• Vragen? Wacht niet langer op de antwoorden! Login of Registreer en plaats jouw vraag! Wij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

6 Doden op Pukkelpop

B0B0

New member
5 Doden op pukkelpop

De Standaard Online - Vijfde dode op Pukkelpop

7be9b844f536a1d230f087eb71807f1c_view.jpg.h380.jpg.568.jpg


Volgens de brandweer heeft de storm op het Pukkelpop-terrein zes levens geëist. De Chateau-tent, een eettent en een aantal sponsorstands zijn omver gewaaid. Er zijn ook een aantal grote bomen omgevallen. Alle optredens zijn voorlopig stilgelegd.

In de tenten was tijdens het onweer al snel nog nauwelijks plek om te schuilen. Een deel van het publiek raakte in paniek. In de kleinste tent, de chateau, brak de draagconstructie. Ook de boiler-room zou deels zijn ingezakt.

'De chateau lag plat in een minuut, terwijl Smith Westerns aan het spelen was. Alles stortte in of waaide weg', zegt De Standaard-journalist Peter Vantyghem. 'Alles samen heeft het maar tien minuten geduurd'. Vantyghem raakte zelf ook lichtgewond.

De dag begon vrij zonnig, maar rond 18 uur bereikte het onweer dat eerder al in de streek rond Brussel voor overlast zorgde ook het festivalterrein in Kiewit. Op korte tijd stond het terrein blank, met overal 5 tot 10 centimeter water. Er viel ook heel wat hagel, wat ook de laatste aanwezigen richting de tenten dreef..

Heel wat aanwezigen zouden het festivalterrein al verlaten hebben. Dat verliep moeilijk, want een metalen geraamte dat boven de ingang stort, was ingezakt.

De Standaard-journalist Maarten Byttebier zegt dat de zij-ingangen ondertussen zijn geopend om de uittocht vlotter te laten verlopen. Volgens hem is het onwaarschijnlijk dat de optredens dit weekend nog zoals gepland kunnen doorgaan.

Het is momenteel erg moeilijk om contact te krijgen met de aanwezigen op de weide. De gsm-netwerken lijken overbelast te zijn.

daar word je dan toch even stil van :009:

Greetz B0B0

Added after 21 minutes:

Greetz B0B0
 
Laatst bewerkt:
nog een filmpje
wel moeilijk bekijkbaar omdat de server het niet trekt
Greetz B0B0

Added after 25 minutes:

van de live persconferentie dit net meegekregen:
2 dode
ene op de camping
ene op de festival weide
40 tal gewonden

Greetz B0B0
 
Laatst bewerkt:
het nieuws van zojuist melde net totaal 5 doden, 7 zwaargewonden en nog +- 70tal lichtgewonden...
het festival wordt niet meer hervat heeft de organisatie laten weten

Pukkelpop is in diepe rouw. We voelen erg mee met de families en vrienden van de slachtoffers. Woorden schieten te kort. We kunnen ons er dan ook niet mee verzoenen om het festival verder te laten plaatsvinden. Daarom hebben wij besloten om Pukkelpop 2011 voor de rest van het weekend stop te zetten.

Wat hier gebeurd is is uitzonderlijk en zeer onvoorspelbaar geweest. We zijn heel erg ontroerd door alle spontane hulp die onze festivalgangers en wij mochten ontvangen.

Wij roepen alle Pukkelpoppers op om op een serene manier terug naar huis te keren. Er worden extra bussen en treinen ingelegd om iedereen weer thuis te brengen.

sterkte aan de familie & vrienden van de slachtoffers en shame voor de mensen die nu al liggen te whinen over hun geld terug te krijgen...

Greetz B0B0
 
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp starter Titel Forum Reacties Datum
hung Zestien doden door schietpartij in Duitse school Nieuws en Sport 24

Vergelijkbare onderwerpen

Terug
Bovenaan