+ Plaats een Reactie
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: Corsair Commander Pro

      
  1. #1
    Junior Member Deadslim77 is on a distinguished road
    Ingeschreven
    Thu 10-Jan-19
    Locatie
    onderweg
    Berichten
    7
    Credits
    423
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reputatie Macht
    0

    Corsair Commander Pro

    Ik zag op Tweakers een aanbieding van iemand met de tekst erbij dat de eerste 2 PWM aansluitngen het niet meer deden; en volgens hem de reden waarom..

    https://tweakers.net/aanbod/1894002/...met-kuren.html

    Nu zat ik daar eens over te denken, gezien ik zelf ook die commander Pro heb, en ik om een wirwar aan draden en aansluitingen te voorkomen ook een PWM splitter op de Commander Pro wil gebruiken voor het aansluiten voor mijn fans enzo..

    Ik vond op het Corsair forum in deze thread
    Commander Pro PWM Splitter issue - The Corsair User Forums

    Quote:
    Originally Posted by Yetti
    So doorknob...you have 4 fans connected to 1 fan outlet & 3 fans to another fan outlet on the CP.. the first question I would be asking myself is ' have I reached the current limit of the commander Pro?'
    The current limit for each fan outlet 1to6 is 1Amp..but the total for all 6 fan outlets must not exceed 4.5 amps...this info is available in the CP manual. So your 4 fans on one outlet and 3 on another.. I would check their current demand else you may damage yr CP.





    Excellent point and right on.
    Quote:
    Originally Posted by Yetti
    Re-reported erratic speeds..I'm no engineer...ooops I am lol..but mechanical not electrical... surely if you connect a fan splitter to one of the CP fan outlets how is the Link software able to report accurate fan speeds? If you have multiple fans on the splitter cable which are of different brands or different rpm/motor specs, then I cant see how the CP can report accurate fan rpm speeds to the Link app.. as Link will receive different rpm data for each fan its bound to report erratic rpms...I feel sorry for the CP lol.
    Even if all the fans connected to one CP fan outlet are identical...due to manufacturing tolerances each fan will spin at slightly different rpm speeds for a given PWM input...so I ask myself which fan speed is the CP supposed to report!..as far as I can see each one of the 6 fan ports on the CP can only report one speed so its bound to get confused and report spurious rpm speeds when its getting three or four different reported fan speeds from each fan connected to the splitter .."idea" maybe in the next update for the Link app could have an average rpm speed icon/button in case you have multiple fans connected to one CP fan port...or does the CP report an average figure already?...what about it Devs?





    Most splitters only report the speed of a single fan on the splitter. If the tach connection reports the tach signal from multiple fans, yeah, it'll be crazy. But, again, most don't. On my CoPro, I actually have splitters on most of the connections (yes, I kept track of the current usage!) and have no issues whatsoever.



    Dan mijn gesprek met die op Tweakers, mede omdat ik van hem 2 fan over heb genomen..:

    Deadslim77

    Ik zie trouwens je verhaal bij aanbod gehandicapte Commander Pro...

    Je had de Commander pro in gebruik en begrijp ik goed op een van de 6 PWM aansluitingen een splitter voor 2 of 3 of 4 fans?



    maandag 14 januari 2019 07:05


    raytje192


    Ja ik had op twee van de zes headers een splitter zitten naar 2 fans. Die headers stopte er beide mee vlak achter elkaar. De andere vier headers werken nog wel.


    maandag 14 januari 2019 11:52


    Deadslim77


    stopten er compleet mee of alleen t PWM signaal niet meer door te geven?

    Want ik las ergens dat je er best een splitter op kon doen omdat je genoeg stroom via de Sata krijgt om wel 10+ fans aan te sluiten, mede omdat de RGB via die node's gaat die ook apart nog stroom krijgen van de Sata, en helemaal als je nog zo'n tussen hubje (waar 2 RGB-hubs op aangeloten kan worden) tussenzet.




    maandag 14 januari 2019 12:05


    Deadslim77


    Op corair forum:
    Commander Pro PWM Splitter issue - The Corsair User Forums

    Quote:
    Originally Posted by Yetti View Post
    So doorknob...you have 4 fans connected to 1 fan outlet & 3 fans to another fan outlet on the CP.. the first question I would be asking myself is ' have I reached the current limit of the commander Pro?'
    The current limit for each fan outlet 1to6 is 1Amp..but the total for all 6 fan outlets must not exceed 4.5 amps...this info is available in the CP manual. So your 4 fans on one outlet and 3 on another.. I would check their current demand else you may damage yr CP.




    maandag 14 januari 2019 12:17


    Deadslim77


    dus technisch theoretisch zou je gemiddeld 3 fans per aansluiting kunnen hebben,
    maar dan kom je bij de 5e aansluiting al met die 4,5 in de knoei.

    Dat brengt het punt op het volgende, voor mij dan.
    Ik heb de push en pull voor mijn H150i 3x2 of 2x3 (* is nog niet bekend hoe ik het doe, maar gezien deze situatie denk ik maar 3x2) aansluitingen aan de AIO, die krijgt ook voor de pom stroom van een sata aansluiting.
    die 6 push en pulls zijn nu nog LL120 rgb, maar die ga ik vervangen voor ML120 ivm meer airflow.
    ML120 vraagt 0.225A per fan
    LL120/140 vraagt 0.30A per fan

    Ikzelf had gedacht dat je (2*3*0.3A) op de eerste twee voor de AIO, daarna nog 11*0.3= 3.3A best over één commander pro kon laten gaan. Niet een geheel onlogische gedachte toch?

    Maar zelfs als ik al die 6Push/pull via de AIO laat gaan, en ik dus die overige 11 fans via de 6PWM aansluitingen van de commander pro laat lopen kom ik bllijkbaar nog steeds niet uit.

    Of maak ik een denkfout?

    De vraag is dus eigenlijk; maak ik een denk/rekenfout?
    of zit ik (theoretisch) goed en had hij helaas een slechte Commander pro bijv?





    1e idee was:
    1 commander pro,
    6 fans push/pull via 3*2 splitters op 3 PWM naar CP
    3 frontfans via 1*3 splitter naar CP
    3onder via 1*3splitter naar CP
    en 4 onder via 1*4 splitter (stroom via molex) naar CP
    1 of 2 losse fans naar de laatete 2 PWM op CP

    Idee2:
    Maar die 6 Fans Push/pull kunnen ook via de (3)PWM-kabels van de AIO, die weer stroom krijgt van een Sata-kabel.

    Dan hou ik 11 (+ evt 3) over om te verdelen over de CP, en uitgaande van 0.3A *11 (*14) =3,3A (4,2A)
    Dan zit ik toch ruim binnen de marges van 1Amp per PWM, en max 4,5Amp per CP


    De rgb mikmak gaat via twee hubs, die je met de USB en RGB aalsuiting op de CP aansluit, maar zijn veide zelf voorzien van een Sata aansluiting voor stroom.



    Of kan t in z'n geheel niet wat ik voor ogen heb?
    Ik heb genoeg PWM aansluitingen op het mobo; maar je hebt ook juist de commander pro om daar alles op aan te sluiten en met de CorsairLink/ iCue mee te regelen... ?

  2. #2
    Junior Member Deadslim77 is on a distinguished road
    Ingeschreven
    Thu 10-Jan-19
    Locatie
    onderweg
    Berichten
    7
    Credits
    423
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reputatie Macht
    0
    niemand?

  3. #3
    Administrator Freddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond reputeFreddy has a reputation beyond repute Freddy's Avatar
    Ingeschreven
    Tue 22-Jan-08
    Berichten
    22.130
    Credits
    12.291.530
    Mentioned
    240 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reputatie Macht
    126
    De controller zou het aan moeten kunnen, maar je kan dit het beste ook even rechtstreeks aan Corsair vragen:
    https://sso.corsair.com/idp/AuthnEngine#/authn

    Als je de type fans doorgeeft, dan kunnen zij hopelijk een berekening maken of de commander het aankan of niet.

+ Plaats een Reactie

User Tag List

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen