+ Plaats een Reactie
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Advies over lage flowrate.

      
  1. #1
    Junior Member DFusion is on a distinguished road DFusion's Avatar
    Ingeschreven
    Sat 19-Jan-19
    Locatie
    Kieldrecht O-VL
    Berichten
    2
    Credits
    247
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reputatie Macht
    0

    Advies over lage flowrate.

    Hey,

    Dit is mijn eerste keer dat ik mijn pc waterkoel en zit met een vraag je over mijn lage flowrate.

    Mijn hardware is,

    2x EKWB PE 360 radiator
    EKWB supremacy
    Heatkiller gpu blok
    EKWB crosschill op men moederbord.
    EKWB D5 PWM
    barrow boxfish reservoir

    Volgens mijn BIOS zou de pomp op 100% moeten staan en van wat ik kan zien komt het water amper terug gestroomd tot in men reservoir.
    Ik heb al een paar youtube videos gezien en daar stroomt het water toch een heel pak harder.
    Heb voor zover ik kan zien ook nergens geen lucht vast zitten.
    Ik heb de pomp al op de w_pomp+ header en op de high amp header op mijn moederbord getest en dat had geen verschil.
    Verder kan ik niets bedenken waarom de flow zo laag is.
    plz help.

  2. #2
    Administrator Freddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond repute Freddy's Avatar
    Ingeschreven
    Tue 22-Jan-08
    Berichten
    22.129
    Credits
    12.291.525
    Mentioned
    240 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reputatie Macht
    126
    Het volgende kan je checken:

    - Hoe zijn jouw temperaturen? Als ze onder load goed zijn, dan nergens zorgen over te maken
    - Check of je jouw BIOS de regulering op PWM hebt gezet (niet op DC).
    - Check of er geen blokkade/verstopping is (knik in de slang, in/out op blok verkeerd om, fittingen te dien in het blok etc.)
    - Check voor rommel in jouw loop, misschien algen, rest afval radiator etc.
    - Als bovenstaande niks helpt en je vindt de flow te laag, dan zal je een tweede D5 pomp in serie moeten plaatsen voor meer druk.

  3. #3
    Junior Member DFusion is on a distinguished road DFusion's Avatar
    Ingeschreven
    Sat 19-Jan-19
    Locatie
    Kieldrecht O-VL
    Berichten
    2
    Credits
    247
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reputatie Macht
    0
    Thx voor de reply Freddy,

    mijn temp onder load is +/- 42°C

    Bios staat op PWM

    er zijn geen kniks in the tubing en zitten volgens de manuals in de juiste ports.

    zou niet weten hoe ik kan zien of de fittings te diep zitten. mijn bloks zijn allemaal nickel of acetal.

    wat rommel in de loop betreft, dat zou geen issue mogen zijn. het is nieuw vloeistaf en de eerste week zat er een filter in de loop voor moest er nog rommel uit de radiators komen.

  4. #4
    Junior Member Jaap is on a distinguished road Jaap's Avatar
    Ingeschreven
    Fri 31-May-19
    Berichten
    7
    Credits
    382
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reputatie Macht
    0
    Met een opgenomen vermogen van 23W en 1500 liter per uur mag men inderdaad wel een stevige straal verwachten. Ik zou hem uitbouwen en eens in een teiltje uitproberen. In 2,5 seconde zou hij 1 liter moeten pompen...

+ Plaats een Reactie

User Tag List

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen