in een trappenhuis, natuurlijk verdedig je jezelf dan op zo'n manier. Belachelijk dat mensen het nog opnemen voor dat volk, ongelovelijk.
 
Alsof jullie nooit over de stoep rijden...

Wie zegt dat? Als ik over de stoep zou fietsen en een agent zou mij daarom aanspreken of staande houden voor een bekeuring dan ga ik niet zo tekeer hoor. Je hoort de politie te respecteren, die vent is 100% dronken of niet helemaal 100. Ga je zo tekeer dan kun je dit verwachten, klaar.

Dit is wel heel wat meer dan alleen over de stoep rijden.
 
Pff terecht, moet je maar niet op de stoep fietsen :sarc:

Politiemeneer op 2:06 doe eens even rustig met die fiets, want dat is belastinggeld :mad:

Inhoudelijke reactie:


Die gast moet niet zo opgefokt doen dan was het een totaal andere situatie geweest, waardoor er niet 9!! politieagenten aan te pas moesten komen.

Dit kost mij dus allemaal centen hè!
 
licht er aan rij je in zeeland op de stoep. is heel wat anders dan rotterdam amsterdam/. Is zowiezo wel drukker.

mij irriteert het heel erg als ik in de stad loop en er komen fietsers voorbij sjeese
 
ik heb er een beetje een dubbel gevoel bij.

1- aan de ene kant heb ik zoiets als je niet wil luisteren dan maar zo. gewoon een beetje respect voor de politie. die "stadswachten hadden al best veel geduld met hem vond ik.

2- aan de andere kant die "stadswachten" hadden hem eindelijk rustig(er)
en die agenten duiken er gelijk op ze hadden beter eerst even kunnen vragen hoe of wat en dan rustig aan het overnemen

maar ik begrijp ook dat als je de hele dag van dit soort etterbakken aan moet spreken/ aanhouden dat op een gegeven moment je geduld op is.
 
Laatst bewerkt:
beetje overdreven om zo iemand te arresteren en een knietje te geven , ze hadden t ook met zn 4en kunnen doen die arrestatie maar dan zonder geweld ipv zo te staan niksen en toekijken
 
beetje overdreven om zo iemand te arresteren en een knietje te geven , ze hadden t ook met zn 4en kunnen doen die arrestatie maar dan zonder geweld ipv zo te staan niksen en toekijken

De man verzet zich bij de arrestatie, die ging echt niet lief mee hoor. Slaande bewegingen naar agenten = gewoon klop terug. :)
 
De man verzet zich bij de arrestatie, die ging echt niet lief mee hoor. Slaande bewegingen naar agenten = gewoon klop terug. :)
dat is nou eenmaal de reactie van een mens als hij pijn gedaan word , vind t nog geen reden om iemand een knietje te geven op een plaats waar iedere man wel van gaat zitten

neemt niet weg dat hij niet op de stoep moet fietsen hoor maar dit slaat gewoon nergens op !!
 
Ik zie er anders ook geen fietspad, anyway. Politie te agressief, dat ze +/- 4 agenten nodig hebben zegt dan ook al genoeg.


'No Thanks' zoveel jullie willen, ik lig er niet wakker van
 
Dronken, idioot of op de stoep fietsen.

Check de manier waarop die politie de man aanpakt. Eerst een slag in zn gezicht vervolgens een knietje in zn zak, wat doelt op poging van wanhoop?


Sorry, maar die 2 stadstoezichthouders waren redelijk geduldig.
Mag de politie ook maar us doen.

Beter dat ze boeven gaan vangen

En die vrouwelijke plisie agente is wel een bitch man
 
dat is nou eenmaal de reactie van een mens als hij pijn gedaan word , vind t nog geen reden om iemand een knietje te geven op een plaats waar iedere man wel van gaat zitten

neemt niet weg dat hij niet op de stoep moet fietsen hoor maar dit slaat gewoon nergens op !!

Als de man gewoon rustig blijft en netjes mee gaat is er niks aan de hand. Ga je jezelf verzetten dan wordt je vanzelfsprekend harder aangepakt. Ga je zelfs dan nog tekeer, zoals hij doet, moet er geweld gebruikt worden. Een knie'tje is gewoon netjes op zijn plaats. Ik zie hier echt het nut van de hele commotie hieromheen niet in. :)
 
Ik zie er anders ook geen fietspad, anyway. Politie te agressief, dat ze +/- 4 agenten nodig hebben zegt dan ook al genoeg.


'No Thanks' zoveel jullie willen, ik lig er niet wakker van

Geen fietspad is geen uitnodiging om op de stoep te fietsen, in de meeste gevalle fiets je dan gewoon op het normale wegdek voor autos, naast de stoep.
 
Het maakt vrij weinig uit of hij nou wel of niet op de stoep fietste en waarom. Hoe hij tekeer gaat heeft ervoor gezorgt dat de politie erbij moest komen en heeft hem zo een knie'tje opgeleverd. :)
 
Ik zie er anders ook geen fietspad, anyway. Politie te agressief, dat ze +/- 4 agenten nodig hebben zegt dan ook al genoeg.


'No Thanks' zoveel jullie willen, ik lig er niet wakker van

Euhm ik zie anders wel een hele mooie geasfalteerde rijbaan, waar de rest van de fietsers ook over fietst :)

Luister als jij netjes doet tegen die agenten dan gaan ze jou ook niet hard handig aanpakken. Je moet is weten hoeveel papierwerk zulke dingen opleveren, je moet namelijk elke actie kunnen verantwoorden. Wat wel anders kon is de manier waarop de man in het begin vastgehouden werd, daardoor ging die behoorlijk leip doen iig.

'No Thanks' zoveel jullie willen, ik lig er wel wakker van :cry:
 
Zo te zien speelt dit zich al een tijdje af voordat de camera is gaan draaien. De stadstoezichthouders zullen heus wel op een normale manier de man hebben aangesproken en dat kon blijkbaar niet. :)

Maar goed, iedereen heeft zo zijn mening erover. Ik vind het goed gehandeld. :) Beetje respect voor stadstoezicht/politie!
 
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp starter Titel Forum Reacties Datum
DieHard [2010] Unthinkable Films / Movies 0
The_Saviour# [2010] Tucker and Dale vs Evil Films / Movies 1
D Hulp gezocht Outlook expres 2010 Hardware & Software 5
coolfris Essential Killing (2010) Films / Movies 1
HighSpeed^ [2010] Agents of Secret Stuff - (Starring NigaHiga) Films / Movies 0
coolfris [2010] Black Swan Films / Movies 5
dark viper zwolle Koolance order Maart 2010: RP-452X2, CPU-370 etc. HighFlow Product Suggesties en Nieuws 19
Johnny [2010] Due Date Films / Movies 2
Freddy [2010] Scott Pilgrim vs. the World Films / Movies 1
HighSpeed^ [2010] Yamada (Starring Buakaw) Films / Movies 4
Fuwa Fuwa List of Hardware Failure Rates (2009-2010) Hardware & Software 2
MASTERBLASTER [2010] Monsters Films / Movies 0
L Een gelukkig jaareinde 2010 HighFlow Testimonials / Shopreviews 0
chinx [2010] 13 met Jason Statham, Mickey Rourke, 50 Cent Films / Movies 6
HighSpeed^ [2010] Megamind Films / Movies 1
Sw333t [2010] Despicable Me Films / Movies 13
Freddy [2010] The Other Guys Films / Movies 2
E Eternity-LAN 18 december 2010 Lan Party 8
Johnny [Serie-2010] The Walking Dead Films / Movies 3
Das Experiment Stem op HighFlow: HWI Awards 2010 HighFlow Testimonials / Shopreviews 21
HighSpeed^ [2010] The Social Network Films / Movies 7
Das Experiment [2010] Tron Legacy Films / Movies 12
Johnny [2010] Born to raise hell - Steven seagal Films / Movies 0
Johnny [2010] Grown Ups Films / Movies 2
HighSpeed^ [2010] Sint (zorgt voor ophef en klachten) Films / Movies 2
HighSpeed^ [2010] New Kids: Turbo! Films / Movies 12
M Medal Of Honor 2010 Gaming 8
Freddy [2010] RED (Retired, Extremely Dangerous :D) Films / Movies 11
Vannos [2010] Machete Films / Movies 20
Freddy [2010] Skyline Films / Movies 13
Freddy [2010] Splice Films / Movies 8
Freddy [2010] Resident Evil: Afterlife Films / Movies 3
HighSpeed^ [2010] Devil Films / Movies 2
A [2010] Tekken Films / Movies 5
chinx [2010] King Of Fighters Films / Movies 4
Fedmas F1 2010 - Codemasters Gaming 35
chinx [2010] The Legend is Born - Ip Man Films / Movies 13
Freddy [2010] Hot Tub Time Machine Films / Movies 3
Freddy [2010] The Last Airbender Films / Movies 22
Freddy Pro Evolution Soccer 2010 Gaming 11
xTOX [2010] The Sorcerer's Apprentice Films / Movies 0
chinx [2010] Abandoned Films / Movies 2
MrGiorgio [2010] Salt Films / Movies 4
Freddy [2010] Predators Films / Movies 15
Fuwa Fuwa [2010] City Under Siege new Trailer 2010 [HD] (全城戒備) Films / Movies 4
MrGiorgio [2010] Inception Films / Movies 14
Freddy [2010] Repoman Films / Movies 6
HighSpeed^ [2010] The Karate Kid! Films / Movies 12
Freddy [2010] Knight and Day (Tom Cruise / Cameron Diaz) Films / Movies 3
Freddy [2008-2009-2010] Twilight Saga Films / Movies 6

Vergelijkbare onderwerpen

Terug
Bovenaan